"Обслужен" автомобил

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

"Обслужен" автомобил

Мнениеот 777 » Сря 27 авг 2014 12:04

Виждал съм по много обяви приказки "колата е обслужена", "сменени консумативи" и други в същия смисъл. Опитвам се да си обясня и не мога да намеря отговор - какъв е смисълът и ползата за един автотърговец да сменя ремъци и ролки на кола, която даже няма номера? Обясненията които са логични са 2:
1) Лъжа, с цел окуражаване на купувача и заблудата му, че ще спести пари; Т.е. нищо не е обслужвано, а ако се повреди двг след време е чужд проблем;
2) Докато са оправяли други проблеми по двг на колата са сменили и ремъците - едно че е полуразглобена, друго да изглежда по-добре с лъснат двигател.
3) Имат сервиз за масово "обслужване" - излиза им по-евтино като са им заети работниците по цял ден със сравнително проста задача (не е нужно и да са големи спецове), слагат евтини ремъци и ролки и крайният резултат е - обслужване за 100-200лв радва клиента, че ще спести 300-400.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Re: "Обслужен" автомобил

Мнениеот agumba » Сря 27 авг 2014 12:25

Според мен, най-вероятна е точка 1, предвид манталитета на автотърговците! Едва ли ще се набутват със смяна на ремъци и ролки, все пак, не се знае, колко време няма да се продаде дадена кола! Допускам, че биха предприели това обслужване само в краен случай, когато няма ангренажи, или фрапиращо не стават за нищо!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: "Обслужен" автомобил

Мнениеот Vlad777 » Сря 27 авг 2014 12:39

Звънни на 2-3 обяви и ги питай. После напиши какво са ти казали.

Аз не мога да кажа какво е имал предвид някой си търгаш... А и едва ли някой тук може да отговори със сигурност на този въпрос.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”