Преди малко ходих до пощата,защото трябваше да разбера,какво е това писмо.Като ми го подаде служителката,видях отгоре му с големи букви "национална агенция приходи" и веднага са сетих че са неплатените стари актове и фишове.Вътре пише,че трябва да се издължа в 7 дневен срок иначе съдия-изпълнители и бла бла.
Някой от вас получавал ли е такова писмо и дръзнал ли е да не плати?
Някой получавал ли е писмо от НАП за неплатени актове?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Някой получавал ли е писмо от НАП за неплатени актове?
Каква е сумата не каза.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Дъщерята така реши да не плаща глоба от 20лв и след година и нещо и направиха запор на заплатата чрез ЧСИ за 208лв 

-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Е на мен пък ви излезе фиш от миналата година, забравен от мен, и си го платих (без лихви и без бой:)) и това. Нито акт нито нищо. Сега имам нов за забавена регистрация и не знам какво да го правя
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Гледам и не вярвам на ушите си!
Сега и за неплатените данъци на автомобилите ако се задействат цена нема да имат!
Иде Видовден май май
Сега и за неплатените данъци на автомобилите ако се задействат цена нема да имат!
Иде Видовден май май

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Да, за кокошка няма прошка, а за милиони няма закони. Моя комшия кара нова кола която се води служебна и струва 100 бона и плаща данък за нея 24 лева, а мотора е С500 400 коня, и това ако е справедливо.
Иначе да хубаво е да има и такива закони, но да важат за всички, а не само за простосмъртните.
И нека колегите знаят, че отдавна вече няма "давност" на фишовете и актовете. Който хванал промоцията хванал, който не е .....
Иначе да хубаво е да има и такива закони, но да важат за всички, а не само за простосмъртните.
И нека колегите знаят, че отдавна вече няма "давност" на фишовете и актовете. Който хванал промоцията хванал, който не е .....

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Как става тоя номер?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Ако питаш мен, до колкото ми каза комшията когато е купувал колата от Шоурума преди 2 години (Става въпрос за Мерцедес S500 от новите 2010 година. ) Писали са му га някаква категория N1 дефакто се води двуместна, (тип баничарка, служебна) и си я кара така, и данъка му е много ама много евтин. Е според вас справедливо ли е? Според мен не! Не му завиждам, има пари ама ние да не имаме повече от такива като него?! Ай сиктир!
Аз имам въпрос (ако мога да използвам тази тема). Тази година ми написаха акт, който аз веднага платих щом излезе НП. Когато си взимах талона, дамата на гишето ми каза, че има неплатен фиш от 2008 год. на стойност 30лв. Тъй като през годините са ми писани само 2 акта и този един фиш аз много добре помня точно за какво беше, както и това че го заплатих 4 дни по късно, помня и къде. Обясних това на дамата и тя учтиво ме помоли да и представя документ/квитанция от банката, което както може да се досетите е несериозно
Доколко знам, ако един фиш не бъде заплатен до една седмица автоматично става НП (или поне така ми обясни полицаят, който състави фишът). Когато я попитах "Добре, как така не съм платил фишът, но той не е станал НП" отговорът и беше "Аз от къде да знам?!?". В крайна сметка ми обясни, че не мога да го платя никъде и трябва да чакам от НАП ми пратят честитка
Чудя се някой дали е изпадал в подобна ситуация? Не е проблем да платя тези 30лв. отново, но ще е ъпсурт ако ми сложат някаква лихва
за нещо което съм платил вече.

Доколко знам, ако един фиш не бъде заплатен до една седмица автоматично става НП (или поне така ми обясни полицаят, който състави фишът). Когато я попитах "Добре, как така не съм платил фишът, но той не е станал НП" отговорът и беше "Аз от къде да знам?!?". В крайна сметка ми обясни, че не мога да го платя никъде и трябва да чакам от НАП ми пратят честитка

Чудя се някой дали е изпадал в подобна ситуация? Не е проблем да платя тези 30лв. отново, но ще е ъпсурт ако ми сложат някаква лихва

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
"неплатените стари актове и фишове." Откога са ? Изминали ли са 5 г без да те търсят ?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно това, което пише в писмото, точно това ще стане. Дали ще платиш си е твоя воля. Дори някой друг да се е отървал, вероятността за което е 0.000001%, това не означава, че ти ще отървеш кожата.
Моля да се придържаме към темата и да не я превръщаме в дискусия кой, какво, колко, дали, кога и как трябва да плаща.
Моля да се придържаме към темата и да не я превръщаме в дискусия кой, какво, колко, дали, кога и как трябва да плаща.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Най-старото задължение посочено в писмото е от септември 2010г.
Тея хора не са ли чували за давност
Искат и няква лихва да ми начисляват,а ако не платя до седем дни щели да "изземат принудително парични средства намиращи се във мен,трети лица или банки"
Надъхали са се яко тея алчняци,не трябваше изобщо да ходя да любопитствам,то беше ясно закво ма търсят

Тея хора не са ли чували за давност

Искат и няква лихва да ми начисляват,а ако не платя до седем дни щели да "изземат принудително парични средства намиращи се във мен,трети лица или банки"
Надъхали са се яко тея алчняци,не трябваше изобщо да ходя да любопитствам,то беше ясно закво ма търсят

Аз имах писмо за акт на стойност 200лв. отпреди около 4 години към днешна дата.Писмото го получих преди повече от половин година.Скъсах го и го забравих.Доколкото знам давността е 3г. ако греша някой да ме поправи
- vencislav1328
- Автомобил: vw pasSat B5
- Двигател: 1998 AFN
- Контакти:
Същото получих, и аз вчера за два фиша по 20лв,както казва колегата и за съдия-изпълнител има реч в писмото.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
anonym0us написа:Ако питаш мен, до колкото ми каза комшията когато е купувал колата от Шоурума преди 2 години (Става въпрос за Мерцедес S500 от новите 2010 година. ) Писали са му га някаква категория N1 дефакто се води двуместна, (тип баничарка, служебна) и си я кара така, и данъка му е много ама много евтин. Е според вас справедливо ли е? Според мен не! Не му завиждам, има пари ама ние да не имаме повече от такива като него?! Ай сиктир!
Що говориш глупости от рода на "една жена ми каза"?
Хайде на бас, че данъка му е доста пъти над 24лв!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”