Здравейте, колеги!
Миналият четвъртък имах неприятна случка. В час пик 20:30ч. бях на голямо софийско кръстовище, първа кола на ляв завой. Светофарът светеше червено, когато светна зелената светлина, пропуснах насрещно идващите ми коли, и когато се освободи пътя и имах коридор да изпълня маневрата ляв завой предпрпиех действия по изпълнението му. Навлязох в кръстовището и в този момент на около 40м -45м. от мен видях моторист. В следващият миг видях как нещо стана и моторът хвърли моториста. В този момент мотористът започна да се сурка по асфалта, а моторът да връхлита в кръстовището с бясна скорост неуправляемо. Аз спрях в кръстовището и съответно моторът се търкаля, търкаля и се заби в мен (задна дясна врата и праг). В този момент аз слязох от колата и хукнах към моториста,за да видя как е. Тогава той се нахвърли с обвинения към мен какво съм правил насред кръстовището и ме удари еднократно в лицето. Обадих се на КАТ, те дойдоха и съответно посочиха мен за виновен, тъй като не съм пропуснал насрещно движещите се при ляв завой. Обясних им, че мотористът е бил на огромно разстояние, паднал и може би ако се бях изнесъл от кръстовището за което имах време, моторът щеше да убие някой пешеходец, но те ми казаха, че работят с членове и това беше. За разстоянието което имаше мотористът ако искаше можеше да спре да тръгне и пак да спре. Да допълня , че на кръстовището има камери, които полицаите ми казаха, че са към общината и на тях ясно може са се види ситуацията.
Желая мнение от Вас, дали има смисъл утре да ида в КАТ, за да обжалвам и опиша подробно ситуацията (писах си възражения и на акта). Как виждате Вие нещата и някой сблъсквал ли се е с подобен казус. Не ми е за акта, а за неприятната ситуацията.....

Мнение относно написан АКТ за ПТП - моля за съвет!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Мнение относно написан АКТ за ПТП - моля за съвет!
Един вид, че мотористът като те е видял, че си на средата и се е хвърлил от мотора ли (от страх/паника) 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Той така заяви. Съответно каза, че карал мотор от 12години....
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Е представям си с каква олигофренска скорост е карал, за да се панира по този начин, да падне и мотора да измине тези метри до твоята кола. Отивам и ако трябва до съд стигни. Обърни се към адвокат бързо, защото после трудно ще вземете записите от камерите.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не съм бил там и не съм видял как се е развила ситуацията, ама или не е бил на 40-45 метра или е карал бръжко... Изискай запис от камерите и ще стане ясно от тях. По дефолт си ти виновен наистина, но трябва да се видят детайлите от служителите на закона и те да си вземат решение. В смисъл то е взето де, дали имаш основания да обжалваш.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Само не се залъгвай, да подписваш самопризнания, че ти си виновен! И ако това е станало в АКТ-а, който си разписал в ПТП-то, си изгорял на 100%! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
В акта те бяха цитирали въпросният член. Аз го подписах и отдолу си написах едно кратко възражение, както и на една допълнителна бланка описах по-подробно ситуацията.
По това както обясняваш ти си минаваш на зелено но явно насрещният моторист се е уплашил и набил спирачки нещо....Откъде полицаите са видели че примерно не е светнало жълто вече докато изчакваш да преминат насрещните.Тоест ти трябва да се изнесеш максимално бързо а моториста не е трябвало да навлиза във кръстовището и поради несъобразената скорост се е поднесъл и паднал...
-
- Автомобил:
- Двигател:
А как може да се докаже, че мотористът е бил с несъобразена скорост?
Ами по камерите на кръстовището съответно се вижда разтоянието....също и мотора ако се е сурнал 15-20метра се изчислява понякакъв начин.Ти трябваше да претендираш че тои е навлязъл на червено и въпреки че си го изчакал се е ударил във теб.Щото ако си го засякъл щеше да си излезеш от кръстовището.Не да стоиш да те удари.Значи си бил спрял все още.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
anonym0us написа:Само не се залъгвай, да подписваш самопризнания, че ти си виновен! И ако това е станало в АКТ-а, който си разписал в ПТП-то, си изгорял на 100%!
Подписването на акта означава единствено, че си запознат със съдържанието му и имаш копие от него.
Не означава самопризнания и поемане на вината.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата не споменава, какво е написано в АКТ-а?! Според моето виждане (не държа да съм наясно) щом са му писали АКТ, това означава, че е виновен (Нищо лично към колегата)! А щом го е разписал, те го приемат, че разбира вината си! А дали са писали АКТ на моториста? Не ме разбирайте погрешно, но нещо не се връзват тези неща.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
van4ov написа:...дали има смисъл утре да ида в КАТ, за да обжалвам и опиша подробно ситуацията (писах си възражения и на акта)...
Ако идеш утре(днес) в КАТ няма да обжалваш, а ще пишеш възражение на акта. Обжалва се по- нататък. Предвид това, че вероятно са ти писали отнемане на предимство едва ли началникът на КАТ ще тръгне срещу подчинените си, така, че първото, което трябва да решиш е:
занимава ли ми се със съдебно дело, което(вероятно) ще се проточи?
Няма какво да обжалва. Отнема се предимство. Имах същата ситуация, само че, в Несебър. На слизане от Новия град към моста, тръгнах да правя завой към пощата. Макар че, само тръгнах и спрях - мАториста се насмете и по същата схема (със "суркане")се тресна у мен. Писаха ми акт и мина и замина. Важното е Човеците да са живи!
и аз имах такъв кейс преди доста време, само че в мен се бутна бус (нарочно). Ситуацията беше още по-фрапатна, от чакане за ляв в средата на кръстовище ми светна червено. Всички коли насреща започнаха да спират, ама оня си пресече на тъмно червено и ме хвана за ЗАДНАТА броня (смятай). Как и да е, писах възражения, имах и свидетел в колата, който потвърди моята версия, оня сам ... но според ченгетата, отнето предимство. Даже ме заплашиха да пишат, че съм минал червено, за оня нищо .. мързелива сган. Не съм се занимавал повече с тях, но тогава беше лесно с глобите и тн :) вече карам само с видео регистратор. В твой интерес е. Единственият ти шанс е дело + ако има камери по светофара, но си е занимание, а ти не си от Сф
Върни се в “ОФФ-Топик - други”