Колеги реших да пусна тази тема понеже напоследък водата от чешмата влоши качеството си и все по често се пие минерална вода а както знаем консумирането на такава вода дълго време хич не е полезно!
Тук идва и проблема, не мога да намеря информация от кои чешми водата става за всекидневно пиене!
Всяка информация по този въпрос ще бъде полезна за всички нас!
Минерална баня София
Банкя до завода чешмата
Банкя в самия град
Княжево до колелото на трамвая итн....
Минералните извори в София!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Минералните извори в София!
Периодически ги сменяй колега и няма да имаш проблеми.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Аз не ги сменям
,пия си от години от извора в Г.Баня на центъра и съм доволен в работа смучкам Девин или Пиринско 

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.bgapv.com/uploads/files/33_mineral_book_01.pdf
Има таблица с общата минерализация за всеки извор
http://aktivnipotrebiteli.bg/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0
Тук също има такава таблица, но като цяло PDF-а е много по-подробен
По спомен Девин изворна беше най-добрият избор, но това все пак е вода, която си купуваш. Ако искаш само да си наливаш около София трябва да разгледаш таблиците
Има таблица с общата минерализация за всеки извор
http://aktivnipotrebiteli.bg/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0
Тук също има такава таблица, но като цяло PDF-а е много по-подробен
По спомен Девин изворна беше най-добрият избор, но това все пак е вода, която си купуваш. Ако искаш само да си наливаш около София трябва да разгледаш таблиците
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
Аз никога няма да пия вода от чешми на минерални извори
След като в Банкя няма един катанир на нито един капак и аз седмици наред си отварям резевоарите и никой дори не спря да ме пита аджеба какво правя
Дори когато бях отворил капака над самите чешми....
И не точно заради тази безстопанственост и безхаберие, а защото смених една тръба между двата резервоара... Не благодаря... Не съветвам никой да пие!
След като в Банкя няма един катанир на нито един капак и аз седмици наред си отварям резевоарите и никой дори не спря да ме пита аджеба какво правя
Дори когато бях отворил капака над самите чешми....
И не точно заради тази безстопанственост и безхаберие, а защото смених една тръба между двата резервоара... Не благодаря... Не съветвам никой да пие!
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Еее ти пък не знаеш Беър Грилс какви ги пие, пък ти сега заради една тръба ли си... 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:...Беър Грилс какви ги пие...
Мани го тоя екшън герой:
П.П. След като работих 2 дни в завода за бутилиране на "Банкя" после няколко години не можех да преглътна каквато и да било минерална вода

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Чешмата до завода в Банкя не работи, пише, че се извършва ремонт, но не беше упоменат какъв е той!
ДАААА коя е водата
Всички Софийски са слабо минерални и годни за ежедневна употреба. Банка е сярна и по-добре да се сменя периодично.
Че Девин изворна е НАЙ ще се направя , че не съм прочела Балдаран е конкуренция на същия Девински извор нали знаем . Михалково изворна е най за сега.
Никога вече няма да хваля Савина , но имат невероятна система за бутилиране като цялостен процес.
Пирин е добра вода и в магазина е почти без пари.
Изчезналата торнспринг или трънска баня беше с уникални качества и безумен вкус как се пие такова нещо.
Велинград само едната , но така или иначе не се среща особенно по София.
А извън всичко това аз съм професионално изкривена сигурни ли сте , че точно водата ще ни убие тя е полезна по презумпция.
Всички Софийски са слабо минерални и годни за ежедневна употреба. Банка е сярна и по-добре да се сменя периодично.
Че Девин изворна е НАЙ ще се направя , че не съм прочела Балдаран е конкуренция на същия Девински извор нали знаем . Михалково изворна е най за сега.
Никога вече няма да хваля Савина , но имат невероятна система за бутилиране като цялостен процес.
Пирин е добра вода и в магазина е почти без пари.
Изчезналата торнспринг или трънска баня беше с уникални качества и безумен вкус как се пие такова нещо.
Велинград само едната , но така или иначе не се среща особенно по София.
А извън всичко това аз съм професионално изкривена сигурни ли сте , че точно водата ще ни убие тя е полезна по презумпция.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На Савина водата е хубава. Не знам дали взимат от извора в Казичене, но и там водата е много хубава - изворна.
най-важното за вкуса на водата е да е студена :)
аз ежедневно си поркам основно Девин розовата и Пирин.
Това торнспринг е по-гадно от гръцка минерална вода дори и студено.
А от софийските най-вкусна ми е от княжево, макар че отдавна не съм ходил да наливам. Иначе ако имаше проблем с ежедневната употреба, всички тия баби и дядовци дето пълнят на банята просто нямаше да ги има.
аз ежедневно си поркам основно Девин розовата и Пирин.
Това торнспринг е по-гадно от гръцка минерална вода дори и студено.
А от софийските най-вкусна ми е от княжево, макар че отдавна не съм ходил да наливам. Иначе ако имаше проблем с ежедневната употреба, всички тия баби и дядовци дето пълнят на банята просто нямаше да ги има.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Един от факторите е количеството на наличен Флуор във водата, която пием.
Прочетете малко:
http://zubolekarbg.com/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F/%D0%B7%D0%B0-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D1%84%D0%BB%D1%83%D0%BE%D1%80%D0%B0/
http://lekastva.blogspot.com/2009/01/blog-post_26.html
Лично аз пия Горна Баня.
Прочетете малко:
http://zubolekarbg.com/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F/%D0%B7%D0%B0-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D1%84%D0%BB%D1%83%D0%BE%D1%80%D0%B0/
http://lekastva.blogspot.com/2009/01/blog-post_26.html
Лично аз пия Горна Баня.
дайте малко повече информация
Девин изворна (розовата) последно става ли за всекидневна употреба (вкл и от деца). По еткет я дават с много ниско съдържание на Флуор (под 0.1). Но това с Балдаран не го разбрах ...
Девин изворна (розовата) последно става ли за всекидневна употреба (вкл и от деца). По еткет я дават с много ниско съдържание на Флуор (под 0.1). Но това с Балдаран не го разбрах ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виж Савина изворна...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”