въпрос относно операция за перде на очите
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос относно операция за перде на очите
Здравейте , баба ми има пердета и на двете очи , с едното вече изобщо не вижда , с другото вижда слабо. Тя е на 85 години , има ли опасност от този тип операция и може ли да се направи операция само на едното око - да речем с това , което не вижда изобщо , че сумата е около 600 лв за едното око доколкото разбрах (питам тук,тъй като лекарите може да си кажат както е по-изгодно за тях).Преди години очния лекар и казал , че има перде, но в начална фаза и докато се стигне до ослепяване вероятно няма да е жива, но за щастие е жива - тук обаче ме притеснява най-вече самата операция дали носи риск за живота , дали би могла да бъде напълно ефективна и може ли да е само на едното око ... ? Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или знае нещо нека каже.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: въпрос относно операция за перде на очите
Не е автомобилния форум за такъв въпрос, но все пак. Моята баба и сложиха леща на едното око на 75 години, две години по късно и на другото. Проблема при нея беше че от 30+ години е диабетичка и като види само болницата вдигаше кръвната захар на 24 еденици и няма спадане, а не е ли под 10 не искат да почват операцията.
Цената зависи от вида на лещата, мека или твърда, меката е по скъпа мисля от въпросните 600 лв, то зависи и от производителя де. Щом е много напреднало и почти не вижда със сигурност ще сложат меката леща.
Операцията е безопастна, освен ако няма някоя сериозна друга болест, но те ще направят изследвания преди да почнат каквото и да е. Протича бързо, днес приемат в болницата, утре оперират и на следващия ден изписват. Поне 6 месеца обаче бабата не трябва и метлата да лови, че е опасно навеждането и вдигането на тежки неща, с това как ще се преборите не знам /аз изхвърлих всичките метли, лопатите и мотиките занесох за скрап, дръжките изгорих в печката./
Цената зависи от вида на лещата, мека или твърда, меката е по скъпа мисля от въпросните 600 лв, то зависи и от производителя де. Щом е много напреднало и почти не вижда със сигурност ще сложат меката леща.
Операцията е безопастна, освен ако няма някоя сериозна друга болест, но те ще направят изследвания преди да почнат каквото и да е. Протича бързо, днес приемат в болницата, утре оперират и на следващия ден изписват. Поне 6 месеца обаче бабата не трябва и метлата да лови, че е опасно навеждането и вдигането на тежки неща, с това как ще се преборите не знам /аз изхвърлих всичките метли, лопатите и мотиките занесох за скрап, дръжките изгорих в печката./
-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси за мнението колега , ами наистина е автомобилен форум , но пък... къде да се регистрирам и аз само за този въпрос 

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
golf_td написа:Здравейте , баба ми има пердета и на двете очи , с едното вече изобщо не вижда , с другото вижда слабо. Тя е на 85 години , има ли опасност от този тип операция и може ли да се направи операция само на едното око - да речем с това , което не вижда изобщо , че сумата е около 600 лв за едното око доколкото разбрах (питам тук,тъй като лекарите може да си кажат както е по-изгодно за тях).Преди години очния лекар и казал , че има перде, но в начална фаза и докато се стигне до ослепяване вероятно няма да е жива, но за щастие е жива - тук обаче ме притеснява най-вече самата операция дали носи риск за живота , дали би могла да бъде напълно ефективна и може ли да е само на едното око ... ? Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или знае нещо нека каже.
Гледам , че си от моя район.Дядо ми си прави на скоро.Той е почти на същата възраст.Струваше му около 500 лв.Но има проблем с периферното зрение след операцията.Просто явно е трябвало да сложи по скъпа леща.Окото му кървясва доста често.Абе нещо не е както трябва.
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Едно време на дядо ми му оперираха пердето на окото.Във Варна,понеже дам са най-добри по това време преди 10-15 години.От абсолютна слепота,започна да вижда сенки и смътни образи посред бял ден (което пак си беше нещо)!До колкото си мисля операцията беше лазерна (безкръвна),може и да греша за това.
Другият ми дядо и той си прави във Варна,само че той не е деабетик.И там резултата вече беше на 100%,и до ден днешен няма проблеми....да е жив и здрав на 76 год.
Другият ми дядо и той си прави във Варна,само че той не е деабетик.И там резултата вече беше на 100%,и до ден днешен няма проблеми....да е жив и здрав на 76 год.
Баба ми е на 80 и я ремонтираха по същата схема ...само едното око и на следващия ден си я взехме,никви грижи...
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
катаракта или /старческо перде/ е натрупана роговица върху зеницата и ириса на окото.
Най-елементарния начин е като отстранят това натрупване.
Може да се сложи и леща за коригиране на зрението.
Проблема е, че натрупването продължава процеса е необратим.
Когато се сложи леща и има натрупване става по-сложно в последствие.
Операцията е бърза, ефекта при всеки е индивидуален.
Най-елементарния начин е като отстранят това натрупване.
Може да се сложи и леща за коригиране на зрението.
Проблема е, че натрупването продължава процеса е необратим.
Когато се сложи леща и има натрупване става по-сложно в последствие.
Операцията е бърза, ефекта при всеки е индивидуален.
-
- Автомобил:
- Двигател:
мен ме притеснява факта, че е на 85 и не знам дали ще издържи операцията , за по-млад човек може би е нещо елементарно , но на нейната възраст... освен това тя има и проблеми със сърцето...,анемия , упойката какво действие би имала и т.н. , но за тези неща вече с лекари трябва да се консултирам.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Безкръвна е операцията и не е с пълна упойка, само окото е упоено
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Варна, очна клиника "Св.Петка" - два пъти сме ходили там, всичко е минавало добре и е нямало никакви усложнения 

-
- Автомобил:
- Двигател:
разбрахме се вече за тази неделя в Бургас "Оксиком" , но идвал специалист от Варна - въпросът сега е че едната леща е 450 , а другата 650 .. ще видим там какво ще кажат, че не са малко парите , но няма значение това , важното е да се оправи всичко.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Моята баба и махаха перде само на едното око ама тя само на него имаше. Самата операция мина бързо и безпроблемно и да е жива и здрава бабичката още плете без очила
Проблем имахме преди операцията защото бабата се притесни и вдигна едно кръвно та уплаши и лекарите. Имайте го в предвид защото не е ненормално при толкова възрастни хора особено ако не са свикнали с болнична обстановка.

Проблем имахме преди операцията защото бабата се притесни и вдигна едно кръвно та уплаши и лекарите. Имайте го в предвид защото не е ненормално при толкова възрастни хора особено ако не са свикнали с болнична обстановка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
всичко мина успешно , операцията се проведе в "Оксиком" Бургас , лекар от Варна я извърши , зрението постепенно се подобрява, ако искат модераторите могат да заключат темата 

- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Stefan написа:Варна, очна клиника "Св.Петка" - два пъти сме ходили там, всичко е минавало добре и е нямало никакви усложнения
+1,това е най-добрата клиника в България - баща ми 2 пъти е ходил там - за перде и лещи,всичко е безпроблемно,баща ми е на 69години и си чете без проблем всичко с лещите.До колкото си спомням всичко беше лазерно и безкръвно,за подробности,цени,лекари и т.н. мога да го питам и да дам инфо!
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Някой да препоръча изпитана клиника-болница за тази процедура в София
Върни се в “ОФФ-Топик - други”