Здравейте, пускам тема, в която да дискутираме качествените, истински бири, които се намират в България, а и не само. Всякаква информация за цени и магазини, откъдето може да се купи (особено промоции) е добре дошла.
Само да отбележа, че вече имаме тема "Каква бира пиете?", където се дискутират масовите ширпотреба марки, тази е със съвсем друга насоченост.
В началото на годината ходих до Чехия и там пих Urquell Pilsner и Gambrinus. Някой знае ли дали тези бири могат да се купят в България?
Добавям, че в момента в Lidl (до неделя) има промоция на Stolichno Weiss за 1.50 лв.
За любителите на висококачествената бира
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- xeson
- Автомобил: Golf 2 1989
- Двигател: 1272 cc 2G
Re: За любителите на висококачествената бира
В кварталния супер, в Бояна, София има поне 10-15 вида чуждестранни бири в различни разфасовки - 330, 500 мл. стъкло и кенчета, даже и PVC-та, включително и Урквел
Магазин „Оптима”, кв. Бояна, ул. „Севастократор Калоян” № 63

Магазин „Оптима”, кв. Бояна, ул. „Севастократор Калоян” № 63

- Aleksey
- Автомобил:
- Двигател: 1996 ABF
В The Mall срещу Carrefour има магазинче за бира където има повече от 100 вида сигурно.
- rosi17go
- Автомобил:
- Двигател:
В Билла има жива бира- мътна и ти наливат в 1 литър от един казан от неръждаема стомана
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Двигател: AGN
- Контакти:
ако искаш някоя бира която я има в БГ, м икажи да ти я пшоръчам :) хахха
Най-доброто до момента което съм пил в Бг е една малко известна тъмна бира на Бг пазар, Ирландска казва се Myrphy's има я в метро - 4 кена са 14 лева с ддс.Друга добра бира която съм пил е Пауланер - мюнхенска, само че ми я подариха и не ми беше удобно да питам откъде са я взели.Ако можеш да намериш Beamish - пак Ирландска също е много добра аз обаче никъде не я намирам в кен.
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Само за магазини ли говорим или и за заведения?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Urquell Pilsner
В Кауфланд-1.50лв.
Доста добра.
Другата марка,която ми допада е Efes.
И естествено-

В Кауфланд-1.50лв.
Доста добра.
Другата марка,която ми допада е Efes.
И естествено-

Както казват американците: който обича "леката или много слабата" бира, той не обича бирата а просто обича да пикае често,
Corona-та си е супер.
Иначе чехите правят най-добрите бири, а аз съм пил доста различни видове...
Corona-та си е супер.
Иначе чехите правят най-добрите бири, а аз съм пил доста различни видове...
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
наливен Urquell има в Халбите
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Сега покрай Октоберфест наблегнах на т.нар. вайс бира. От многото опитани тези две най-много ми допадат:

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
глас за Ердингер 

- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
eng написа:Най-доброто до момента което съм пил в Бг е една малко известна тъмна бира на Бг пазар, Ирландска казва се Myrphy's има я в метро - 4 кена са 14 лева с ддс.Друга добра бира която съм пил е Пауланер - мюнхенска, само че ми я подариха и не ми беше удобно да питам откъде са я взели.Ако можеш да намериш Beamish - пак Ирландска също е много добра аз обаче никъде не я намирам в кен.
Пауланер може да се купи от Слъце и Луна на малките 5 кьошета, 4.40 беше някъде бутилка 500 мл. Много добра бира, препоръчвам

- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Уркуела не струва, имам чувството, че го правят някъде тука. И както всички наши бири, пък били и по чешки, или друг патент, се похабяват тотално, и нямат нищо общо с оригинала.
Ако някой е мераклия в Кауфланд има нелош, велкопоповицки козел, в кутийки, почти е като оригиналния. Друга бира, която мога да препоръчам, колкото и да е странно, е турска - Ефес! Но май, за разлика от нас, турците не похабяват пилзенския оригинал.
Третата, която ми е допаднала тук, е чешкият будвайзер, но повече тоя, дето е в стъклена бутилка. Не знам защо, но кутийковия му вариант ми се видя с по-неиздържан вкус, може да не съм случил на партида!
Но, най-важното е, че всеки си има вкус, и всякакъв спор, кое е по-по-най, е излишен!
Ако някой е мераклия в Кауфланд има нелош, велкопоповицки козел, в кутийки, почти е като оригиналния. Друга бира, която мога да препоръчам, колкото и да е странно, е турска - Ефес! Но май, за разлика от нас, турците не похабяват пилзенския оригинал.
Третата, която ми е допаднала тук, е чешкият будвайзер, но повече тоя, дето е в стъклена бутилка. Не знам защо, но кутийковия му вариант ми се видя с по-неиздържан вкус, може да не съм случил на партида!
Но, най-важното е, че всеки си има вкус, и всякакъв спор, кое е по-по-най, е излишен!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”