Пълна каша... ПОМОЩ

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Дърдорка
Автомобил:
Двигател:

Пълна каша... ПОМОЩ

Мнениеот Дърдорка » Съб 12 юли 2014 14:50

Здравейте на всички, голяма паника ме е обзела. Ситуацията е следната: Преди 5-6 години купих кола с договор за покупко-продажба от нотариус. Не спазих сроковете и не я регистрирах нито в КАТ, нито в данъчното. Бях на 18г, първата ми кола и се доверих на глупаци около мен. Продаде се въпросната кола / ето ти парите, ето ти колата, ключовете и талона /.И сега като по-голяма, трезва и разумна започнах да се притеснявам, дори и затвори ми се привиждат. Договора от нотариуса е изгубен, колата е купена от друг град, не помня и нотариуса, че да отида за копие. Моля разяснете ми какви може да са последиците. От парични глоби не ме е страх, а от инциденти с батала и отговорността ми за това. Благодаря!

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Пълна каша... ПОМОЩ

Мнениеот IRRITATING » Съб 12 юли 2014 14:54

Теб те няма в цялата схема след като нито в КАТ нито в общината си я завела

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 12 юли 2014 14:54

Ако съм разбрал правилно, продал/а си колата без договор? А преди това не си регистрирала колата в данъчното и в кат! Дефакто нищо хубаво не те чака ако си направила това! И не ми е ясно, защо ти е стария договор, като си дала колата без такъв? Общо взето нещата са доста зле! :gruebel
Дефакто, колата нотариално се води на твое име, както знаеш! Нищо, че не е зачислена в КАТ, те ако решат, да разберат на кой е, ходаят/обаждат се на нотариус, и ще разберат на кой е вписана колата! В кат мисля, слагат някаква минимална глоба от сорта 20 до 50 лева! В Данъчното глобата е горе доло същата, от 20 до 200 лева, или ти пращат писмо до вкъщи, да регнеш колата! Според мен, намери човека, на който си продала колата, без договор, и ходете да я прехвърляте на негово име, ако трябва му плати прехвърлянето при нотариуса, прежали 100 лева, от колкото да я мислиш цял живот! Друг начин има, ама е разправии с полиция, и главоболие, и накрая пак ти си виновна. Късмет ще ти е нужен на 100%!

Последна промяна от anonym0us на Съб 12 юли 2014 15:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Съб 12 юли 2014 15:01

IRRITATING написа:Теб те няма в цялата схема след като нито в КАТ нито в общината си я завела

Не е точно така колега,защото колата се води на собственика по талон а той може да си пази договора направен с колежката.

Дърдорка
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дърдорка » Съб 12 юли 2014 15:11

Ми реално колата е още моя, но без договора не мога да докажа това. Данъкът на колата е 12лв на година, не ме е страх от парични глоби, а от последиците при тази глупава ситуация.
Обясниха ми, че някога е възможно да ме търсят за данъци и само това, а дали наистина е така? Да се размина само с данъците?
Колата е много стара, още тогава беше очукана и грозна, възможно е и да е някъде в морга на части.
anonym0us написа:Ако съм разбрал правилно, продал/а си колата без договор? А преди това не си регистрирала колата в данъчното и в кат! Дефакто нищо хубаво не те чака ако си направила това! И не ми е ясно, защо ти е стария договор, като си дала колата без такъв? Общо взето нещата са доста зле! :gruebel
Дефакто, колата нотариално се води на твое име, както знаеш! Нищо, че не е зачислена в КАТ, те ако решат, да разберат на кой е, ходаят/обаждат се на нотариус, и ще разберат на кой е вписана колата! В кат мисля, слагат някаква минимална глоба от сорта 20 до 50 лева! В Данъчното глобата е горе доло същата, от 20 до 200 лева, или ти пращат писмо до вкъщи, да регнеш колата! Според мен, намери човека, на който си продала колата, без договор, и ходете да я прехвърляте на негово име, ако трябва му плати прехвърлянето при нотариуса, прежали 100 лева, от колкото да я мислиш цял живот! Друг начин има, ама е разправии с полиция, и главоболие, и накрая пак ти си виновна. Късмет ще ти е нужен на 100%!

Ох, уж продажбата беше преди 5-6 години, бившият ми приятел комуникираше с купувачите. Напълно наясно съм, че е моя и все още моя колата. И затвори взеха да ми изникват в главата, възможно ли е?

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 12 юли 2014 15:22

По-принцип, ако намериш човека, на който си дала/продала колата, и се съгласи да направите договор за покупко продажба с днешна дата, след това можеш спокойно да отпишеш колата от данъчното, като си платиш старите задължение/ако има такива/ и да се успокоиш с чаша бира!
И аз продадох кола, с договор, ама настоящия собственик не я регистрира в кат, нито в данъчното. Аз си я отписах от Данъчното и си пазя договора, а той си я кара с моите талони! Аз няма как да го задъжа да смени талоните. Та твоя проблем е само договора, останалото си го правиш сама!

Дърдорка
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дърдорка » Съб 12 юли 2014 15:24

Да, ама как да я прехвърля пред нотариус / дори и да намеря човека /. като талона не е на мое име, а договора за придобиване е изгубен?
А има ли опасност да ме вкарат в затвора?

Последна промяна от ivostefanov на Съб 12 юли 2014 15:27, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!Обединих постовете ти,това не е чат!

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Съб 12 юли 2014 15:28

Роси стига ни разтрива :aploud4

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Съб 12 юли 2014 16:03

Няма да влезеш във затвора освен ако не си прегазила някого и след това да си се отървала от колата.А и във Сливенският не е толкова лошо казват обитателки... :mhihi .Намираш човека от когото сте я купили както каза по горе колегата.Тои ще пази договора.. а и сигурно е я отписал от неговият град във данъчното.Да не е луд да ти плаща данъците иначе...Другият вариант е да имаш познат които по застраховките които е имала на намериш собственика..

Дърдорка
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дърдорка » Съб 12 юли 2014 16:15

Оххх, отдъхнах си, наистина се притеснявах и за затвор, колкото и да ви е смешно и да се шегувате с това. В Сливенският определено не ми се влиза. Никого не съм прегазвала с тази кола или пък с някоя друга, просто забърках каша. Значи да считам, че проблемите са чисто финансови за бакията, но не и затворнически?
Вълчане, ще те разцелувам... :c020

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 12 юли 2014 16:30

Много си се шашнала за глупости :mhihi

Дърдорка
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дърдорка » Съб 12 юли 2014 16:38

Мъжът ми се смее с глас на мислите ми и шашкането ми, а аз снощи се събудих в 3 часа през нощта и ревнах. И то пак казвам, готова съм да си платя всичко, ако опира до пари / данъкът е малък, глобите да са 200лв, ще се оправя /, но наистина и затвори взеха да ми се привиждат. От това ме е страх. Имам камара свидетели, че тази кола не съм я докосвала и виждала от 6 години. Ама жена, нали знаете... страх ме е.
hooligans, благодаря ти!

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Съб 12 юли 2014 16:42

Успокоихме те, хайде сега си оправи заглавието :death

Дърдорка
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дърдорка » Съб 12 юли 2014 16:44

Какво и как да оправя, слушам и изпълнявам, ама съм блокаж и не мисля :)
Помощ?

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Съб 12 юли 2014 16:53

Върни се в “ОФФ-Топик - други”