Филмът за Левски

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Филмът за Левски

Мнениеот filipov » Чет 19 фев 2015 8:44

:flag_bulgaria Някой ходил ли е да гледа филма на премиерата му? Може ли да споделите мнения?
Аз лично гледах току що по bTV, сутрешния блок, в който включиха по телефона продуцент-режисьора, който се държеше страшно грубо и надменно с участниците в студиото. Като слушах и разговора на гостите, много се чудя дали въобще си заслужава да си дам парите и да загубя 3 часа и 40 мин.
За това търся някое странично мнение, на хора гледали този филм. :flag_bulgaria

stiv1961
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Филма за Левски

Мнениеот stiv1961 » Чет 19 фев 2015 8:55

Не съм го гледал, в момента гледам по Нова ТВ полемиките. Май трябва да се гледа.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Филмът за Левски

Мнениеот myrshavija » Чет 19 фев 2015 11:09

18-та минута - включване на съществото Максим Генчев - заслужава си да се чуе. Аз съжалявам, че такова същество е направил филм за Левски.

http://btvnovinite.bg/article/tazi-sutrin/razgovori-s-gosti/djakon-levski-predizvika-skandal-v-studioto-na-tazi-sutrin.html

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Чет 19 фев 2015 11:27

Aз бях там в началото, защото децата-гвардейци са ми познати и по-скоро едната ми е племенница. Постояхме малко, при което от началото се започна една турска реч, в последствие псувните..... Добре, че не бях дал пари за тая смрад, а и 3 часа и 42 мин без антракт не е истина просто! Самия факт, че са поканили на сцената кмета на Кърджали, който е от ДПС, ми смърди историята яко. Максим Генчев не го харесвам никак, а и се държи надменно наистина, според мен за пореден път някои хора се подиграха с историята и по-скоро с най-светлия характер от миналото ни! Драйфа ми се от тая цялата работа, ако искате съвет, не ходете :thumb_down :thumb_down :thumb_down

п.п. Ако на някой му се чете: http://afera.bg/%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B9-%D0%BC%D1%83-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%82%D0%B8-%D0%B5%D0%B1.html

Последна промяна от Spas на Чет 19 фев 2015 12:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Чет 19 фев 2015 11:29

Според blitz.bg Максим Генчев е сценарист, режисьор, монтажист и изпълнител на една от главните роли във филма, а според bTV е и продуцент т.е. вижданията на този човек са оказали силно влияние върху историята разказана във филма. Питам, къде е държавата и защо позволява някой си да налага и да казва какъв е бил живота и дейността на най-големият борец против турската напаст.
Аз лично няма да си дам парите за този филм!

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Чет 19 фев 2015 12:31

:lock

modula
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот modula » Чет 19 фев 2015 13:00

- Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха само три заптиета?
- Не знам, ага.
- Аз така заповядах. Можех да пратя 300, аз обаче пратих трима. Изнаеш ли зашо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в теб. Ха сега, да видиш, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш...

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 19 фев 2015 15:45

Не съм ходил, и не бих си и помислил. Направих грешката да си загубя времето на другия филм на М. Генчев - "Гераците". След като гледах трейлъра и сега като слушам и чета оценките за този само затвърждавам мнението си. Относно самия М. Генчев имал съм случай да общувам няколко пъти с него и не се учудвам от държанието му. Той си мисли, че е по-велик от Копола и Спилбърк взети заедно и затова не приема критики.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 19 фев 2015 18:10

Ще отида да гледам филма, мисля, че добър или лош ще го запомня за цял живот.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 20 фев 2015 1:07

:no :no :no :no :no
Колегата по-горе го е описал 1:1 (Спилбърг ряпа да яде)
Жалко за хубавото заглавие...

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 20 фев 2015 10:19

Гледах трейлара и никъде не чух да се говори за ТУРСКО РОБСТВО, нещо се спомена, за някакво освобождаване, но от какво не се ЧУВА, много цензурирано ми се видя и нямам намерение да го гледам!

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пет 20 фев 2015 14:18

Само на мен ли ми направи впечатление, че режисьора (плешивия побелял чичак) постоянно си държеше ръцете в джобовете докато говореше пред камерата, и постоянно се оглеждаше на около, но не поглеждаше камерата. Не знам какво взима, като медикаменти ама явно действа. Загледах премиерата на филма и да си кажа честно, не усетих тръпката, че гледам филма за ЛЕВСКИ. Дали очакванията са ми били голями :dontknow

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Пет 20 фев 2015 17:26

Аз не съм гледал филма още ,но смятам да го сторя.И не знам защо,но съм съм на противоположното мнение от всички вас колко лошо и арогантно се държал ония "лош творец"Стана според мен много пошло да се осъждат такива неща ,та дори и за Левски.Какво като онази дама в студиото му е внучка,това прави ли я еднакво свята и ценна както някогашният и прародител и колко разбира тя от изкуство...Това, което е представил твореца това е виждането на неговата реалност и никой не трябва да го съди за това.Някой чувал ли да осъждат примерно Пикасо, колко му са зле картините като нарисувани от десет годишно дете драсканиците(според мен разбира се),но нито един испанец не се осмелява да го на кръст защо така е рисувал.Доколкото си спомням въпросният Генчев каза в интервюто, че с 200 кръвно и е бесен и не знам ако някой от вас е с такова кръвно от яд и безсилие как ли би реагирал и за това. Според мен е безпринципно да се отъждествява с някой, който е ползвал някакви стимуланти както по горе беше писано.Ако аз или някой друг човек не хареса или хареса филма това е собствената ни вътрешна нагласа и никой не трябва да ни втълпява обратното.

viperoni
Автомобил: Leon
Двигател: ARL

Мнениеот viperoni » Пет 20 фев 2015 17:35

Обърнете внимание и като дойде 3-ти Март.Никой от хората които ще дадат по ТВ-то няма да каже Турско робство,просто честваме освобождение........Как иначе да е и във филма особено ако и е вярно,че от ДПС са дали пари за филма.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 20 фев 2015 18:45

Гледах полемиките, от тук оттам части от филма и няма да отида да го гледам....защо ли? Защото, като гледам каква помия създават българските режисьори последните години е пълна скръб и на дали и тук са подминали да се изгаврят. Лошото е че точно с това име си правят експерименти. Било художествен филм. :banghead Трънки и глогинки. Филм за Левски не трябва да има, освен документален със всичките истини в него. Лошото е и това че се промиват мозъците точно с тази тематика в посока анадола. Аз съм си изградил един образ на Левски в мен, който не искам някакви измислени режисьори да променят. :no
Не бих посъветвал и децата си да отидат да го гледат. Бих им препоръчал да прочетат историята.
Но най са виновни СЕМ, защото си бъркат в носовете по цял ден и не вършат нищо. :death

Върни се в “ОФФ-Топик - други”