Преместване в друг университет

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Супер Ицо
Автомобил: VW Golf MK4 GTI
Двигател: AUM 2001

Преместване в друг университет

Мнениеот Супер Ицо » Съб 03 яну 2015 1:37

Уча във ТУ Варна и като дойде време да ходя на лекции ме удря много брутално в джоба. Това ме кара да мисля, че беше грешка да записвам там. От първите 4 изпита взех само 2. Сега в края на Януари съм за 2ри път на лекции. Та да попитам по-запознатите как да се преместя в Бургас Асен Златаров ако има начин или ще трябва да записвам наново. Мисля да се обадя да питам но нека първо да се допитам до вас за да добия някаква представа.

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Re: Преместване в друг университет

Мнениеот Stoyanov_Vw » Съб 03 яну 2015 11:13

Колега, аз уча в Асен Златаров.. Странното е, че и аз мисля, че съм допуснал грешка с избора на университет.. Просто нито материалната база е на ниво, нито нищо. Учат се големи глупости, които като цяло няма да ти потрябват, но за сметка на това се изпитва като за последно на тях. :Mr Green Fun По принцип вариант има: записваш подобна специалност, държиш преравнителни изпити и си готов. Вече ако искаш може и друга специалност, но разбира се на ново. :th_up

ПС: Не те натоварвам с личното си мнение, но според мен стискай зъби, учи повече и завърши във Варна. Обосновавам отговора си: Много по-престижен университет, с дипломата от който все си мисля, че по-лесно ще намериш реализация. Относно Златаров тук си имаме поговорка: Който не е записал тук, той не е завършил!

ПС2: Да не прозвучи като нападка на расова основа, но напоследък забелязвам "колеги" и от ромски произход, сам си прави сметка за престижността на учебното заведение :screwy

Потребителски аватар
Супер Ицо
Автомобил: VW Golf MK4 GTI
Двигател: AUM 2001

Мнениеот Супер Ицо » Съб 03 яну 2015 11:50

И аз съм чувал лоши работи за университета. Искам да завърша във Варна,но финанси брат :screwy Темата за финансите всички я знаем и няма да коментирам по нея.
Чувал съм че за 2рия семестър мога безпроблемно да се преместя и да го изкарам в Бургас. Не знам доколко това е вярно. Отделно че ми е на 20км и имам приятели от Бургас при които мога да отседна за 2 седмици без проблем.

ПС: Е все пак на 5ти ще звънна и в 2та университета. Искаше ми се сега да им звънна,но не мисля че ще има такива мазохисти дето да работят :icon_lol

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Съб 03 яну 2015 12:52

Евентуално ако не стане по телефона. Учебен отдел в Златаров се намира на първия етаж в средния блок от общежитията, точно до кафето. Там ще те ориентират най-добре.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 03 яну 2015 14:26

Stoyanov_Vw написа:Колега, аз уча в Асен Златаров.. Странното е, че и аз мисля, че съм допуснал грешка с избора на университет.. Просто нито материалната база е на ниво, нито нищо. Учат се големи глупости, които като цяло няма да ти потрябват, но за сметка на това се изпитва като за последно на тях.

Имам познат там и поне не се оплаква от Асен Златаров, че ги изнудвали да плащат подкупи. За сметка на това дъщерята на една позната учи в Пловдив и директно й казала лекторката, която води изпита "Стана зима, трябва ми нови гуми за джипа - 300лв". Тя се ослушала и не я пуснала. На поправителният станало "Стана зима, трябват ми нови гуми за джипа 400лв"
От Асен Златаров никога не съм чувал да се изнудват пари от нещо, иначе от материалната база има какво да се очаква, поне правят обаче обновяване на общежитията. То в ТУ Варна веднъж съм влизал и е лабиринт от коридори като онези, в които пускат опитните мишки. И по моему е и там някаква свинщина.
А циганите също имат право да учат, ако имат желание. Всъщност може да ме радва само ако повече се хванат да учат и да работят, вместо да просят помощи и да не могат да си напишат името без грешка. Също така мога да гарантирам, че изпитите не се "пускат" просто така.
СУПЕРИЦО, има някои специалности, които в Златаров ги няма задочно. Първо разпитай. И почни от Златаров, да не вземат от ТУ Варна или където си там да се направят на интересни и да ти нашият някакви такси.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Съб 03 яну 2015 16:28

Ако имаш изпити забрави просто :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”