Работа на нефтена платформа ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Работа на нефтена платформа ?
Здравейте чудех се къде да пусна темата и се сетих че този сайт има голяма посещаемост та питането ми е някой знае ли нещо по въпроса с работата на нефтена платформа трябва ли спецялно образование,курсове или нещо подобно моля всеки който знае нещичко да надращи едно коментче 

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Работа на нефтена платформа ?
По Дискавъри имаше филми.. Доколкото помня работниците са висококвалифицирани инжинери. Работата е доста опасна, но за сметка на това - добре платена..
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
ACCELERATOR написа:Доколкото помня работниците са висококвалифицирани инжинери.
Зависи за каква работа става въпрос. Персонала там е доста разнообразен.
Има лекари, готвачи, заварчици, монтажници и всякакви други

преди години един познат кандидаства по интернет и го приеха да работи там, а няма никаква подготовка.
но не помня за каква работа,и заплащане ставаше дума.
но не помня за каква работа,и заплащане ставаше дума.
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Това което знам е, че трябва да си от 18 до 50г., като по изключение се допуска надхвърляне на горната граница само за готвачи, лекари и радиооператори. Добра физическа подготовка. Допускат се късогледи и дългогледи, понеже носенето на очила не е особена пречка. Предишна работа в морето се счита за предимство. Минаваш курс по пожарна безопасност и първа помощ, който се поема от работодателя и е около 5 дни. Работи се 21 дни по 12ч., почиваш следващите 21, като и те са ти платени. Това е което знам от обща култура, все пак не съм се тествал...
Колкото до тия 250евро на ден дето ги дават като заплата нашите посредници по сайтовете

Колкото до тия 250евро на ден дето ги дават като заплата нашите посредници по сайтовете

Еййй мерси много колеги вчера пуснах темата и забелязвам че се разраства чакам още мнения и т.н. мерси за отговорите на всички 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
а къде има такива платформи , че не съм много запознат 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,на 18г. не ти ли е малко рано да мислиш за нефтени платформи?? Тя там работата не е като оная.... 

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
hooligans написа:а къде има такива платформи , че не съм много запознат
И мен ми стана чудно и се разрових.. Наблизо май са покрай UK и Норвегия..
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
С две думи, платформите са в Северно море, климата е суров. Както казаха и по-горе, работата е тежка и е на смени. Трябва да отидеш с нагласата че си нещо като новобранец в армията, ще ти се разкаже играта. Просто се вкарваш в един работен ритъм и стискаш зъби, защото работата наистина е тежка и не е за всеки. Един приятел който е работил на сондажи в Европа ми казва че за неквалифициран труд, демек нещо като общак, заплащането би трябвало да е минимум 5000 долара на месец. Получават се пари и за времето през което се почива на земята.
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
hooligans написа:а къде има такива платформи , че не съм много запознат

Това е карта на част от платформите в Мексиканския залив. Около 4000 бр.
Заплащането на общак започва от 3000-3500$. Максимума за квалифициран персонал-до 7500$ на месец.
Колкото до това дали на 18г. не е раншко за такава работа- не мисля. Те първа човек трябва да се развива, що да не е в тая област?! Или по- добре да отиде да работи на дюнер щото е лесно, да си взима мизерната заплата и да крета ТУК. У нас се наложи мнението, че трябва да поживее човек поне до 30г. и след това да се замисли за бъдеще. Да, ама от тая практика резултата е само пройдохи и пропадналци зациклили на мегдана очакващи някой да мине покрай тях та да им предложи работа в НАСА примерно, щото там дават добра заплата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голям гърч е колега!
Е не е като да киснеш по кафенетата по цял ден и да псуваш защо не можеш да си намериш малко работа за много пари /българската мечта/.
Във всеки случай тази работа винаги е била и ще бъде много по-високо заплатена от всяка друга с подобни изисквания за персонал,тъй като се води високорискова.
Заслужава си човек да се изгърби 2-3 години,все пак парите не са малко а се иска само да си здрав,малко от малко корав и да ти стиска да бачкаш.
Ако не на 18-20 години,кога да работи човек такава работа,бих попитал аз,на 40 ли?????
Във всеки случай тази работа винаги е била и ще бъде много по-високо заплатена от всяка друга с подобни изисквания за персонал,тъй като се води високорискова.
Заслужава си човек да се изгърби 2-3 години,все пак парите не са малко а се иска само да си здрав,малко от малко корав и да ти стиска да бачкаш.
Ако не на 18-20 години,кога да работи човек такава работа,бих попитал аз,на 40 ли?????
-
- Автомобил:
- Двигател:
Га бях млад и глупав и аз така правих - давах здраве за пари, сега давам пари за здраве ама не стигат пущините, пък и здраве няма. Ама като си се решил..... УСПЕХ
- vaalentin70
- Автомобил:
- Двигател:
ISRalien написа:hooligans написа:а къде има такива платформи , че не съм много запознат
И мен ми стана чудно и се разрових.. Наблизо май са покрай UK и Норвегия..
Да ,ама не!Незабравяйте ,че в Черното море има няколко такива "дупкачки" па били и те "газови"В Каспийско има и газови и нефтени, в Средиземно още няколко нефтени..
Върни се в “ОФФ-Топик - други”