Техническите прегледи на автомобилите да важат 3 месеца

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
barmalei
Автомобил:
Двигател:

Техническите прегледи на автомобилите да важат 3 месеца

Мнениеот barmalei » Сря 16 мар 2005 16:08

Вестник Стандарт:
Техническите прегледи на автомобилите да важат 3 месеца, а не eдна година. Това предложи шефът на КАТ полк. Алекси Стратиев. Промяната се налага, тъй като автомобилният парк е стар и техническото му състояние непрекъснато се влошава, обясни катаджия №1.
Преди няколко месеца полк. Стратиев предложи автомобилите да минават на преглед два или три пъти в годината в зависимост от възрастта на колата. Тази мярка обаче няма да е ефективна, защото у нас се правят и фиктивни прегледи, обясни полковникът. Сега той иска всички коли да ходят на преглед на всеки 3 месеца. След изтичането на този срок талонът за годност става невалиден и КАТ има право да налага глоби. Стратиев е обсъдил предложението с представители от транспортното министерство. Те заявиха, че подготвят програма, която ще елиминира фиктивните технически прегледи.
Вчера парламентът прие на второ четене промените в закона за движение. Депутатите задължиха шофьорите да карат със запалени фарове и през деня. Парламентът отхвърли предложението велосипедистите да карат с каски.

А Стратиев педе..ст, педе..ст!

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Сря 16 мар 2005 16:13

Ако Стратиев идва лично четири пъти в годината да ми кара колата на технически преглед за негова сметка - става. Може и едно кафе да го почерпя. :)

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 16 мар 2005 16:37

Правилно ли съм разбрал, че вече трябва да карам през деня постоянно на къси?Вие карате ли на къси?

Lazar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lazar » Сря 16 мар 2005 16:46

От както съм си взел колата все на къси карам през деня.
Има ефект да знаете!Най-вече върху пешеходците-пазят се повече.
А също има ефект и върху някои дето карат по осевата линия и се чудят - а в ляво а в дясно ,но като си включиш фаровете и ти правят място :)
А за техническите прегледи - да се правят сутрин и вечер най-добре Screwy

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 16 мар 2005 17:07

Lazar написа:От както съм си взел колата все на къси карам през деня.

Напълно подкрепям. Аз също карам на фарове постоянно.
Доколкото прочетох, т'ва за фаровете влиза в сила от октомври месец, но не съм сигурен.
Техн. прегледи и седмични да са все тая си е....стига да не са платени. Бе тоя Стратиев това ще му е закона на живота. Ако не беше тази новина , щеше да го знам кой е друг път. Идиотска държава, що не ми каже къде по света го има това?

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 16 мар 2005 17:39

Няма никаква полза от техн.прегледи. Аз със старата кола носех само талона :-) Колата НИКОГА не е минавала техн.преглед. По този начин само ще пълнят гушата на тези дет правят прегледите. Ако ти сам не си сигурен, че колата ти е изрядна никой не може на сила да те накара да я оправиш - хората пак ще карат бараки. Мен ме върнаха от техн.преглед, защото съм имал малко ръжда по единия калник: незадоволителен външен вид

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Сря 16 мар 2005 17:48

Имаше една песен "мъни мъни мъни" пак някой ще пълни гушката а това че за една седмица шофиране по улиците на България от технически изправен ставаш директно за моргата никой не го интересува.

barmalei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barmalei » Сря 16 мар 2005 18:36

Lazar написа:От както съм си взел колата все на къси карам през деня.
Има ефект да знаете!Най-вече върху пешеходците-пазят се повече.
А също има ефект и върху някои дето карат по осевата линия и се чудят - а в ляво а в дясно ,но като си включиш фаровете и ти правят място :)

Като почнат всички да карат на фарове вече няма да постигаш ефект върху каращите по осевата линия ... а вероятно и върху пешеходците :).
За извънградско сякаш има смисъл, но в града не виждам такъв.

Черноглав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Черноглав » Сря 16 мар 2005 20:02

scuba написа:Няма никаква полза от техн.прегледи. Аз със старата кола носех само талона :-) Колата НИКОГА не е минавала техн.преглед. По този начин само ще пълнят гушата на тези дет правят прегледите. Ако ти сам не си сигурен, че колата ти е изрядна никой не може на сила да те накара да я оправиш - хората пак ще карат бараки. Мен ме върнаха от техн.преглед, защото съм имал малко ръжда по единия калник: незадоволителен външен вид

правилно.. и аз само показвам колата на прегледа и нося талоните за още поне 1 с мен... 8)
голям преглед мениваме всички.. нема що. Ама ще доде много нанагорно... по 30лв. всеки път.. баааси - ще искам намаление при моите хора.. 4 пъти в годината по 5 коли.. че то ще излезе майка си и баща си тва бе да го еба... промоция требе :twisted:

Lazar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lazar » Сря 16 мар 2005 20:14

barmalei написа:Като почнат всички да карат на фарове вече няма да постигаш ефект върху каращите по осевата линия ... а вероятно и върху пешеходците :).
За извънградско сякаш има смисъл, но в града не виждам такъв.

Абе друго си е като има нещо да свети :twisted: mhihi
А пък ако има и нещо да пищи(като въздушните свирки на Щуките от WW2) :twisted:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 16 мар 2005 21:25

Аз карам само на фарове и ми е по-лесно да различавам другите, когато са пуснали късите. Защото има някои идиоти, които си мислят, че фаровете се пускат в 10 часа вечерта, след като настъпи пълна тъмнина и един път така щях да се изпраскам, че направо не е истина... А Фаровете ги пускам внаги, дори и през деня, за да няма после "ама не те видях". Една кола се забелязва по-лесно, когато е с пуснати фарове.

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Сря 16 мар 2005 21:35

Защото има някои идиоти, които си мислят, че фаровете се пускат в 10 часа вечерта, след като настъпи пълна тъмнина
Колега, влез им в положение на хората, може да са закачени към Електроснъбдяване, тока е скъп, недей с лошото :D :D :D :D

Наистина е по-добре де се кара на фарове, по-забележим си, а за прегледите - Screwy Screwy Screwy да е@$@#$@$@ и оправниците смотани

Черноглав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Черноглав » Сря 16 мар 2005 21:53

jettro написа:Защото има някои идиоти, които си мислят, че фаровете се пускат в 10 часа вечерта, след като настъпи пълна тъмнина
Колега, влез им в положение на хората, може да са закачени към Електроснъбдяване, тока е скъп, недей с лошото :D :D :D :D

Наистина е по-добре де се кара на фарове, по-забележим си, а за прегледите - Screwy Screwy Screwy да е@$@#$@$@ и оправниците смотани

айде айде... въобще и не е така.. не може навън слънце да пече, 15градуса, всички са със слънчеви очила и разни буквално дупета ще ми карат на фарове... че то и аз си имам чистак бърсак истински фарове, ама не ги пускам през деня, щото е абсолютно излишно... Който вижда си вижда.. другите не ходят по пътя.
Що някои идиоти се правят на много разбирачи?? от ъкде на къде некаква тъпа джофра-манекенка, поуспяла мутреса и прочие разни дупелизци, дупедавци и какви ли не тъпарнари решават че тук, в България било аджеба необходимо да се кара на фарове през деня?????? това е само и само да вземе някой малко парички от това че бил измислил законопроекта, който впоследствие е одобрен... :banghead: Screwy Sly

аман от идиоти и тъпи путки :evil:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 16 мар 2005 21:56

При смрачаване или по-тежки метерологични условия задължително карам на къси, но като е светло, ако не те забелязват без светлини, не виждам светлините какво могат да помогнат :roll:
Май с колегата Черноглав сме на едно мнение :D Има ли и други? :wink:

Черноглав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Черноглав » Сря 16 мар 2005 22:02

естествено... като наближи 5-5.30, почне да се смрачава - нормално е да си пуснеш фаровете..
абе де е Швеция, де е е България мама му стара...
+ това след като карат така вече няколко години се оказа, че има засилване на определени типове катастрофи, щото се кара на фарове... от едни катастрофи та на други...

то идиото като кара с 100 некоя кочина - нема спасение.. дали ще го видиш по-рано или по-късно :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”