Пълна каша... ПОМОЩ
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Пълна каша... ПОМОЩ
Здравейте на всички, голяма паника ме е обзела. Ситуацията е следната: Преди 5-6 години купих кола с договор за покупко-продажба от нотариус. Не спазих сроковете и не я регистрирах нито в КАТ, нито в данъчното. Бях на 18г, първата ми кола и се доверих на глупаци около мен. Продаде се въпросната кола / ето ти парите, ето ти колата, ключовете и талона /.И сега като по-голяма, трезва и разумна започнах да се притеснявам, дори и затвори ми се привиждат. Договора от нотариуса е изгубен, колата е купена от друг град, не помня и нотариуса, че да отида за копие. Моля разяснете ми какви може да са последиците. От парични глоби не ме е страх, а от инциденти с батала и отговорността ми за това. Благодаря!
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Пълна каша... ПОМОЩ
Теб те няма в цялата схема след като нито в КАТ нито в общината си я завела
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Ако съм разбрал правилно, продал/а си колата без договор? А преди това не си регистрирала колата в данъчното и в кат! Дефакто нищо хубаво не те чака ако си направила това! И не ми е ясно, защо ти е стария договор, като си дала колата без такъв? Общо взето нещата са доста зле! 
Дефакто, колата нотариално се води на твое име, както знаеш! Нищо, че не е зачислена в КАТ, те ако решат, да разберат на кой е, ходаят/обаждат се на нотариус, и ще разберат на кой е вписана колата! В кат мисля, слагат някаква минимална глоба от сорта 20 до 50 лева! В Данъчното глобата е горе доло същата, от 20 до 200 лева, или ти пращат писмо до вкъщи, да регнеш колата! Според мен, намери човека, на който си продала колата, без договор, и ходете да я прехвърляте на негово име, ако трябва му плати прехвърлянето при нотариуса, прежали 100 лева, от колкото да я мислиш цял живот! Друг начин има, ама е разправии с полиция, и главоболие, и накрая пак ти си виновна. Късмет ще ти е нужен на 100%!

Дефакто, колата нотариално се води на твое име, както знаеш! Нищо, че не е зачислена в КАТ, те ако решат, да разберат на кой е, ходаят/обаждат се на нотариус, и ще разберат на кой е вписана колата! В кат мисля, слагат някаква минимална глоба от сорта 20 до 50 лева! В Данъчното глобата е горе доло същата, от 20 до 200 лева, или ти пращат писмо до вкъщи, да регнеш колата! Според мен, намери човека, на който си продала колата, без договор, и ходете да я прехвърляте на негово име, ако трябва му плати прехвърлянето при нотариуса, прежали 100 лева, от колкото да я мислиш цял живот! Друг начин има, ама е разправии с полиция, и главоболие, и накрая пак ти си виновна. Късмет ще ти е нужен на 100%!
Последна промяна от anonym0us на Съб 12 юли 2014 15:04, променено общо 1 път.
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
IRRITATING написа:Теб те няма в цялата схема след като нито в КАТ нито в общината си я завела
Не е точно така колега,защото колата се води на собственика по талон а той може да си пази договора направен с колежката.
Ми реално колата е още моя, но без договора не мога да докажа това. Данъкът на колата е 12лв на година, не ме е страх от парични глоби, а от последиците при тази глупава ситуация.
Обясниха ми, че някога е възможно да ме търсят за данъци и само това, а дали наистина е така? Да се размина само с данъците?
Колата е много стара, още тогава беше очукана и грозна, възможно е и да е някъде в морга на части.
Ох, уж продажбата беше преди 5-6 години, бившият ми приятел комуникираше с купувачите. Напълно наясно съм, че е моя и все още моя колата. И затвори взеха да ми изникват в главата, възможно ли е?
Обясниха ми, че някога е възможно да ме търсят за данъци и само това, а дали наистина е така? Да се размина само с данъците?
Колата е много стара, още тогава беше очукана и грозна, възможно е и да е някъде в морга на части.
anonym0us написа:Ако съм разбрал правилно, продал/а си колата без договор? А преди това не си регистрирала колата в данъчното и в кат! Дефакто нищо хубаво не те чака ако си направила това! И не ми е ясно, защо ти е стария договор, като си дала колата без такъв? Общо взето нещата са доста зле!
Ох, уж продажбата беше преди 5-6 години, бившият ми приятел комуникираше с купувачите. Напълно наясно съм, че е моя и все още моя колата. И затвори взеха да ми изникват в главата, възможно ли е?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
По-принцип, ако намериш човека, на който си дала/продала колата, и се съгласи да направите договор за покупко продажба с днешна дата, след това можеш спокойно да отпишеш колата от данъчното, като си платиш старите задължение/ако има такива/ и да се успокоиш с чаша бира!
И аз продадох кола, с договор, ама настоящия собственик не я регистрира в кат, нито в данъчното. Аз си я отписах от Данъчното и си пазя договора, а той си я кара с моите талони! Аз няма как да го задъжа да смени талоните. Та твоя проблем е само договора, останалото си го правиш сама!
И аз продадох кола, с договор, ама настоящия собственик не я регистрира в кат, нито в данъчното. Аз си я отписах от Данъчното и си пазя договора, а той си я кара с моите талони! Аз няма как да го задъжа да смени талоните. Та твоя проблем е само договора, останалото си го правиш сама!
Да, ама как да я прехвърля пред нотариус / дори и да намеря човека /. като талона не е на мое име, а договора за придобиване е изгубен?
А има ли опасност да ме вкарат в затвора?
А има ли опасност да ме вкарат в затвора?
Последна промяна от ivostefanov на Съб 12 юли 2014 15:27, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!Обединих постовете ти,това не е чат!
Причина: Не цитирай предишното мнение!Обединих постовете ти,това не е чат!
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Роси стига ни разтрива 

Няма да влезеш във затвора освен ако не си прегазила някого и след това да си се отървала от колата.А и във Сливенският не е толкова лошо казват обитателки...
.Намираш човека от когото сте я купили както каза по горе колегата.Тои ще пази договора.. а и сигурно е я отписал от неговият град във данъчното.Да не е луд да ти плаща данъците иначе...Другият вариант е да имаш познат които по застраховките които е имала на намериш собственика..

Оххх, отдъхнах си, наистина се притеснявах и за затвор, колкото и да ви е смешно и да се шегувате с това. В Сливенският определено не ми се влиза. Никого не съм прегазвала с тази кола или пък с някоя друга, просто забърках каша. Значи да считам, че проблемите са чисто финансови за бакията, но не и затворнически?
Вълчане, ще те разцелувам...
Вълчане, ще те разцелувам...

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Много си се шашнала за глупости 

Мъжът ми се смее с глас на мислите ми и шашкането ми, а аз снощи се събудих в 3 часа през нощта и ревнах. И то пак казвам, готова съм да си платя всичко, ако опира до пари / данъкът е малък, глобите да са 200лв, ще се оправя /, но наистина и затвори взеха да ми се привиждат. От това ме е страх. Имам камара свидетели, че тази кола не съм я докосвала и виждала от 6 години. Ама жена, нали знаете... страх ме е.
hooligans, благодаря ти!
hooligans, благодаря ти!
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Успокоихме те, хайде сега си оправи заглавието 

Какво и как да оправя, слушам и изпълнявам, ама съм блокаж и не мисля :)
Помощ?
Помощ?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”