Проблем с мишки в къща на село...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Проблем с мишки в къща на село...

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 05 фев 2015 18:56

Здравейте. Къщата се намира в ивайловградското село Ламбух, строена е през 50-те години на миналия век. Стените са от редени тикли, гредоред е, на 2 етажа+ таван. В къщата живяха баба ми и дядо ми(дядо я е строил). Когато дядо почина преди 3 години, баба я взехме в Кърджали да живее при нас и оттогава в къщата се ходи предимно лятно време на почивка. Последно като ходихме лятото от мишки нямаше и следа. Скоро и баба ми почина и като ходихме там преди няколко дни - всичко осрано от мишките, през нощта се чува как гризят навсякъде...пълно е с тях-имам чувството, че скоро ще съборят къщата :scare3 .Стандартните отрови, които профилактично оставяме из къщата си стоят непокътнати(едни като червено жито, и една на бучки -не знам марка), котки там има 2 3 се мотаят, ама от тях нищо не става- най-много да влезнат да изядат манджата от масата :newsm66 . Сега се чудим как да се отървем от тая напаст- отрови не помагат, цялата къща е почистена и няма абсолютно нищо, с което да се хранят, но пак са там. Чух че имало някакви "ароматизатори", които пускали миризма, която ги гони, но трябвало да се включи в контакта, а там като ни няма електричеството го спираме от таблото. Ако някой знае ефективен начин за справяне с тая напаст, ще се радвам да сподели

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: Проблем с мишки в къща на село...

Мнениеот drago_tr » Чет 05 фев 2015 19:04

Това от тия играчки които се включват в контакта няма да свършат работа. В склада в поделението бяхме наслагали такива които издават някакъв звук та да ги гонии ....ами да ти кажа мишоците ги изядоха както си бяха включени в контакта :Mr Green Fun
Ефективни са тия картони, на които има лепило и мишока като мине през тях, залепва и край.
Може да се обърнеш към някоя фирма за съвет.

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 05 фев 2015 19:12

То това с лепилото добре, но като за залепят няколко там и като умрат няма ли да се вмиришат и да замирише всичко на леш? Там се случва няколко месеца да не ходи никой. иначе като идея е супер, не бях се сетил за това ама не знам :dontknow

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 05 фев 2015 19:16

лятото почистване.пренатреждане на кермниди с поставяне под тях на мембрна съ стъклени нишки.Около основите обикаляне и търсене на дупки.Ако им а пулнеж с натрошени стукла, бутилки и замазване. Ако има маза - оттам действия- дупки, примамки,
капани.Има едни отвори като гранули. Лошото е като умре ,че се вмирисва. През зимния период търсят гадините топло в къщите, а пък и храна

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 05 фев 2015 19:31

за стъклена вата ли става въпрос? Да има голяма изба.Това с пренареждане на керемиди е мисия невъзможна поради проблеми от времеви и финикийски пречки. Сега си мисля, аз имам достъп до под керемидите, там ако нахакам стъклена вата и навсякъде под дюшеметата, ще изкъртя където мога и май ще стане, около къщата обикалях- доколкото видях няма откъде да влизат, поне аз не видях, но щом ги има значи има от къде.... Имам и личен мотив да ги изтребя - последно като бяхме там миналото лято оставихме една 10 литра туба от минерална вода пълна с ракия( да има), после я намираме бутилката изгризана от дъното и всичката ракия зян :scare3

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Чет 05 фев 2015 19:53

Слагаш капани и си готов. :c020 Но вместо метален съд слагаш кофа от латекс.
Малко ще мирише, когато мишките умрат от глад и почнат да се разлагат, но след като няма да има хора в къщата, какво толкова.
Трябва и да измислиш каква примамка да сложиш, че да не изфиряса за 3 дни. :beer

Последна промяна от НарКол на Чет 05 фев 2015 20:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 05 фев 2015 20:01

Аз повече търся начин да ги прогоня, а не да ги избия, щото ако ги избия ще дойдат други, и тях ще избия и пак ще дойдат други, и тях ще избия и пак ще дойдат други.......... , а къщата ще вони на леш. Знам как вони умряла мишка - на един колега от Варна като бяхме студенти беше си оставил вектрата в гаража и няква мишка влезнала някъде из парното и умряла там... нямам думи да опиша смрадта :stumm , не искам така да е и в къщата...май ще е както колегата каза със стъклена вата....

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Чет 05 фев 2015 20:07

polovera_9n3 написа:май ще е както колегата каза със стъклена вата....

Стъклена вата за покрива (знаеш ли колко работа и средства са това?), а на другите места? Една мишка може да влезне от 100 места.
Слагаш капани, уговаряш комшията да ги проверява през 2 дена и да маха умрелите мишки (може да сложиш вода да се давят), черпиш го една дамаджана ракия и така. :death

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 05 фев 2015 20:08

остави някои контакти включени и пробвай с ултразвукови трансмитери. аз купих такъв за склада и съм много доволен: http://pest-x-repel.com/bg/products/PR-220.5/

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Чет 05 фев 2015 20:13

joro_kem написа:остави някои контакти включени и пробвай с ултразвукови трансмитери. аз купих такъв за склада и съм много доволен: http://pest-x-repel.com/bg/products/PR-220.5/

Такива уреди, оставени без надзор си е рискована работа си мисля аз, особено и както казва човека че го няма с месеци :rolleyes

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Чет 05 фев 2015 20:21

Само капани, нищо друго не помага при нас на работа. Имаме договор с фирма за дератизация. Слагат отрова, плъховете си я хапват и искат още. Накрая ни писна, купихме един капан, и всяка сутрин по един плъх вътре. После с капана направо в кофа с вода ги давим. Хванахме около десетина за месец, напоследък не се чуват други.

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 05 фев 2015 20:26

НарКол написа:Слагаш капани, уговаряш комшията да ги проверява през 2 дена

Там комшии няма отдавна - в селото има няма 10 човека на 70+ години... няма на кого да кажа да проверява. А колко е квадрата на стъклената вата?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 05 фев 2015 20:53

Пода на къщата с дюшеме ли е колега...?
Една мишка ражда по 10 пъти в годината по 10-15 малки които след месец и половина влизат в полова зрялост и започват да се размножават!
Ако пода ти е с дюшеме, а той почти сигурно е такъв, под дъските най вероятно е жилищен квартал, такива изоставени или рядко посещавани селски къщи са рай за тези гризачи.
Варианти има, ама без пари нема а стане, а да ги ловиш с капани и да си слагаш стъклена вата по-покрива :no

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 05 фев 2015 21:21

drago_tr написа:Такива уреди, оставени без надзор си е рискована работа си мисля аз, особено и както казва човека че го няма с месеци :rolleyes

7W консумация - колко да е рисковано? по-рисковано е, ако самата инсталация е стара и компрометирана - тогава беля може да стане и без товар - само с късо съединение.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 05 фев 2015 21:24

Върни се в “ОФФ-Топик - други”