Качеството в Германия и качеството в Бг?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Качеството в Германия и качеството в Бг?

Мнениеот chefito » Сря 11 апр 2007 19:23

Възникна един много дълъг и неясен спор с приятели на една маса. Едните твърдим че в България вече се пращат качествени стоки /gsm, Tv, DVD...../ , а другите твърдо смятат че всичката стока в Германия едва ли не е вечна и пръщи от супер качество, което не може да се сравнява със тукашните стоки. Някой да е по наясно със стандарти, нива на качество и всичкото останало по спора.....

/спора тръгна за една телефонче nokia, което тука е 100лв с 2 години гаранция а там е 50E и другата група смятат че е по добре телефон от там без гаранция/

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 11 апр 2007 19:28

хаха да вземат да се застрелят ...говорят ми същите глупости и на мене от време на време ...телефона ми от Англия умря без да съм го изпускал или мокрил.... ;)

Потребителски аватар
vointex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vointex » Сря 11 апр 2007 19:29

Аз мисля, че за електрониката специално въпросът е дали ще имаш късмет. Едно и също нещо от една и съща марка може да е с коренно различно качество. Но наистина май в България не се карат най- качествените изпълнения на фирмите производители. Нали знаете какво е мотото на веригите за HI-FI техника "Купуваме колкото може по евтино и продаваме колкото може по скъпо". :evil: :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 11 апр 2007 19:31

Tyan написа:...телефона ми от Англия умря без да съм го изпускал или мокрил.... ;)

Нормално - не е правен за нашия въздух. Майтап, разбира се.
По темата - много е относително, и предполага дълго и не много смислено спорене. Ама като има време, пиене и мезе - който както му харесва.

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Сря 11 апр 2007 19:36

Аз не мисля че Нокиа ще седне да прави скапани телефони само за България. Ако сравняваме еднакви модели (но наистина еднакви) на дали където ги правят имат различен качествен контрол за България, Германия, Франция, Италия или Латинска Америка.
По скоро Германците повече се грижат за вещите си, било то телефони или автомобили и ги използват по предназначение а не си бъркат с антенките по дупките както някои наши сънародници. От това следва и телефоните да работят по-дълго време без проблемно както и автомобилите им.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 11 апр 2007 19:53

Чувал съм, че големите производители се съобразяват с условията, в които ще се експлоатира тяхното производство - примерно влажност, макс. и минимална температура, запрашеност и др. И, например, ако една партида коли е произведена за Бразилия или Африка, но по някакви причини е върната (някакви производствени дефекти или друго), тя се праща в друг регион, не толкова претенциозен, или на друга цена.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 11 апр 2007 19:55

Специално за това телефонче едва ли има значение откъде ще си го вземеш ама за някой по-скъпички неща като последен модел плазма или нова кола например ако имам възможност бих си ги купил от Германия !

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 11 апр 2007 20:04

и каква е разликата в плазмата сони от тука и в германия ..... от сони България примерно http://www.sony.bg/ прецакана ли ще ти продадат .... сериозните фирми нямат сметка да продават боклуци ;)

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Сря 11 апр 2007 20:10

Аз си взех ДВД-то тук от БГ а братовчет ми си го взе от Германия хах мойто кара трета година а неговото вече 7 месеца и го е отворил и му е правил некви приспособления за да не гасне по време на филма :D:D:D
Сами си правете изводите :)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 11 апр 2007 20:12

Всичко е китайско :wink: :heavymetal:

ааа да и ялово

Последна промяна от L&R на Сря 11 апр 2007 20:14, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 11 апр 2007 20:13

и като цяло всичко е ялово ;)

Потребителски аватар
baTkoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baTkoTo » Сря 11 апр 2007 20:16

L&R написа:Всичко е китайско :wink:

Колегата L&R е прав в момента Китайската работна рака е евтина примерно дадената Фирма било Германска Полска квато е копува си заводче в Китай набира си работната рака и и казва тва така тва така определя стандартите по който да се прави техниката и Китайците майсторат после сичко се продава иди в някой магазин ЗОРА Техно-полис или който и да е избери си 20 телевизора и им погледни менютата на колко от тях са еднакви ;)

По тая тема можем да спорим много!!!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 11 апр 2007 20:18

L&R написа:Всичко е китайско :wink: :heavymetal:

ааа да и ялово
:да:

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Сря 11 апр 2007 21:01

Конкретно за GSM-ите знам, че се внасят на партиди и понякога може да се окаже, че цяла партида е дефектна, затова конкретния вносител (който визирам, но няма да ви го кажа) внася да ги наречем "разумни количества", за да няма: опс, всеки 2ри телефон се оказа дефектен (преди време май се беше получило така с LG С3310...)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 11 апр 2007 23:05

и на мен им се струва странно да има разлика в качеството, макар че съм купувал навремето GSM Siemens made in germany, докато тук всичките които съм виждал са made in malaysia :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”