Проблем с "армеец" и сервиз Топес

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Проблем с "армеец" и сервиз Топес

Мнениеот drmilendd » Нед 10 авг 2014 13:27

След градушката в София и оглед в армеец, получих възлагателно писмо за сервиз Топес /по съвет на моя застрахователен брокер/. Писмото е с дата около 18.07. Все още чакам да пристигнат предно и задно стъкло за автомобила ми (Опел вектра). Обясненията са, че стъклата били доставяни от самите армеец и други такива мъглявини. Почти месец колата ми е неизползваема, а редовните разговори със сервиза водят само до "ми и още ги няма, не знаем кога ще дойдат". Който чуе за тази история ми се смее на търпението. Стъклата могат да се намерят вече навсякъде, но не мога да се откажа от сервиза, защото "били поръчани". Отделно уговорката със сервиза е, че ще вкарам колата само за стъкла, ще си ги платя (1000 лв.) и след като вкарам колата за 4 седмици да я оправят цялата, ще ми върнат парите. Търпението ми се изчерпва, защото от 23.08 имам резервация за Гърция и вече виждам как оставам без кола. Какво да правя?

ApAMiX
Автомобил: VW Bora TDI
Двигател: AJM 2000
Контакти:

Re: Проблем с "армеец" и сервиз Топес

Мнениеот ApAMiX » Нед 10 авг 2014 14:30

Здравей, не че нещо но според мене Армеец са едни от най големите мангали, в момента водя дело с/у тях защото ми отказа плащането на откраднат автомобил с тезата че ключовете не пасвали на номера на шасито :screwy а въпросния автомобил е закупил 2ра ръка, ключовете никога не са били маркирани от тях, и т.н. Искрено се надявам твоята история да приключи благополучно, но освен да си смениш двата прозореца сам и после да им поискаш да платят фактурата друго не ти остава. И все пак Армеец - :censored2 :death

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Нед 10 авг 2014 17:29

Ако си се подписал на възлагателното писмо и е дадено в сервиза май не можеш много да избягаш от положението.

Друг е въпроса, че при тази сравнително нова кола нямат право да ти искат пари, според мен.

Има нещо гнило в тая работа.

Искай логично обяснение и помощ от брокера ти.

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Нед 10 авг 2014 19:19

Писмото съм го подписал. Брокера вика "чакай малко". Обяснението на сервиза за парите е, че те ще си ги получат чак като завършат цялата кола, а междувременно "ще ме спосорират" с две стъкла. Звучи логично. Някой с подобен проблем, да чака супер специални стъкла вече трета седмица?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 10 авг 2014 21:13

Аз чаках за предно стъкло горе долу толкова... след време ще я вкарам да се боядисва.
Не виждам къв е проблема при положение, че има толкова много коли за правене и толкова много стъкла за смяна... все пак се поръчват, има доставка, сортиране кое за къде е и тн...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 10 авг 2014 21:17

Според мен проблемът е в сервиза. На баща ми на пасата доверен сервиз на Булстрад, който работи и с Армеец му поръчаха стъкло и дойде след 4 дни и му го монтираха. Марка Saint-Gobain Securit, каквото беше и оригиналното. Не е плащал нищо. От сервиза казаха, че така си процедират по принцип - доставят си сами стъклата.

Отделно пък брат ми пред офиса имаше около 20 служебни автомобила, застраховани в Армеец. Извика си едни пичове от Сливен - те си донесоха стъкла и ги смениха всичките. Пред Армеец представи фактура и няма проблеми.

А 1000 лв също е малко прекалено за 2 стъкла. Наскоро проверявах за такъв Опел комби задното стъкло беше около 360 лв. Предното да е 640 лв... Много ми се вижда. Освен това предплащане :screwy До сега не съм чул така да се процедира в доверени сервизи.

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Пон 11 авг 2014 6:16

Свържете се директно със застрахователната компания,може пък да поразмърдат сервиза.

Потребителски аватар
R.o.s.e.n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот R.o.s.e.n » Пон 11 авг 2014 12:50

И според мен забавянето идва от сервиза, просто така им е най-лесно да се оправдават със ЗК. Попитай брокера си какво става, нали той ти ги е препоръчал точно тях, явно познава някой там.

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 11 авг 2014 13:35

Всеки ден звъним и аз и брокера, но стъкла няма. Само любезни извинения. Явно ще се чака. До Гърция - със стария Ситроен и с Божията помощ.

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Вто 12 авг 2014 16:09

Ура! Ще има стъкла и за мен другия петък. Тамам преди заминаването. Стискайте палци
П. С. Форума е сила ;)

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Чет 21 авг 2014 17:40

Днес пристигнаха стъклата...само задно де...за комби, пък моята е седан...и те така. Няма кола, стария Ситроен е на 400 км., а в неделя трябва да се пътува иначе изгарят едни 400 лв. за нощувки.
Но за сметка на това днес ми писаха фиш щото ми изтекъл прегледа...е как да мина преглед като нямам стъкла...е, едно е пристигнало, а пък то за комби, пък моята е седан...и т. н.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 21 авг 2014 19:25

Сигурно Армеец са им докарали грешното стъкло - така ли ти казаха от сервиза :mhihi :mhihi

На твое място бих сменил брокера :c020 Има колеги и във форума, които по-добре биха те посъветвали при избора на доверен сервиз :c020

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Чет 21 авг 2014 20:40

Каско за кола която не е нова или в гаранция няма много смисъл .
Една кола на два месеца потопена под вода я правих 2 месеца , направиха първи оглед и втория оглед казаха чак след 45дена :rolleyes трети оглед няма .
филтър за твърди частици запушен с кал как се чисти ,3000лв струва .

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 21 авг 2014 20:52

За моята кола Армеец ми платиха 1300 лв след градушката. Каското ми е 5 пъти по-малко на година.

На баща ми пасата е 2002 г. и благодарение на каското му смениха джама за 4 дни, а сега има и възлагателно писмо за почти пълно пребоядисване, което може да направи когато пожелае и има свободни места в сервиза.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”