Гледам по телевизията показват разни цигани в Стара Загора, които искат да получават безплатни парцели от общината, за да си строят къщи и искам да попитам запознатите каква е законовата възможност за това и как се получава такъв парцел.
Искам и аз да си построя къща!
Как се взима безплатен парцел, за да си построиш къща?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Re: Как се взима безплатен парцел, за да си построиш къща?
Нали видя и реакцията на Хелзинкският комитет
Трябва да си от по-тъмнозелените българи или т.нар. "малцинство" (кото скоро ще е мнозинство), за да получиш това право - така че се считай за дискриминиран... Отново... В собствената си страна... И както повечето - плащайки чинно данъци, сметки, осигуровки и т.н.

Трябва да си от по-тъмнозелените българи или т.нар. "малцинство" (кото скоро ще е мнозинство), за да получиш това право - така че се считай за дискриминиран... Отново... В собствената си страна... И както повечето - плащайки чинно данъци, сметки, осигуровки и т.н.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Само информативно тези, дето ги бутнаха са само част от незаконните постройки там. Някои от тях са толкова безобразно нагли и нахални, че чак ме е яд да живея в страна, която толерира подобни хора. 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Кмета е стабиляга...хората сме с него ,ако се наложи.Ще се нагласят нещата :) А такъв цирк дю солей не бях гледал от бая време :) Работя в този квартал и да ти кажа..дръпна им се ла*ното доста :Д
Да започнеш темата от София и да получиш отговор от югоизточна България са две несъвместими неща.Няма да се впускам в подробности,модераторите няма да го позволят ама да е жив и здрав кмета на Стара Загора.Ако има повече такива млади Българи като него ние дъртите все още имаме за какво да живеем 

- stefan4o
- Контакти:
Да бе, ще се нагласят нещата:
http://news.ibox.bg/news/id_1806652457
ама в тяхна полза
Започва да ми стяга каскетът да бъда дискриминиран в държава, на която плащам данъци, такси, осигуровки и т.н. 
ама в тяхна полза

stefan4o написа:Да бе, ще се нагласят нещата:
ама в тяхна ползаЗапочва да ми стяга каскетът да бъда дискриминиран в държава, на която плащам данъци, такси, осигуровки и т.н.
Пробвай да си потърсиш правата и ще видиш за каква дискриминация става дума.Не че пак няма да си платиш данъците ама дано да е с едно на ум

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Няма ли как да пуснем жалба за дискриминация?

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Аз викам да минем към отсрещния бряг

- stefan4o
- Контакти:
Има - на летището 

hooligans написа:Няма ли как да пуснем жалба за дискриминация?![]()
Пробвано е.Ама не за дискриминация ами за кражба.То е почти същото.На въпроса ми ....
Добре де ако аз се оправя с тях, ще ме търсите ли...
Отговора без да го пиша може да се счита за дискриминация.
Има си закон трябва да се спазва.Ама закона е за мен.Аз не мога да крада ама мога да подреждам.Кат циганин,кат камъни ,кат пръст.Затова е и първия ми пост.разликата от София до провинцията е огромна и всичко е умишлено.Геноцида срещу Българите продължава и едва ли може да бъде спрян...
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
http://btvnews.bg/article/bulgaria/regionalni-novini/romi-v-stara-zagora-spaha-pod-otkrito-nebe-sled-butaneto-na-domovete-im.html
След 05:45мин от клипчето се казват много интересни неща!
"....докато не ни дава законни места, да си строим законни къщи, всичко да е по законен ред"
"... съгласна съм със теби, че трябва да сме по законен ред, защо до сега 15 години съм тука и съм регистрирана тука, тока ми е регистриран, аз може ли да отивам в енергото и да си крада ток ..."

След 05:45мин от клипчето се казват много интересни неща!
"....докато не ни дава законни места, да си строим законни къщи, всичко да е по законен ред"
"... съгласна съм със теби, че трябва да сме по законен ред, защо до сега 15 години съм тука и съм регистрирана тука, тока ми е регистриран, аз може ли да отивам в енергото и да си крада ток ..."

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
http://www.bghelsinki.org/bg/za-nas/programi/pravna-programa/usloviya-za-predostavyane-na-pravna-pomosh/
Предполагам, че има и други хора тук във форума, които нямат собствено жилище. Предлагам да се съберем повечко хора без жилища и да изпратим една колективна жалба до БХК (Български хелзинкски комитет), в която да ги призовем да ни защитават и да ни помогнат да осъдим държавата, защото не ни е осигурен дом!
Ако има желаещи, нека се запишат тук в темата, а аз ще оформя писмо до тях, под което ще се подпишем, а след това лично ще отида и ще занеса при тях. Пък дано направят нещо и за нас, ние не сме ли хора?
Програмата оказва правно съдействие по решение на директорката на програмата, адв. Маргарита Илиева. Правно съдействие се оказва на хора, чиито случаи съответстват на стратегическите приоритети на БХК, представляват симптом на системен проблем, засягащ много хора , и са добре подкрепени с доказателства. Правното съдействие се изразява в консултации или процесуално представителство пред българските съдилища и други инстанции, и пред Европейския съд по правата на човека и други наднационални органи.
Предполагам, че има и други хора тук във форума, които нямат собствено жилище. Предлагам да се съберем повечко хора без жилища и да изпратим една колективна жалба до БХК (Български хелзинкски комитет), в която да ги призовем да ни защитават и да ни помогнат да осъдим държавата, защото не ни е осигурен дом!
Ако има желаещи, нека се запишат тук в темата, а аз ще оформя писмо до тях, под което ще се подпишем, а след това лично ще отида и ще занеса при тях. Пък дано направят нещо и за нас, ние не сме ли хора?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Стария апартамент се води на майка ми, а новия е на банката. Технически погледнато май може да мина за безимотен 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Vlad777 написа:http://www.bghelsinki.org/bg/za-nas/programi/pravna-programa/usloviya-za-predostavyane-na-pravna-pomosh/Програмата оказва правно съдействие по решение на директорката на програмата, адв. Маргарита Илиева. Правно съдействие се оказва на хора, чиито случаи съответстват на стратегическите приоритети на БХК, представляват симптом на системен проблем, засягащ много хора , и са добре подкрепени с доказателства. Правното съдействие се изразява в консултации или процесуално представителство пред българските съдилища и други инстанции, и пред Европейския съд по правата на човека и други наднационални органи.
Тва движение е пълен смях..но идеята е добра.Даже бих приканил всички колеги от форума да се включат.Иначе протестите от Евророма са просто от глупави по-глупави.Те събарят незаконни къщи,а не ромски или ако ще на папата.Факт е ,че сигурно 99% от незаконното строителство в града е именно там.Да свикват :) И безтова вече им отпуснаха бонуси...много ми е интересно,ако някой начетен циганин(не казвам ром,защото никъде не съществува такава дума) си пусне няква жалба извън България дали няма да му се смеят на готованството...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”