Възникна един много дълъг и неясен спор с приятели на една маса. Едните твърдим че в България вече се пращат качествени стоки /gsm, Tv, DVD...../ , а другите твърдо смятат че всичката стока в Германия едва ли не е вечна и пръщи от супер качество, което не може да се сравнява със тукашните стоки. Някой да е по наясно със стандарти, нива на качество и всичкото останало по спора.....
/спора тръгна за една телефонче nokia, което тука е 100лв с 2 години гаранция а там е 50E и другата група смятат че е по добре телефон от там без гаранция/
Качеството в Германия и качеството в Бг?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vointex
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля, че за електрониката специално въпросът е дали ще имаш късмет. Едно и също нещо от една и съща марка може да е с коренно различно качество. Но наистина май в България не се карат най- качествените изпълнения на фирмите производители. Нали знаете какво е мотото на веригите за HI-FI техника "Купуваме колкото може по евтино и продаваме колкото може по скъпо".

- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
Аз не мисля че Нокиа ще седне да прави скапани телефони само за България. Ако сравняваме еднакви модели (но наистина еднакви) на дали където ги правят имат различен качествен контрол за България, Германия, Франция, Италия или Латинска Америка.
По скоро Германците повече се грижат за вещите си, било то телефони или автомобили и ги използват по предназначение а не си бъркат с антенките по дупките както някои наши сънародници. От това следва и телефоните да работят по-дълго време без проблемно както и автомобилите им.
По скоро Германците повече се грижат за вещите си, било то телефони или автомобили и ги използват по предназначение а не си бъркат с антенките по дупките както някои наши сънародници. От това следва и телефоните да работят по-дълго време без проблемно както и автомобилите им.
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Чувал съм, че големите производители се съобразяват с условията, в които ще се експлоатира тяхното производство - примерно влажност, макс. и минимална температура, запрашеност и др. И, например, ако една партида коли е произведена за Бразилия или Африка, но по някакви причини е върната (някакви производствени дефекти или друго), тя се праща в друг регион, не толкова претенциозен, или на друга цена.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и каква е разликата в плазмата сони от тука и в германия ..... от сони България примерно http://www.sony.bg/ прецакана ли ще ти продадат .... сериозните фирми нямат сметка да продават боклуци 

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Всичко е китайско
ааа да и ялово

ааа да и ялово
Последна промяна от L&R на Сря 11 апр 2007 20:14, променено общо 2 пъти.
- baTkoTo
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:Всичко е китайско
Колегата L&R е прав в момента Китайската работна рака е евтина примерно дадената Фирма било Германска Полска квато е копува си заводче в Китай набира си работната рака и и казва тва така тва така определя стандартите по който да се прави техниката и Китайците майсторат после сичко се продава иди в някой магазин ЗОРА Техно-полис или който и да е избери си 20 телевизора и им погледни менютата на колко от тях са еднакви

По тая тема можем да спорим много!!!
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Конкретно за GSM-ите знам, че се внасят на партиди и понякога може да се окаже, че цяла партида е дефектна, затова конкретния вносител (който визирам, но няма да ви го кажа) внася да ги наречем "разумни количества", за да няма: опс, всеки 2ри телефон се оказа дефектен (преди време май се беше получило така с LG С3310...)
Върни се в “ОФФ-Топик - други”