Молба към колегите от Варна

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
djivogalaxy
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател:

Молба към колегите от Варна

Мнениеот djivogalaxy » Чет 27 фев 2014 18:24

Здравейте колеги!Не се познавам с много членове от форума,но съвсем човешки бих искал да помоля всички,които могат и искат да направят добро да обърнат внимание на темата!
Скоро започнах работа на ново място.Няколко дни подред гледах една кола,в която стои мъж,от сутрин рано до късна вечер.Колата видимо не е мърдала от там доста дълго време...Стана ми интересно и разпитах...
От информацията,която събрах става ясно,че там живее човечецът,без дом,без храна...Навремето е имал бизнес,който като всеки нормален баща дал на сина си да ръководи,но както в много известни случаи става,той го проиграл на покер,но не спрял до там и проиграл всичко,което притежавали...
Сега добрия баща,стои на произвола на съдбата в студ и сняг, в единственото,което му е останало (старата му Фолксваген Джета)
Аз със сигурност не съм от най-добрите хора на света,но всеки път като мина оттам и сърцето ми се къса...
Имам един колега,на чието място започвам работа,който винаги когато има възможност му носи по една кутийка с храна.
И сега,след като той напусне със сигурност ще продължа да правя добрината,която той правеше...
За това колеги искам да ви замоля...Нека бъдем хора не само по празници...
Ще съм благодарен на всеки един от вас ако може да помогне.
Ако сте имали гости и ви е останала храна,било то и две филийки,имате ли път натам минете,оставете му.
Той ще ви е благодарен...КАКТО И АЗ!!!
Благодаря ви! :bowdown

Човечеца се намира от бул.3-ти Март,като се спуснете надолу по Януш Хунияди,след авто къщата,която е на няколко етажа веднага в дясно и отляво се вижда сива Джета В3371КН

https://www.google.bg/maps/@43.238441,27.871083,3a,75y,261.43h,75t/data=!3m4!1e1!3m2!1sG_NJlqg1KoBAl4kl8gI-Jg!2e0
или отворете http://maps.google.bg и в полето за търсене поставете 43.238434,27.87087

Благодаря ви отново!!!

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Re: Молба към колегите от Варна

Мнениеот williams_vn » Чет 27 фев 2014 19:23

верно ли има там такъв човек минавам от време на време не съм се заглеждал като минавам ще му нося по нещо

Потребителски аватар
djivogalaxy
Двигател:

Мнениеот djivogalaxy » Чет 27 фев 2014 20:07

Да колега.Радвам се,че все още има ХОРА!

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Чет 27 фев 2014 21:24

Мога да помогна с дрехи, ако има нужда - пуловери, ризи, панталони... Някои са чисто нови, останали от моя баща.

GrigorL
Автомобил: Golf 2
Двигател:

Мнениеот GrigorL » Чет 27 фев 2014 22:54

Доста често минавам от там, утре ще отида задължително ! Ще дам някой лев на човека , не че аз съм ги насолил парите ,но смятам че мойте 10/20 лева са му по-нужни от колкото на мен!

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Нед 02 мар 2014 10:07

Задължително следващия път като съм във Варна ще мина от там.Ужас,до къде може да стигне един човек с безхаберието и алчността си (за сина му говоря) :mad

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Нед 02 мар 2014 16:37

отивам натам ще му оставя храна и малко пари ще го питам и за дрехи имам някои и друго яке

Потребителски аватар
djivogalaxy
Двигател:

Мнениеот djivogalaxy » Нед 02 мар 2014 18:50

:bowdown дължа ти услуга!Винаги ако мога да бъда полезен с нещо насреща съм!

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Нед 02 мар 2014 19:14

еи сега идвам от там минах 3 пъти и все го няма но оставих нещата на една женица от отсрещната страна има денонощна охрана на някакво хале каза че ще му ги даде нее много храна за 2 дена исках и да му оставя някои лев но другия път като минавам , а услуга не ми дължиш все пак сме хора трябва да си помагаме не се знае утре какво ще се стовари на моита глава

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 02 мар 2014 20:56

След като прочетох тази тема, отворих хладилника, минах набързо през магазина и запалих колата да отида до там. Човека го нямаше там, но намерих жената спомената по-горе и тя подтвърди гадната история. Висях половин час под дъжда, но той не се върна и в крайна сметка оставих на жената нашия плик и тя го сложи до този на колегата по-горе. С каквото може ще помагаме, но много гадно ми стана когато тя разказа, че едвам го изкарали от замръзналата кола, когато цяла Варна беше в озни ледения дъжд и колите в слой лед, и с много усилия отворили багажника на Джета-та за да си вземе дебело яке... Не знам историята каква е, но жената сподели, че бил предписал апартамент на роднина и после апартамента бил продаден и той изгонен - в ненормален свят живеем, възрастен човек да живее 4 години или колкото е там в кола!!! :scare3 :scare3 :scare3

PS. Хубавото е, че има и други добри хора - задните гуми били спаднали и момчета от някакъв сервиз дошли и ги оправили, друг човек идвал и помагал с газ за колата да я припалва... :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Пон 03 мар 2014 8:51

според мен трябва да си намери някъде работа било то и като пазач ще видя някои стар телефон да му занеса да си го ползва и да си намери работа дано успее това не е живот в кола

Потребителски аватар
djivogalaxy
Двигател:

Мнениеот djivogalaxy » Пон 03 мар 2014 10:47

:bowdown :bowdown :bowdown ВЕЛИКИ СТЕ!!!

Потребителски аватар
yordanchy
Автомобил: Golf 4 1.9 tdi 90
Двигател:

Мнениеот yordanchy » Чет 06 мар 2014 9:53

Поклон пред djivogalaxy и останалите колеги,които помогат на човека. Днес бях при него.Разплака се от щастие.

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Чет 06 мар 2014 10:22

williams_vn написа:според мен трябва да си намери някъде работа било то и като пазач ще видя някои стар телефон да му занеса да си го ползва и да си намери работа дано успее това не е живот в кола

Имам два три стари апарата в отлично състояние ако искате ще ви изпратя по куриер за моя сметка.

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Чет 06 мар 2014 20:23

Колеги като правите добро се чувствате едно такова готино,че си помогнал на някой. Когато бях ученик имаше един дядо който живееше в бус. Бусчето беше негово и всеки ден заделях по 1 левче от джобните си и другите от класа и те му помагаха.Този човек има 3 висши образования и живееше на улицата :banghead По-късно когато завършвах още живееше в буса но беше започнал като чистач и си беше стъпил на краката.Скоро минавах покрай училището,буса беше там,измит и изчистен. Беше нещо като малка каравана и живееше вътре.

Който прави добро,добро му се връща.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”