Некоректен продавач в OLX на SD карти памет
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Некоректен продавач в OLX на SD карти памет
Здравейте колеги,
попаднах на измамник в OLX,който продава така наречените Фейк сд карти.В случая на самсунг с размер 64 ГБ.
Разбира се бях подмамен от ниската цена.Моля не правете моята грешка.Моята карта събира 8,9 ГБ.Супер.
На човека от клипа който намерих в ютуб събира 16 ГБ.И той е на далавера.
https://www.youtube.com/watch?v=ldWBO-QuwvQ
А това е обявата на измамника
http://olx.bg/top-tsena-karta-pamet-samsung-4-8-32-i-64gb-klas-10-i55832276
Държа да кажа че направих всичко възможно за да видя дали аз нещо не греша,но уви.Тествах картата с програма но резултата е същият.Форматирах в друг формат,но пак същото.
А иначе поставена в лаптоп или телефон показва че е 62,4 ГБ.Когато почнеш да и качваш файлове ,които преминат упоменатия от мен размер просто устройството не може да ги отвори.Дава че файла е повреден.
Плюс това скоростта и на четене и и на запис са почти еднакви-около 5,5-6,2 мб/с.
Което няма нищо общо с истината.
попаднах на измамник в OLX,който продава така наречените Фейк сд карти.В случая на самсунг с размер 64 ГБ.
Разбира се бях подмамен от ниската цена.Моля не правете моята грешка.Моята карта събира 8,9 ГБ.Супер.
На човека от клипа който намерих в ютуб събира 16 ГБ.И той е на далавера.
https://www.youtube.com/watch?v=ldWBO-QuwvQ
А това е обявата на измамника
http://olx.bg/top-tsena-karta-pamet-samsung-4-8-32-i-64gb-klas-10-i55832276
Държа да кажа че направих всичко възможно за да видя дали аз нещо не греша,но уви.Тествах картата с програма но резултата е същият.Форматирах в друг формат,но пак същото.
А иначе поставена в лаптоп или телефон показва че е 62,4 ГБ.Когато почнеш да и качваш файлове ,които преминат упоменатия от мен размер просто устройството не може да ги отвори.Дава че файла е повреден.
Плюс това скоростта и на четене и и на запис са почти еднакви-около 5,5-6,2 мб/с.
Което няма нищо общо с истината.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: Некоректен продавач в OLX на SD карти памет
Колега, то хубаво и евтино са несъвместими понятия. Дано си си научил добре урока, защото аз го научих преди време по-подобен начин. 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Има програма H2TESTW, с която можеш да научиш реалният пълен капацитет и дали не е настроен контролерът на картата да показва на OS по-голям от действителният капацитет. Тук, в този форум имаше подобна тема и бях дал това решение, както и предупреждение да се пазят хората от ментета.
А специално OLX има своят дял измамници. По едно време написах в търсачката "Електромер" и ми излязоха над 10 страници с енергоспестяващи кутийки/устройства, които нищо всъщност не спестяват - лампичка с щепсел за мушкане в контакта. Цените бяха най-различни, външният вид - един и същ. Написах в коментарите на един, че е измамник - веднага го изтри. Бях писал и коментари във форума им, но изглежда нямат никакъв интерес и желание да вкарат нещата в ред. Иначе съм взимал от там и читави неща, въпросът е много добре да се чете и да се преценя.
А специално OLX има своят дял измамници. По едно време написах в търсачката "Електромер" и ми излязоха над 10 страници с енергоспестяващи кутийки/устройства, които нищо всъщност не спестяват - лампичка с щепсел за мушкане в контакта. Цените бяха най-различни, външният вид - един и същ. Написах в коментарите на един, че е измамник - веднага го изтри. Бях писал и коментари във форума им, но изглежда нямат никакъв интерес и желание да вкарат нещата в ред. Иначе съм взимал от там и читави неща, въпросът е много добре да се чете и да се преценя.
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Управата на сайта OLX (преди prodavalnik) никога не е давала пет пари за сигурността на потребителите си. И да докладваш, и да не докладваш няма разлика, обявите седят. Лошото в случая е, че коментарите и оценките се трият без някаква остатъчна следа от тях. Просто няма никаква гаранция. Единствено бих те посъветвал, колега, за напред да гледаш рейтинга на продавача. Не е 100% гаранция, но е някакъв ориентир 

- sasho_mf
- Двигател:
Да със същата програма мисля, че тествахме с един колега картата.
Вече е блокирал профила ми и не мога да оставя негативен коментар под обявата му.
Писах до OLX.Ма не вярвам нещо да стане.
Яд ме е не за парите ,а че исках да си прехвърля доста инфо а сега това ми спира работата.
Карай да върви.Друг път обичка на ухото.
Вече е блокирал профила ми и не мога да оставя негативен коментар под обявата му.
Писах до OLX.Ма не вярвам нещо да стане.
Яд ме е не за парите ,а че исках да си прехвърля доста инфо а сега това ми спира работата.
Карай да върви.Друг път обичка на ухото.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
За тези пари от 25лв можеше да вземеш USB Flash-ка с цена 32GB действителни. За тези 8GB си платил прескъпо. 
Като погледах в обявата колко хора се радват, че са си купили и колко са се набутали...

Като погледах в обявата колко хора се радват, че са си купили и колко са се набутали...
- sasho_mf
- Двигател:
Мен ме съмнява че там дето са писал тези са реални хора.
Най-вероятно са умишлено направени профили.
Най-вероятно са умишлено направени профили.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Напълно е възможно. Обаче 100% има и някой друг, подвел се. За това гледам да взимам неща с опцията "преглед и тест" и гледам максимално да проверявам. Ако някой не предлага тази опция, значи има нещо съмнително. Пък за нещата, които не са техника, примерно обувки, инструменти - много лесно се познава.
Последна промяна от инжектопляктор на Пет 06 фев 2015 22:58, променено общо 1 път.
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Колега, а ти направи ли опит да се свържеш с продавача отново? Възможно ли е просто да си попаднал на дефектна памет?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Едва ли е дефектна памет, щом продавачът се крие и го е блокирал, вместо да обсъдят възможност за връщане и замяна. Тези цигански номера ги правят само измамниците.
- sasho_mf
- Двигател:
Естествено че му писах първо.За да ми даде обяснение.Аз даже го виждам че е онлайн.
Ако е дефектна паметта или работи или не.Тази работи но не е вярна.Държа да кажа че картата е тествана от човек който е софтуерен инженер и с мое бегло участие.
Тестът и продължи повече от 5 часа с програмата.
Ако е дефектна паметта или работи или не.Тази работи но не е вярна.Държа да кажа че картата е тествана от човек който е софтуерен инженер и с мое бегло участие.
Тестът и продължи повече от 5 часа с програмата.
- sasho_mf
- Двигател:
Накракто как работи програмата.Поне така разбрах.
1,Форматира
2,Пълни с информация 2,40 мин /скорост около 5-6 мб/с / и намаляваща скорост/при търсена 7мб/с
3.Чете информацията 3,10 мин /скорост 4,5-5,2 мб/с/ и намаляваща при търсена 24 мб/с
При четенето даде грешни примерно 58 гб и прочетени 8 и нещо читави .
Това е.Това видях с очите си.Да не говоря че и качвах папки със снимки и над 8,9 гб не отваря папките.Дава че са празни.
1,Форматира
2,Пълни с информация 2,40 мин /скорост около 5-6 мб/с / и намаляваща скорост/при търсена 7мб/с
3.Чете информацията 3,10 мин /скорост 4,5-5,2 мб/с/ и намаляваща при търсена 24 мб/с
При четенето даде грешни примерно 58 гб и прочетени 8 и нещо читави .
Това е.Това видях с очите си.Да не говоря че и качвах папки със снимки и над 8,9 гб не отваря папките.Дава че са празни.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами поне да я беше купил след офериране че да можеш да му сложиш подобаващ коментар за сделката ! Ама като го гледам този не работи с оферти /след толкова много сделки няма нито един коментар/ понеже тогава няма как да махне негативните мнения и ще се разбере че е измекяр !
- gogata1982
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1995 - 101
- Контакти:
Интересното е ,че колегата който продава картите има доста положителни коментари от профили с реални обяви от различни градове ...според мен си изтеглил късата клечка и твоята е дефектна . Разбира се нищо не оправдава продавача ,че не е поел отговорност !
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Само дето няма нито един коментар след приета оферта което е важното за да ти имат доверие в сайта и рейтинга му е нула ! За мен не му е читава работата,даже аз написах мнение свързано с темата във форума ,но изчезна веднага !?? Ето какво излиза е Гугъла за такива карти :)
http://fake-electronics.blogspot.com/2013/12/fake-samsung-64gb-microsd-card.html
http://fake-electronics.blogspot.com/2013/12/fake-samsung-64gb-microsd-card.html
Върни се в “ОФФ-Топик - други”