Варене ракия
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Мнения: 77
- Регистриран на: Пон 22 яну 2007 16:10
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
Варене ракия
Момчета, ако някой е имал кисело вино и джибри как е решил проблема при варенето на ракията, искам да не е кисела и тя. Разбрах за сода бикарбона, че се слага в казана, но някой да каже колко се слага в съотношение с литър джибри. Мерси.
- theraven
- Мнения: 2358
- Регистриран на: Сря 05 мар 2008 15:56
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Местоположение: Нова Загора/София/Лондон
- Контакти:
Re: Варене ракия
Точно сода бикарбонат се слага, мярката е горе-долу 1 пакет на 50 литра. Изсипваш содата във виното и оставяш да престои 2-3 дни, за да завърши неутрализацията, като разбъркваш по няколко пъти на ден. Чак след това го наливаш в джибрите и печеш. И един съвет - ако джибрите са ти хубави, недей да ги разваляш с кисело вино, въпреки содата...
- vaso18
- T.N.T.
- Мнения: 2590
- Регистриран на: Сря 18 юли 2007 13:27
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Троян
Re: Варене ракия
theraven написа:Точно сода бикарбонат се слага, мярката е горе-долу 1 пакет на 50 литра. Изсипваш содата във виното и оставяш да престои 2-3 дни, за да завърши неутрализацията, като разбъркваш по няколко пъти на ден. Чак след това го наливаш в джибрите и печеш. И един съвет - ако джибрите са ти хубави, недей да ги разваляш с кисело вино, въпреки содата...
дамм колегата е прав послушай го
пс.искам да попитам колегата the_raven за тайната на Новозагорската ракия

- Ludia
- Most Wanted
- Мнения: 7924
- Регистриран на: Пон 09 яну 2006 16:57
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
Re: Варене ракия
vaso18 написа:theraven написа:Точно сода бикарбонат се слага, мярката е горе-долу 1 пакет на 50 литра. Изсипваш содата във виното и оставяш да престои 2-3 дни, за да завърши неутрализацията, като разбъркваш по няколко пъти на ден. Чак след това го наливаш в джибрите и печеш. И един съвет - ако джибрите са ти хубави, недей да ги разваляш с кисело вино, въпреки содата...
дамм колегата е прав послушай го
пс.искам да попитам колегата the_raven за тайната на Новозагорската ракия
aaaaa балкана пази своите тайни......


- dobrin
- Чингис хан
- Мнения: 30039
- Регистриран на: Пет 03 юни 2005 20:05
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Варене ракия
Една лопата пепел от огнището в джибрите също върши добра работа.
- RoadRunner
- Мнения: 4117
- Регистриран на: Сря 26 ное 2008 19:32
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
- Местоположение: София
Re: Варене ракия
vaso18 написа:пс.искам да попитам колегата the_raven за тайната на Новозагорската ракия
На Новозагорската ракийка с Митака и слагаме един патент и ще забогатяваме

- MITKO_DVD
- Мнения: 6382
- Регистриран на: Пет 09 юни 2006 20:54
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Местоположение: София/Монтана
- Контакти:
Re: Варене ракия
dobrin написа:Една лопата пепел от огнището в джибрите също върши добра работа.
+ една зелка прясна леко цепната на четри от към корена

- Adnan
- Мнения: 3536
- Регистриран на: Чет 08 фев 2007 14:36
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Варене ракия
Дядо слага 1 кг. морска сол ( едра задължиттено ) на 100 кг. джибра.
Казва, че точно тя неутрализира киселинноста.
Казва, че точно тя неутрализира киселинноста.
- kris11
- VW експерт
- Мнения: 13540
- Регистриран на: Нед 06 фев 2005 23:04
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Местоположение: Варна
- Контакти:
Re: Варене ракия
batence81 написа:Момчета, ако някой е имал кисело вино и джибри как е решил проблема при варенето на ракията, искам да не е кисела и тя. Разбрах за сода бикарбона, че се слага в казана, но някой да каже колко се слага в съотношение с литър джибри. Мерси.
Недей разваля хубавият винен оцет !! не се намира по магазините.
-
- Мнения: 77
- Регистриран на: Пон 22 яну 2007 16:10
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
Re: Варене ракия
мерси:)
-
- Мнения: 77
- Регистриран на: Пон 22 яну 2007 16:10
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
Re: Варене ракия
то се оказа че не е станала ферментацията, въпреки многото захар, явно е било студено в мазето, 0 градуса изкара от джибрито, само от виното стана нещо
- TDI stavrev
- Мнения: 261
- Регистриран на: Нед 08 ное 2009 20:45
- Автомобил: MKV
- Двигател: BKD
- Местоположение: Sliven
Re: Варене ракия
Ако е прекалено с захарта много трудно ще ферментира трябва да са на топло.
А за киселото вино слагаш сода бикарбонат 1пк.на 50л.и 1кг.морска сол на 150л.за препоръчване е да го свариш отделно.
Успех


- mely
- Мнения: 2728
- Регистриран на: Пет 26 авг 2005 10:28
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
- Местоположение: Стара Загора
Re: Варене ракия
Хайде момчета .Ракиеното време настъпи.Сега плодовицата по нататък и грозданката.Живот и здраве в събота съм на казана.Има ли други......
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 29 госта