Някой има ли опит с кухненските мелници.
В един от магазините ми казаха че разстояние от пода до мръсния канал не трябва да е повече от 30см, за да може да има правилно оттичане.
При познат видях че е 45см от пода до мръсния канал и няма проблеми.
При мен е 55см и не ми се занимава да къртя и местя мръсния канал.
Някой има ли опит с тези машинки да сподели мнение?
Кухненска мелница (диспозер)?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кухненска мелница (диспозер)?
монтирал съм няколко пъти и винаги се е налагало да свалям надолу мръсния канал.
Зависи каква е мелницата - различни са по височина, и зависи каква е мивката - различни са по дълбочина
Мисля че на 55см нямаш шанс
Общо взето е скъпо и малко безмислено изобретение според мен, канала се задръства не от големи боклуци, а от малки налепи
Зависи каква е мелницата - различни са по височина, и зависи каква е мивката - различни са по дълбочина

Общо взето е скъпо и малко безмислено изобретение според мен, канала се задръства не от големи боклуци, а от малки налепи
Re: Кухненска мелница (диспозер)?
аз много се чудих преди време дали да взема, в крайна сметка ми изпадна от познат който ми го даде доста под себестойността му, защото не му останало място под мивката. Това е уреда, който според мен е най-полезен след съдомиялната. Хвърлям всичко вътре, кокали, костилки, кори от диня, портокали, манджи, единствено обелките от лук не ги хвърляме вътре защото стават на топка и трябва да ги вадиш с ръка. Нещо не мога да си обясня какво означава "разстояние от пода до мръсния канал не трябва да е повече от 30см" за да видя при мен как е и да ти кажа дали това е спазено. При мен по-голям проблем беше с какъв бутон да го задействам, защото в комплекта нямаше включен а не исках да е на видимо и удобно за натискане място с оглед безопасност. В крайна сметка избрах контактен ключ за лампа за външно осветление, монтиран под плота на сухо и скрито в шкафа под мивката място. Така при отворена врата на шкафа, се натиска с една ръка а с другата просто пускаш чешмата.
Препоръчвам с две ръце, голямо удобство е, особено лятото когато всичко се разваля бързо или след голямо събиране в което всички чинии са пълни с недоядена храна, просто отмиваш с вода чиниите и всичко свършва диспозера, няма мушички, миризми и боклук.
ето и моята тема от тогава
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=368360&hilit=%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D1%80
Препоръчвам с две ръце, голямо удобство е, особено лятото когато всичко се разваля бързо или след голямо събиране в което всички чинии са пълни с недоядена храна, просто отмиваш с вода чиниите и всичко свършва диспозера, няма мушички, миризми и боклук.
ето и моята тема от тогава

Върни се в “ОФФ-Топик - други”