Здравейте, чудех се дали да се занимавам, но все пак нека споделя за случката от днес, за да си имате едно на ум.
Значи, днес по обяд жена ми си пазарувала от аптека САНИТА, гр. Благоевград, и избрала за мен мултивитамини Spektrum на производителя Walmark, изложени на "промоция" на цена от 15.92 лв... До тук добре, докато преди малко реших да си пийна едно витаминче и почнах да разглеждам шишето. Потърсих срок на годност и успях да видя единствено едно етикетче като от тези за цените, със надпис на него: 114247/ 3 20160229. Помислих си че са годни до 2016 02 29, но оглеждайки забелязах че под самото етикетче има друг надпис на самата опаковка на шишето - EXP 02 2015

Което вече леко ме ядоса. Oтлепих етикетчето и наистина отдолу си личеше, че витамините са били годни до февруари 2015. Самото залепено етикетче беше доста слабичко, като тези гаранционните, които се разпадат при отлепване. Част от оригиналната дата на срока за годност дори се беше залепила за лепещата част на фолиото, видно на снимката. Тъпото от потребителска гледна точка е, че сме изхвърлили касовата бележка и няма шанс да отида и да се разправям за да ми върнат парите - а и ние сме си виновни, че не гледаме какво купуваме. Но все пак реших да пусна тема и да обърна внимание, че освен стари стоки по магазините човек може да си купи и такива по аптеките. В случая не знам кой е по-виновен, може и дистрибуторите на Walmark да правят някакви врътки, ако имат залежала стока, но си мисля че и самите аптеки би трябвало да следят тези неща. Както и да е, имайте едно на ум и с тези неща и бъдете здрави и с по-малко посещения до аптеките
ЪПДЕЙТ 2020 от Vlad777:Онлайн аптека Санита - sanita.bg е тотална загуба на време!
Вижте тук!