Съвет за плоскост, за направата на тренинг борд

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Съвет за плоскост, за направата на тренинг борд

Мнениеот mucho » Чет 28 апр 2016 20:02

Хора,

Трябва ми акъл за една магария, която отдавна ме човърка. Искам да си направя тренинг борд за скачане на батут. За тези, на които не им е ясно - това е нещо като къс сноуборд, който разбира се е вързан за краката на човека и в този си вид той скача на батута. Както се досещате, за да не се скъса батута, той трябва да е направен от лек и умерено мек, еластичен и огъващ се материал. И точно в това "умерено" е тънкия момент, защото хем трябва да се огъва под тежеста на тялото при контакт с батута, хем пък трябва да държи двата крака горе-долу във фиксирано разстояние, както си е при истинския сноуборд.

Та, минах през разни полимерни плоскости, но те нямат нужната еластичност при студено огъване - или се прегъват пластично или направо се чупят. Най-близо беше разпененто PVC, но и то се чупи в определен момент.

Сега ми се върти в главата вариант с дебел (примерно 2-3-4 см) и твърд филц/кече - http://www.arbanassi.com/bg/other-techn ... 24-18.html но още не съм го виждал на живо дали няма да е прекалено огъващ се.

Или някаква гумена плоскост - http://industrial-solutions.eu/%D0%B3%D ... %87%D0%B8/ но и нея не я знам колко се огъва, а още повече ме притесянва, че може да е доста тежка.

И така ето малко сухи цифри, който може би ще ви ориентират по-добре:

дължина: 90 см
ширина: 25 см
дебелина: 2 см (може да варира от 1,5 до 4 см)
тегло: макс 2 кг (колкото по-леко, толкова по-леко :) )

Ами това е засега от мен, ще съм благодарен на всякакви съвети. Мерси!

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Съвет за плоскост, за направата на тренинг борд

Мнениеот mucho » Пет 29 апр 2016 7:13

Ъпдейт - мисля, че открих моя материал - евапрен, сега остава само да си намеря откъде да си го купя. Разбира се, ако вие имате други идеи - давайте :)

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Re: Съвет за плоскост, за направата на тренинг борд

Мнениеот hvp800 » Пет 29 апр 2016 8:54

Пробва ли се да направиш подобна дъска от броня ( най-добре задна ) от каквато и кола да е . Там пластмасата е достатъчно здрава и няма да се счупи, вече как ще го оформиш си е твоя грижа :)
Другото за което се сещам е течен полиуретан и да си отлееш в борда. Това обаче няма да е лесно в домашни условия и със сигурност няма да е евтино.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”