Проблем със сервиз при ремонт на машина

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
drago86
Автомобил: Сеат Ибиза
Двигател: AGR

Проблем със сервиз при ремонт на машина

Мнениеот drago86 » Пон 29 дек 2014 23:18

Здравейте,
имам следния проблем с един сервиз при ремонт на една машина. Преди около месец и половина машината беше закарана за преглед в сервиза,при което неможаха да установят точно къде е проблема. Решава се да се прогва с ремонт на хидрвлична помпа, поради леко износване на елементите в нея.
Поръчват се части, които се чакат около месец. Като престигат частите и оставане на машината в сервиза се получава следния проблем. При разглобява и сглобяване на нещата бива повредена(изкривена) друга част от машината, от тук следват мъките :icon_sad .
От сервиза решават да опитат да изправят изкривената част и вече близо 2 седмици машината е при тях и неказват до кога ще свършат ремонта :confused .
Като запитахме дали ще дадът гаранция няколко години за това което правят те отказват, може ли да дадът само 1-2 месеца и то на уговорка без никакви документи. При запитване от наша страна да го сменят с нов искат от нас да го заплатим отчасти, все пак нова часта струва май около 10-15 хил. лв. Стоенето в сервиза носи загуба на клиенти, а като не може да се работи няма и парични постъпления. Какви действия може да предприемим зада се оправят нещата и да гарантират, че ако монтират ремонтираната част няма да даде дефект след 3-4 седмици и че е безопасна така машината(работят хора на нея и около нея). Има ли нужда и смисъл да търсим консултация с адвокат. Ако някой е имал подни проблеми и може да помогне с някои съвет да пише.
Благодаря ви за помоща и весели празници :beer

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Re: Проблем със сервиз при ремонт на машина

Мнениеот vwfena » Вто 30 дек 2014 14:57

Все си мисля, че щом е тяхна грешка и те са счупили здрава част на машината трябва да я сменят за тяхна сметка. Като гледам цената на частите най-вероятно машината е доста скъпа и мисля че ще е добре да се консултирате с адвокат. Относно срока на ремонта по закон е не повече от 30 дни.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 30 дек 2014 15:12

Колега, не искам да се обиждаш, но си доста скаран с правописа.
Твоето обяснение е много конспиративно и не посочваш за какво се използва тази машина. Би било полезно да посочиш фирма производител. Този сервиз официално оторизиран ли е или са някакви самозвани "майсторчета". Защо се е чакала толкова дълго тази част?
Не можете ли да установите писмен контакт с фирмата-производител и да изложите създалата се ситуация.
Пиша го това защото съм сигурен, че във форума има колеги, които ще ти помогнат най-малко с ценен съвет. Аз също имам нещо предвид.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 30 дек 2014 19:25

Най вероятно става въпрос за строителна машина а там цените са чудни,ако е японска още по нагоре и може да се чака за част доста повече от 30 дена и това от официалния сервиз.Принципа е че каквото са повредили си е за тяхна сметка,но остава въпроса ако се стигне до дилемата-докажи че не е било така преди да започнат ремонта.Относно гаранцията тука вече е малко афиф работа ако не е оторизиран сервиз.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 31 дек 2014 10:41

Доколкото си спомням писаното от колегата ставаше май въпрос за рутинен ремонт на хидравлична помпа на земеделска машина, смяна на семеринг или лагер беше, но при развалянето майсторите прецакали нещо скъпо и ненамираемо

Върни се в “ОФФ-Топик - други”