И така нямам абсолютно никакъв стаж и опит.
В полето ТРУДОВ СТАЖ което е най-важното, какво да напиша?
Във файла с инструкция при всички възможни описания за хора със стаж, за такива като мен пише следното:
-
• Ако професионалният Ви опит е малък::
o опишете първо периода на образование и обучение;
o посочете доброволческа работа (платена/неплатена) или практика, които предоставят доказателства за професионален опит.
-
Да пиша ли периода на образование и обучение в тази графа, защото под графата ТРУДОВ СТАЖ си има графа ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ където пак трябва да се повторя с периода на образование и обучение. (какво съм учил, къде и периода). И ще имаме повторение, на двете места едно и също?
А по долната точка, аз нямам никаква платена/неплатена доброволческа работа или практика която да доказва доказателства за професионален опит. (единствено съм ходил да оправям на познати от моя квартал компютрите като преинсталация, чистене на вируси, инсталиране на програмки и всякакви обикновенни дребни софтуерни и хардуерни проблеми. Което си е нищо кой знае какво). Какво да напиша, след като нямам никаква доброволческа работа или практика? А в инструкцията не пише ако нямаме и това.

Заемана длъжност също трия?
После какво да пиша в графата "Комуникационни умения" ?
В инструкцията пише:
-
Пример:
▪ отлични комуникационни умения придобити в следствие на предишен опит като мениджър продажби;
▪ отлични умения за контакт с деца, придобит чрез опит при доброволческа работа като треньор по хокей на лед
-
Аз нямам никакви, защото пак се стига до това, че нямам никакъв опит.
После в графата "Организационни умения и компетенции"
В инструкцията пише:
-
Пример:
▪ лидерски умения (в момента ръководя екип от 10 души);
▪ отлични организационни умения придобити като сектретар на Историческото Общество, където бях отговорен/а за организирането на събития;
▪ умение да ръководи екип, придобито чрез доброволческа работа като треньор по хокей на лед
-
Пак стигам до същото, нищо не съм работил, нямам никакъв опит и стаж.
После следва графата "Професионални умения".
Да не копирам от инструкция, пак нямам абсолютно нищо от написаното като примери. Без опит, без стаж.
Тия три графи: "Комуникационни умения", "Организационни умения и компетенции", "Професионални умения" празни ли да седят? Като сметна и полето ТРУДОВ СТАЖ, това са четири важни графи в които нямам какво да напиша???
В "Компютърни умения" имам какво да напиша.
В "Други умения и компетенции", пак не мога да напиша нищо от примерите в инструкцията. Пише и че : ,,Споменавайки лични интереси като четене, разходки, кино и др., не носи добавена стойност."
А аз мога да напиша само такива неща...... например много добър съм във футбола, шаха, белота и подобни :) Което вероятно ще звучи доста смешно ако го напиша, тъй като и няма нищо общо с местата за които ще кандидатствам. И тая графа ли да е празна?
В ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ от Инстр. "Посочете съответните публикации, презентации, проекти, конференции, отличия, награди, препоръки"
Пак нищо нямам от тия и пак празна да е или да я трия? И от ляво и от дясно?
В ПРИЛОЖЕНИЯ
-
Пример:
▪ Копие от Диплома за инженер;
▪ Европас Езиков Паспорт;
▪ Препоръка от работодател.
-
Абсолютно нищо пак от тия. Да я трия или ПРИЛОЖЕНИЕ от ляво да си седи, само полето в дясно да е празно отново? В смисъл на всички които нямам какво да напиша да ги трия тия от ляво или да седят а в дясно полето където нямам какво да напиша да е празно.
В крайна сметка като изключим отначало имена, адреси и т.н. мога да попълня само графата ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ, Компютърни умения, езици и шофьорска книжка. Нищо друго. Много бедна и празна автобиография. Другите графи да ги трия ли и от ляво, за да не се виждат, че са празни от дясно? Такива инструкции няма във файла с инструкции.
Магистър съм, поне в образование имам да пиша за два периода. Но нямахме абсолютно никакви практики, стажове и такива неща. Лекции, упражнения, изпити, държавен изпит. Това е.
Моля, отговорете ми на всеки въпрос, какво да бъде, че те много въпроси станаха за което сори, но както виждате от примерите в инструкциите нищо подобно не мога да напиша и не зная какво да правя и как е правилно да постъпя.