За човек инвалид който има ТЕЛК решение,какви права има в Университет?
Ако някой който е наясно с тези неща,моля да обясни!
Или към кой да се обърна за информация,мисля за адвокат,но дали са наясно.
Като подавахме документите за прием,попитахме имали някакви привилегии.Казаха категорично,че няма никакви привилегии, единствено може да се освободи от часовете по СПОРТ.(става дума за Технически Университет Варна)
Две години сме си плащали всички семестри,но наскоро ми казаха,че за тези хора,семестрите са безплатни, и трябвало да получават стипендия.
Благодаря на отзовалите се!
Съжалявам ако темата,не е за този раздел.
Какви права има инвалид в университет.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Re: Какви права има инвалид в университет.
От моя курс имах инвалид , единия му крак не беше добре . Привилегия е грозна дума и мисля ,че единствено става лесно само при кандидатстване. Стипендия не е получавал .
Човек в инвалидна количка не съм виждал там, то и платформата е покрита от около 4 г., там явно стават работите с дистанционно обучение.
Човек в инвалидна количка не съм виждал там, то и платформата е покрита от около 4 г., там явно стават работите с дистанционно обучение.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Здравей колега! Ето какво извадих от правилника за прием на ТУ Варна, който можеш да намериш тук: http://ksp.tu-varna.bg/images/stories/Pravilnik/pravilnik.pdf
Потърсих из правилниците и на други университети и само във Варна видях да пише точен процент. В другите правилници се споменава само думата инвалидност.
Таксите за кандидатстване се определят с постановление на Министерски съвет.
От такса за кандидатстване и обучение се освобождават:
- кръгли сираци;
- лица с трайни увреждания и намалена работоспособност - 70 и над 70 на сто;
- военноинвалиди;
- лица, отглеждани до пълнолетието си в домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от
родителска грижа.
Потърсих из правилниците и на други университети и само във Варна видях да пише точен процент. В другите правилници се споменава само думата инвалидност.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Отиваш в отдел студенти (не при секретарката на катедрата ти) и задаваш всичките си въпроси.
Подавал съм документи на колега с физически увреждания в СУ и мога да кажа, че имат облекчения, но може да зависи от самия ВУЗ.
Мился има някакъв % инвалидност, който да покриеш, за да подлежиш на тези привилегии / облекчения.
Подавал съм документи на колега с физически увреждания в СУ и мога да кажа, че имат облекчения, но може да зависи от самия ВУЗ.
Мился има някакъв % инвалидност, който да покриеш, за да подлежиш на тези привилегии / облекчения.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”