За/към новите потребители на форума ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

За/към новите потребители на форума ...

Мнениеот group® » Пет 06 апр 2007 23:50

Непрекъсното се регистрират нови потребители и забелязвам, че има много търкания и недоразбиране(и аз несъм изключение). Та реших да пусна тема по въпроса, а ако модовете решат ... ;)
Та какво ни дразни нас 'старите' и най вече модовете: кирилицата, повтарянето на теми, безсмилени теми и постове и т.н. (тук не говорим за 'старите' потребители на форума, които понякога правят същото)
Наистина е дразнещо и аз самия съм си изпускал нервите.
'Новаци'. Положете малко усилие за да се адаптирате по-добре тук. Четете. Търсете. Разглеждайте. Не бързайте. И най-вече не се дразнете за глупости. Всички тук сме хора, а не роботи.

Сега обаче нека обърнем малко внимание на 'новаците'(каквито сме били всички). Сигурно е супер дразнещо за 'новака', нека го наречем условно - @ivan4o_vw (ако има някой с такъв ник ...сори), да се регне и с първия му опит да установи връзка, да го нападнат 10 човека и да му викат "кирилица", "неточен раздел", "използвай търсачката" и т.н. Ми сигурно ще му стане тъпо на @ivan4o_vw.
Всички сме минали по тоя път. Та дайте да сме малко по-толерантни. Има хора, които са 'скарани' с интернет и компютрите и им е много трудно да разберат какво става тук. Има хора, които са в час с новостите, но никога не са влизали във форум и пак им е трудно. Има и още много видове хора, но обикновенно ivan4o_vw се рeгва тук за да търси помощ, съвет, съмишленици. Е нали затова е форума :?:

Знам, че сега някой ще кажат - "Е нали има правила, търсачка" - Да ама често само ние си знаем какво представляват те и факта, че не са единици случаите на грешки сред 'новаците' значи, че това неработи много добре и вината не само в новия потребител.

Призовавам всички да сме по-толерантни.
Призовавам и хората, които си умират да пишат: отделете 2 мин да напишете нещо полезно на @ivan4o_vw, а не само ....

П.С. Повод да пусна темата е скорошен мой сблъсък с 'новак', с който се заядох, заради грешки. Впоследствие се запознахме и се оказа супер свестен пич, който би бил много полезен на форума ако се интегрира тук, но проблема е, че компютрите не са му стихията(за разлика от колите).

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 06 апр 2007 23:54

:да:

П.П. :търсачкаа :lol:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 07 апр 2007 0:00

musura написа:П.П. :търсачкаа :lol:

Мани майтапа ама верно не ползвах търсачката :oops: :059: :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Съб 07 апр 2007 0:28

Колега group® съгласен съм с теб но имам едно предложение :) :idea:
Има ли начин когато се пуска нова тема било то в която и да е секция да излиза търсачката преди секцията за нова тема ?
Така според мен ако е възможно де търсачката ще бъде по- често употребявана ?

Давам за пример темата (съвсем нарочно го казвам за пример без да убиждам и да се заяждам) :
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=42833

Вместо след като цъкне бутона "ново мнение" да излезне ново заглавие и прочие ... директно да има нещо като уизард преминаващ през търсачката било то на 1,2 и повече степени за да се използва по- пълноценно :).

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 07 апр 2007 8:35

Хайде и аз да се "разпиша" тук, въпреки че съм почти убеден, че ще бъда "нападнат". Та значи аз самият съм регистриран в много форуми, но в огромната част от тях първо много чета (дори и преди да съм регистриран - само като гост), и чак след това, след като усетя каква е атмосферата, пиша (ако реша). Но да споделя какво се случи в един друг (български) форум. Значи четох доста, извлякох нужната за мен информация, но имаше нещо, за което другите не бяха писали (въпреки че си бяха специалисти в областта, а аз съм откровен лаик). Регистрирах се, и реших да напиша (не нова тема, а отговор по съществуваща от доста време, и то не много кратка - беше поне няколко страници). Интересното беше, че във всички други форуми мнението ми се появяваше веднага, но в този - не. Получих съобщение, че мнението ми е получено (един вид - "регистрирано"), но се изчаква решение на модератор дали да се "публикува" или не. Мина се известно време, и мнението ми се появи. След това имам пускани и други мнения там, но вече го нямаше това изчакване и проверяване (може би за целесъобразност - нямам си представа). Знам, че вече четейки това тук, много (или може би почти всички) модератори вече са ядосани, и имат да ми отвърнат с поне толкова текст колкото аз изписах дотук - че се "нарушават права", че много потребители ще възроптаят, и т.н. Затова предложението ми е :
Ако потребител с 0 мнения реши да напише нова тема (а не нов отговор), нека тя не се появява веднага (както първото мнение в онзи форум), а след преценка на модератор. Така новият съфорумец няма да "отнесе" гнева на една камара хора, а модераторът ще му обясни спокойно (предполага се на Л.С. - или нещо друго ако се измисли) кое как е при нас. Тъй като съм прост потребител и си нямам представа кое как се организира във форума, ако трябва мога да попитам как е там - при другите. Всъщност моите наблюдения са че почти винаги първите "писания" на всеки потребител (дори и да не са нова тема, а нов отговор по съществуваща тема) заслужават такова изчкаване, но нека засега се "ограничим" само с новите теми.
Благодаря на всички които изчетоха всичко до тук !

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 07 апр 2007 8:58

колега Канев,не е лошо предложението но същевременно не е много приемливо.голяма 4аст от потребителите(дори и нови)пускат тема за да полу4ат отговор на вълнуващ ги въпрос,а ти знаеш после как се проверява дали някои ти е отговорил или не;особено ако информацията ти е спешна.
общо взето не се прекалява с празни приказки тук ,но в слу4ая колега Group много на място е отбелязал ,4е не на вси4ки компютрите са им стихия,така 4е и аз мога да предложа до първите десетина мнения да не се обръща специално внимание(примерно модераторска забележка-ако се сгафи нещо)а след това ве4е правилата са за вси4ки:няма нови-стари потребители

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 07 апр 2007 9:13

niks76 написа:колега Канев,не е лошо предложението но същевременно не е много приемливо.голяма 4аст от потребителите(дори и нови)пускат тема за да полу4ат отговор на вълнуващ ги въпрос,а ти знаеш после как се проверява дали някои ти е отговорил или не;особено ако информацията ти е спешна.
общо взето не се прекалява с празни приказки тук ,но в слу4ая колега Group много на място е отбелязал ,4е не на вси4ки компютрите са им стихия,така 4е и аз мога да предложа до първите десетина мнения да не се обръща специално внимание(примерно модераторска забележка-ако се сгафи нещо)а след това ве4е правилата са за вси4ки:няма нови-стари потребители

Много точно казано!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 07 апр 2007 15:34

кво се чепкате пак,все пак правилата са направени за да не се получават по големи дразги.ако не искаш не прави забележка на някои,все ще се намери кои да я направи и човека ако е малко умен ще си вземе поука.
аз също правя грешки,някои ме нарежда и хоп оправям се.
ако си толкова чуствителен че едно мъмрене те оплаши то тогава ходи на сервиз и не занимаваи хората които искат да ти помогнат за без пари(ако е вазможно)
аз също познавам хора които не искат да влизат в форума защото много им правили забележки.

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Съб 07 апр 2007 15:54

И за това са помислили модовете!!!

цъкни тука!!

И моля да не Ви мързи, Четете!!!!!! :wink:

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Съб 07 апр 2007 20:50

group® написа:
musura написа:П.П. :търсачкаа :lol:

Мани майтапа ама верно не ползвах търсачката :oops: :059: :Mr Green Fun

факт е че доста от по новите вяъобще не използват търсачката а трябва :търсачкаа

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Съб 07 апр 2007 22:39

Моето мнение, е че новите се изолират, когато само им се натяква да ползват търсачката. Все пак те щом са се регистрирали, искат да общуват с хората, не само да извлекат полза от чуждите мнения. Така не им се отдава възможност да споделят опита и мнението си с други нови юзъри (които също се предполага, че изпозлват само търсачката). Затова съм и привърженик на повтарянето на стари теми, защото ще се включат нови хора с нови възгледи и опит.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 07 апр 2007 22:46

pipi_to написа:Моето мнение, че новите се изолират, когато само им се натяква да ползват търсачката. Все пак те щом са се регистрирали, искат да общуват с хората, не само да извлекат полза от чуждите мнения. Така не им се отдава възможност да споделят опита и мнението си с други нови юзъри (които също се предполага, че изпозлват само търсачката). Затова съм и привърженик на повтарянето на стари теми, защото ще се включат нови хора с нови възгледи и опит.

Е ако решението на даден проблем е достатъчно ясно / все пак повечето караме автомобили над 10 годишна възраст / и проблемите по тях са до болка разисквани вече - от три години насам - какво толкова има да се дискутира по резултата 2+2=4 :roll: :wink: :dontknow:

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Съб 07 апр 2007 23:06

веселин написа:
pipi_to написа:Моето мнение, че новите се изолират, когато само им се натяква да ползват търсачката. Все пак те щом са се регистрирали, искат да общуват с хората, не само да извлекат полза от чуждите мнения. Така не им се отдава възможност да споделят опита и мнението си с други нови юзъри (които също се предполага, че изпозлват само търсачката). Затова съм и привърженик на повтарянето на стари теми, защото ще се включат нови хора с нови възгледи и опит.

Е ако решението на даден проблем е достатъчно ясно / все пак повечето караме автомобили над 10 годишна възраст / и проблемите по тях са до болка разисквани вече - от три години насам - какво толкова има да се дискутира по резултата 2+2=4 :roll: :wink: :dontknow:

Ние нищо, но новите ще си дискутират помежду си... Така ще продължава да си е форум, а не сайт с информация. Но това са си мои възгледи...

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Съб 07 апр 2007 23:44

А аз малко да се отклоня от темата. Защо някой колеги пишат в заглавията на темите си [b] [b/]. Явно незнаят, че нищо няма да се получи в заглавие!

Потребителски аватар
Don_Castelano
Автомобил: seat cordoba
Двигател: ABD 94

Мнениеот Don_Castelano » Нед 08 апр 2007 7:19

Kahn_Fan написа:А аз малко да се отклоня от темата. Защо някой колеги пишат в заглавията на темите си [b] [b/]. Явно незнаят, че нищо няма да се получи в заглавие!

Естествено, че не знаят . Те просто са много ентусиазирани и прескачат едно от важните менюта "Помощ". А там всичко си е написано. Аз ще се присрамя и ще си призная, че постоянно се допитвам до подобните менюта във форумите. Защо го правя ли? Ами защото знам, че един правилно конфигуриран пост, а същевременно и грамотно написан ще привлече по-вече внимание от необмисления и бързо "начукан" текст. Благодаря за вниманието !!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”