Помощ при закупуване на имот -към юристите
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Помощ при закупуване на имот -към юристите
ще правя трампа на апартаментите с доплащане/от моя страна/ Въпросът ми е какви са стъпките в такъв вид сделки и продавачката имала брат които бил доведен ама не знам от кой си брак на баща и .Искам да знам откъде мога да разбера/в коя инстанция да проверя/ кои са реалните наследници на този имот за да нямам проблеми впоследствие.За тежестите знам къде.БЛАГОДАРЯ
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тръбва да видиш по последния документ за собственост кой се води собственик. Ако е починал, ти трябва негово удостоверение за наследници. Зависи дали имотът е придобит по време на брака или не. Тогава има съпруги, съпрузи и т.н. Най-добре някой адвокат, който се занимава с тези неща, да погледне документите. Иначе замяната не се отличава по нищо от продажбата, единствено по това, че вместо пари се дава имот насреща. За тежестите шом знаеш, провери, това е задължително. Трябва ви и предварителен договор с този, с който заменяте, в който да е описано кой, на кого, какво и кога плаща. По отношение на доведения брат, е относително, трябва да се види удостоверението за наследници, за да се разбере дали наследява, но ако е дете на бащата на продавачката, демек нейн еднокръвен брат, то тогава и той трябва да участва в сделката. Много е оплетено, има доста възможни варианти, така че най-добре, както ти писах, да се видят всички документи от адвокат, и той да си каже мнението.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”