Хора,
Трябва ми акъл за една магария, която отдавна ме човърка. Искам да си направя тренинг борд за скачане на батут. За тези, на които не им е ясно - това е нещо като къс сноуборд, който разбира се е вързан за краката на човека и в този си вид той скача на батута. Както се досещате, за да не се скъса батута, той трябва да е направен от лек и умерено мек, еластичен и огъващ се материал. И точно в това "умерено" е тънкия момент, защото хем трябва да се огъва под тежеста на тялото при контакт с батута, хем пък трябва да държи двата крака горе-долу във фиксирано разстояние, както си е при истинския сноуборд.
Та, минах през разни полимерни плоскости, но те нямат нужната еластичност при студено огъване - или се прегъват пластично или направо се чупят. Най-близо беше разпененто PVC, но и то се чупи в определен момент.
Сега ми се върти в главата вариант с дебел (примерно 2-3-4 см) и твърд филц/кече - http://www.arbanassi.com/bg/other-techn ... 24-18.html но още не съм го виждал на живо дали няма да е прекалено огъващ се.
Или някаква гумена плоскост - http://industrial-solutions.eu/%D0%B3%D ... %87%D0%B8/ но и нея не я знам колко се огъва, а още повече ме притесянва, че може да е доста тежка.
И така ето малко сухи цифри, който може би ще ви ориентират по-добре:
дължина: 90 см
ширина: 25 см
дебелина: 2 см (може да варира от 1,5 до 4 см)
тегло: макс 2 кг (колкото по-леко, толкова по-леко :) )
Ами това е засега от мен, ще съм благодарен на всякакви съвети. Мерси!
Съвет за плоскост, за направата на тренинг борд
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mucho
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Съвет за плоскост, за направата на тренинг борд
Ъпдейт - мисля, че открих моя материал - евапрен, сега остава само да си намеря откъде да си го купя. Разбира се, ако вие имате други идеи - давайте :)
Re: Съвет за плоскост, за направата на тренинг борд
Пробва ли се да направиш подобна дъска от броня ( най-добре задна ) от каквато и кола да е . Там пластмасата е достатъчно здрава и няма да се счупи, вече как ще го оформиш си е твоя грижа :)
Другото за което се сещам е течен полиуретан и да си отлееш в борда. Това обаче няма да е лесно в домашни условия и със сигурност няма да е евтино.
Другото за което се сещам е течен полиуретан и да си отлееш в борда. Това обаче няма да е лесно в домашни условия и със сигурност няма да е евтино.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”