Не мога да разбера защо всеки като иска да отвори бизнес и има само два варианта - магазин или бърза закуска? За мен тия бизнеси умряха преди 10 години, особен магазинчетата с идването на големите вериги. Баща ми имаше 2 магазина и едно кафе преди 10 години много му вървеше - пари бол, ама не се спря навреме и преди 4-5 години фалира толкова здраво, че имаше да връща десетки хиляди, които аз върнах накрая. Това с тия магазинчета е набутвация, аз не съм видял нито едно квартално магазинче, което да е процъфтяло. Освен това е куп разправии и бумащина, имам приятел, който купи като бизнес един ресторант на добро място с много бизнес центрове и т.н. и е на минус 10-15 хиляди всеки месец само за заплати, наеми и т.н.
Истината е в интернет бизнеса, колега. Аз правя точно това от 5 години и мога да ти кажа, че има хляб. Имах дори един доста голям сайт в бума на интернет пазаруването преди 2-3 години, който дори успях да продам в пика му за 30к. кеш. Сега пак имам няколко сайта, както и освен това правя онлайн магазини и софтуер и имам наблюдения над много свои клиенти, еми как да ти кажа - има няколко онлайн магазина на мои клиенти, които имат печалби от над 100к лв. чисто за година (понеже съм им правил системата за фактуриране) и не е кой знае какво да продават. Стартовия капитал за онлайн магазин е не повече от 5000 лв. Вече стоката зависи - има китай, има директно вносители на едро, можеш да станеш дистрибутор на някоя фирма, и такива клиенти имам и те изкъртват с оборот. Сега хит са сайтовете, които продават хотели и почивки (и аз имах такъв сайт, който също продадох в крайна сметка) и това е новия хит бих казал, пак по вътрешни данни, защото правя и такива сайтове (всмисъл системи за букинг и сайта и т.н. всичко) и обороти от 8-10 хиляди лв. на ден в предсезона е нещо съвсем нормално. Един сайт, който правих го продадоха за 60 х. лв. преди време...
Не си правя някаква скрита реклама, въпреки че съм уеб дивелъпър и да правя сайтове, магазини, букинги, борси, пирамиди и всичко що е уеб и може да се измисли, ми е работата и бих го направил за съответната сума на всеки, но наистина да започнеш онлайн е най-просто и казвам от опит - имам куп клиенти, които изкарват пари от нета, продавайки чаши, лепенки, фланелки, китайски стоки, аксесоари, дрехи, хотели, групови пазарувания и всякакви щуротии и няма нито един дето да е започнал с повече от 5 хиляди, като 90% от бюджета му е бил самия сайт :) Всичко друго е фейсбук спам и маркетинг, който също правя за пари, ама това вече е ако иска някой от А до Я услуга
Не знам как се отнасяш към такъв тип бизнес, ама според мен е най-доброто в момента, минимални инвестиции, можеш да го работиш сам или с жена си или с приятел в началото и да си спестиш страшно много простотии, които офлайн бизнеса ще ти докара на главата. Има естествено особености, ама са дреболии, в сравнение с един ресторант, кафе или магазин.
Но каквото и да правиш, ти пожелавам успех. Най-главното е да си добър в това, което правиш и ще имаш успех.
Или пък друга възможност е форекс-а :)