Здравейте, харесах си едно колело и искам да получа мнение за него, тъй като из интернет не успях да намеря никаква информация. Като цяло ще го карам малко, из града до някой парк и обратно, както и нормално градско каране. Старият ми велосипед е вече на 10 години и не ми се дават пари да го стягам. Има да се оправят доста неща.
Ето това съм харесал. Дайте мнения за колелото. На мен лично много ми харесва и точно така изглеждащо колело бих желал да си намеря. Бюджетът ми е максимум 250лв.
Като цяло ми се искаше да е с алуминиева рамка, но там цените са доста по-скъпи. Да е с палцови команди и читави скорости(да не правят проблем) и амортисьори само на вилката. Не държа на дисковите спирачки. Ако имате нещо наум може да предложите.
Моля не ми казвайте че за тези пари свястно колело не може да се купи или всякакви други глупости. Това е което съм решил да отделя, старото ми колело беше спринт от 130лв и го карах 10 години без нито един ремонт.
Пп. не целя да правя реклама!
Мнение за покупка на велосипед
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Golf_Gogo
- Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
- Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB
Re: Мнение за покупка на велосипед
Моят съвет е в този ценови клас да избягваш дискови спирачки на 100% - възможно най-евтините са меко казано отвратителни и едни V-brake-ове ще спират в пъти по-добре. За скърцането няма да кажа нищо, то се подразбира
Алуминиевата рамка също става мисията невъзможна, но не е болка за умиране. Задължително търси с двустенни (аеро) капли, че иначе ще ги изправяш през седмица. Скорости и движения Шимано. В общи линии, ако намериш нещо подобно ще ти върши безпроблемно работа дълги години
И да, намират се велосипеди с подобни цени или поне много близки.

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Аз бих те посъветвал абсолютно същото, което казва колегата Golf_Gogo.
Само че си мисля, с малко повече търсене в OLX, можеш да намериш и колело с алуминиева рамка.
Аз така миналата година намерих за сестра ми испанско колело Orbea с алуминиева рамка и съвременни компоненти за 280 лв.
Наистина в този ценови клас избягвай дискови спирачки и задно окачване.
Успех в търсенето.
Само че си мисля, с малко повече търсене в OLX, можеш да намериш и колело с алуминиева рамка.
Аз така миналата година намерих за сестра ми испанско колело Orbea с алуминиева рамка и съвременни компоненти за 280 лв.
Наистина в този ценови клас избягвай дискови спирачки и задно окачване.
Успех в търсенето.

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=12&act=4&adv=c1412583073797091&slink=8kg7ij
разгледай и обявите за такива втора употреба, понякога излизат добри оферти!
разгледай и обявите за такива втора употреба, понякога излизат добри оферти!
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
На велосипеда няма какво да му се стяга, освен да смениш накладките на спирачките, някое клеясало жило - 2-3лв и лагер за 2лв, в най-лошият случай задно движение или обтегач, цената на което и да е от двете на битака е по 20лв. Ако имаш крива капла и тях ги изправят. Ако старият ти велосипед има що-годе добър външен вид, ползвай си го. Новите са леко менте и в този ценови клас е на късмет и усещане, така че по-хубаво да ги гледаш на място. Бях си купил преди 3-4 години велосипед, в тази ценова категория. Счупиха се ръчките на спирачките, превключвателите на скоростите, лагерите на средното движение, зацепването на задното движение. Единият превключвател се счупи 3 дни след като го купих велосипедът чисто нов. При такава верига от събития, кажи ми - как да ти препоръчам велосипед до 200-250лв? Беше купен и втори велосипед за друг член на семейството, ръкохватките на спирачките издържаха точно месец. В момента е с едни алуминиеви ръкохватки, купени от битака.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Гледайте цените и плачете, колеги, че живеем в Европа.
На колегата мога да препоръчам да не си купува колело с дискови спирачки. Поне не за това, което той има предвид като експлоатация.
Друга препоръка - не купувай втора ръка, ако не си напълно сигурен, че не е крадено. Няма да поощряваме и храним крадците, я! Нали утре и твоето колело може да изчезне, ако се навъдят много крадци на велосипеди.
Тъй като сега не е сезона на колелата, обиколи магазините и гледай за разпродажби. Аз така миналата година си купих хубаво колело (с алуминиева рамка) за 320 лв.

На колегата мога да препоръчам да не си купува колело с дискови спирачки. Поне не за това, което той има предвид като експлоатация.
Друга препоръка - не купувай втора ръка, ако не си напълно сигурен, че не е крадено. Няма да поощряваме и храним крадците, я! Нали утре и твоето колело може да изчезне, ако се навъдят много крадци на велосипеди.
Тъй като сега не е сезона на колелата, обиколи магазините и гледай за разпродажби. Аз така миналата година си купих хубаво колело (с алуминиева рамка) за 320 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пак започнахте с фантастичните цени. 300лв за колело и то втора употреба няма да дам! Това което съм го харесал и ви го показах е 240 и има някаква отстъпка допълнително. И куриер няма да плащам на него.
Моето колело с 20лв няма да мине да се стегне. Всички жила са за смяна а тези на командите са заедно със тях и не може да се сменят. Следователно и нови команди трябва. Средното движение е разбито. Курбелите са криви. Скоростите не са шимано ами някакви измислени и никога не може да караш на тази скорост която искаш. Задната и предната капла са криви. Отпреде вилката има някакъв проблем с голям луфт е. Да не продължавам защото има още неща.
Та от мнението ви за това колело разбрах единствено че не харесахте дисковите спирачки? Толкова ли са зле? Като гледам на тази рамка няма възможност за друг вид спирачки.
Моето колело с 20лв няма да мине да се стегне. Всички жила са за смяна а тези на командите са заедно със тях и не може да се сменят. Следователно и нови команди трябва. Средното движение е разбито. Курбелите са криви. Скоростите не са шимано ами някакви измислени и никога не може да караш на тази скорост която искаш. Задната и предната капла са криви. Отпреде вилката има някакъв проблем с голям луфт е. Да не продължавам защото има още неща.
Та от мнението ви за това колело разбрах единствено че не харесахте дисковите спирачки? Толкова ли са зле? Като гледам на тази рамка няма възможност за друг вид спирачки.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Колега само ще кажа че колелото което смяташ да купуваш е накичено с компоненти от менте надолу, колко и до кога ще работят команди, движения, спирачки и вилка само един Господ знае
Щом си реши купувай...но да знаеш че даваш пари за наистина много лошо окомплектована рамка!
Най ниския клас що годе хубава вилка на пружини струва м/у 150 и 200лв. дискови спирачки що годе добри около 70-100лв./бр. команди нисък клас Шимано около 30-50лв./бр. и т.н.
Ти за 200лв. представи си какво НОВО колело си купуваш

Щом си реши купувай...но да знаеш че даваш пари за наистина много лошо окомплектована рамка!
Най ниския клас що годе хубава вилка на пружини струва м/у 150 и 200лв. дискови спирачки що годе добри около 70-100лв./бр. команди нисък клас Шимано около 30-50лв./бр. и т.н.
Ти за 200лв. представи си какво НОВО колело си купуваш

Последна промяна от forski на Пет 16 яну 2015 16:17, променено общо 1 път.
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Като активен колелоездач и с дългогодишен опит, както с планински, така и с шошейни велосипеди, мога единствено да те посъветвам да не взимаш този боклук за 200 и еди колко си лева. Всичко му е най-ниския клас. Курбели, средно, абе мани. Вилката само тежи, нищо няма да обира.
По добре събери още 40лв-50лв и вземи това Drag Hacker 26 цола
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-planinski-s-tvurda-ramka/8638-velosiped-drag-hacker.html
Компонентите са по-добри от посочения от теб велосипед. Ако държиш да има преден амортисьор, от който да има смисъл събери още 500лв.
Много важен е размера на рамката бай дъ уей. Колко си висок и колко ти е до чатала. По тези мерки трябва да се сметне точния размер рамка.
ПС - сега го загледах по-подробно посочения от теб. Абе става, ама зависи как ще го ползваш и с какъв пробег, и колко тежиш...но очаквай средното да замине и вилката да не работи.
Аз бих избрал хакера
По добре събери още 40лв-50лв и вземи това Drag Hacker 26 цола
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-planinski-s-tvurda-ramka/8638-velosiped-drag-hacker.html
Компонентите са по-добри от посочения от теб велосипед. Ако държиш да има преден амортисьор, от който да има смисъл събери още 500лв.
Много важен е размера на рамката бай дъ уей. Колко си висок и колко ти е до чатала. По тези мерки трябва да се сметне точния размер рамка.
ПС - сега го загледах по-подробно посочения от теб. Абе става, ама зависи как ще го ползваш и с какъв пробег, и колко тежиш...но очаквай средното да замине и вилката да не работи.
Аз бих избрал хакера

- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Колега,байка,който си харесал става за каране от типа,който си посочил-градско каране,леко и по асфалт и хубава настилка,от точка "А" до точка"Б"...БЕЗ екстремно натягане на педалите,БЕЗ екстремно спиране,БЕЗ екстремно каране в малко по-пресечен терен.Колелото е направено да изглежда що годе добре...и нищо повече! Ако идеята ти е да се придвижваш някакси с него,значи е твоето колело.Не съм пророк,но след около 100км.пробег ще се сблъскаш с ефекта от некачествените части,с които е сглобено...А може и доста по рано.
Успех в избора,ако още не си избрал!
Успех в избора,ако още не си избрал!

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=617029588325792&set=a.469242103104542.114550.100000562706650&type=3&theater Аз си купих това за 350 лв преди 4 години. Въпреки, че ми обясняваха как щяло да се потроши още на 1вия бурдюр, след 2000 км(има си километраж) колелото си е почти като ново, а аз не го жаля много много. Така че съвета ми е: КУПУВАЙ СМЕЛО- новото си е ново, колелото е хубаво 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
slaveiko67 написа:Не съм пророк,но след около 100км.пробег ще се сблъскаш с ефекта от некачествените части,с които е сглобено...А може и доста по рано.
Проблема с моето сигурно беше, че го карах на 15-18 скорост по нанагорнището за тренировка на краката. Колелото, какъвто и боклук да е, има гаранция ако се купува ново. Обаче понеже не толкова отдавна си купувах, реших да предупредя автора и аз. Първо ще се разбият ръчките на скоростите.
playback911 написа:Моето колело с 20лв няма да мине да се стегне.
За средното движение лагерът ще го вземеш за около 2-5лв. Комадите от битака заедно с жилата за не повече от 15лв. Жилата са ти по 2лв. Можеш и да ги смажеш с масло. Скоростите се регулират от жилата и от 2 винта, които имат върху тях. Вилката има голям луфт, защото най-вероятно е разбит лагера. И този лагер можеш да го намериш за 2-5лв. Двата курбела комплект струват 12лв.
Значи за около 40лв можеш да го стегнеш велосипедчето, ако имаш желание и рамата е здрава.
Всичко това съм го сменял и ако от коли нищо не разбирам, то на колелото основен ремонт със сменяне на всички части мога да ти направя. Защото на моето съм му сменял почти всичко. Това много ти говори за качеството на велосипедите в този ценови клас.
п.п А може би понеже тотал за тези години колелото е навъртяло около 2000км и нагоре - това му е проблемът.

п.п Ключе за велосипед, с което ще можеш да разглобиш средното движение струва 2.50лв. Помнят ги едновремешните за Балканчета-та.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи съжелявам че ви загубих времето с този боклук, преди малко отидох да го видя и останах меко казано разочерован как съм се подвел сам.
Колелото е точно както казахте, накичено със най-евтините части и сложена една много красива рамка. Но като цяло пълен боклук и много по скапано от мойто.
Обиколих обаче и другите магазини и след много приказки май попаднах на оферта. Предложиха ми Drag ZX-1 (отвратително зелен) на 150лв чисто нов. Просто им пречи и искат да се отърват от него. Чисто ново е, видя ми се доста големичко май е голям размер но не го накарах да го извади за да го видя добре. Чак когато си тръгнах се замислих че може би офертата е добра.
Дали е добра идея да го взема и да си взема една вилка с амортисьори и да си го карам. Ако преглътна че е отвратително зелено и че не е с палцови команди (на който доста държа, но те винаги могат да се купят след време), всичко друго след монтажа на амортисьорна вилка е супер.
Какво мислите?
Колелото е точно както казахте, накичено със най-евтините части и сложена една много красива рамка. Но като цяло пълен боклук и много по скапано от мойто.
Обиколих обаче и другите магазини и след много приказки май попаднах на оферта. Предложиха ми Drag ZX-1 (отвратително зелен) на 150лв чисто нов. Просто им пречи и искат да се отърват от него. Чисто ново е, видя ми се доста големичко май е голям размер но не го накарах да го извади за да го видя добре. Чак когато си тръгнах се замислих че може би офертата е добра.
Дали е добра идея да го взема и да си взема една вилка с амортисьори и да си го карам. Ако преглътна че е отвратително зелено и че не е с палцови команди (на който доста държа, но те винаги могат да се купят след време), всичко друго след монтажа на амортисьорна вилка е супер.
Какво мислите?
- gogata1982
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1995 - 101
- Контакти:
Колега според мен посочения модел на Драг е много хубав и ако вложиш малко средства ще стане страхотно колело . Аз лично така направих преди време ..купих си рамка Спринт Аполон и леко по леко купих хубава вилка , хубави капли ...дискови спирачки и го направих доста добро колелце което става за крос кънтри и градско по хамалско каране 
Има форум за колела там изпадат маркови части на прилични цени

Има форум за колела там изпадат маркови части на прилични цени

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
playback911 написа:Предложиха ми Drag ZX-1 (отвратително зелен) на 150лв чисто нов.
Леле, това си е истинска далавера (стига да не крадено

Виж ТУК за колко го предлагат това колело.
А това че нямало преден амортисьор, голяма работа. Отзад да не би да има?
Предишното ми планинско колело го карах 15-16 години без преден амортисьор и нищо. Ще караш с малко по-меки гуми и няма да ти друса.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”