За феновете на пъзели

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

За феновете на пъзели

Мнениеот hooligans » Съб 09 юни 2012 19:15

Има ли фенове на пъзелите?
Как може да стане от пъзел картина? Някой дали се занимава с такива работи.
Четох тук там за някакви лепила, но в интерес на истината не ми е ясно, как ще стане хубаво. :oops:
Може да дадете малко информация и за хубави рамки, пъзели и кой какво реди и от къде купува.
:beer

EmoABS
Автомобил:
Двигател:

Re: За феновете на пъзели

Мнениеот EmoABS » Съб 09 юни 2012 19:25

Ето в този сайт бях гледал за пъзели,аз си поръчах от там две възглавници с надпис на едната Prince а на другата Princes http://teniski.eu/?id=puzzelnew&menu=1 и станаха много добре.Погледни го и дано съм схванал идеята ти

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Съб 09 юни 2012 19:28

Не, не ми е това идеята :)
Идеята ми е по скоро да убивам свободното време :lol:
Сега редя този
Изображение

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Нед 10 юни 2012 21:30

Правил съм рамка на вече сглобен пъзел, играчка си е. Самия пъзел го залепих с хелметекс към здрав тънък картон, но трябва да е прав. За рамката избрах от бриколаж пвц профил от мебелния отдел, след рязане и напасване го залепих с лепило на Момент. Стана добре, но имай предвид че докато изсъхне трябва да се притиска пвц профила към картона с пъзела, а отделно цялата композиция да се притиска към равна повърхност, защото нито пвц профила е идеално прав, нито картона. Успех :да:
п.п. Утре ще се разровя да ти снимам как съм го направил.

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Нед 10 юни 2012 23:03

Аз съм фен на пъзелите, имам над 30 броя, от 500 части та до 5000 части, има си едно лепило на Равенсбургер, те правят и пъзели, иначе ги подреждам на фазер, после антирефлексно стъкло за да няма отблясъци и рамка която да ти пасва

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 11 юни 2012 9:00

Действам по същият начин като madcap. :да:
Лепилото на равенсбургер позволява в последствие пъзела отново да се разглоби.
Тънко антирефлексно стъкло и рамка по поръчка от строителните хипермаркети примерно.
Според зависи от пъзела е и вида на рамката.
Жоре, на този, който си показал ще му тича малко по-ренесансова рамка. С орнаменти и т.н. :D

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Сря 13 юни 2012 0:28

Хули, пробвай с Декупажно лепило.
Имам позната, която се занимава с изработване на такива неща и ползва такова. Като го намажеш първоначално седи бяло на цвят, след това става прозрачно и с времето не се образуват кристалчета като в другите лепила.

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Сря 13 юни 2012 2:22

За рамка можеш да отидеш в магазин където продават рамки за гоблени, ще се получи много добре с подходяща рамка.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 13 юни 2012 8:15

И аз съм фен да ги реда, ама да ми кажат в Бриколаж към 40-50 лева за една рамка с антирефлексно стъкло и най-скапания плосък кирлив профил :dummy:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 13 юни 2012 9:55

Рамки и стъкло - във всеки нормален фото магазин. Аз съм поръчвал доста снимки да ми правят в едно фото на графа, от Евлоги Георгиев като завиеш по графа и веднага в ляво. По спомен последно за снимка 20х30 с паспарту, стъкло и рамка ми взеха под 30лв. Като реално всичко стана 30х40 - по 5см паспарту от всяка страна. Имаше добър избор на видове рамки. Добрата новина е, че могат да ти направят всякакъв размер, според твоите изисквания.

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Нед 17 юни 2012 11:31

Преди да започнеш да редиш пъзела отиваш Практикер и вземаш фазер със размерите на пъзела + 2mm от всички страни . Редиш върху него когато имаш време и като приключиш го лепиш за фазера. Аз ползвам тапетно лепило - вероятността да промени цветовете с времето е по-малка. Така залепен го носиш в магазин за рамки и избираш рамката на място, в зависимост от картината. Аз мислих да си я поръчам по размери и да си харесам профил , но добре че послушах човека в магазина и занесохме целия пъзел. Профила който си харесах в началото изобщо не ми пасваше на картината. По спомени за този http://shopix.bg/Michelangelo-CREAZIONE ... ns-Ricordi пъзел рамка , антирефлексно стъкло и монтаж излезна 65 лв . Размера е 1250/520 мм. Приятно редене :wink:

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 28 сеп 2012 12:57

А дайте идея откъде мога да си избера друг пъзел? Разгледах в puzzle.store.bg i artstreambg. Други идеи онлайн или пък магазин(книжарница) за Пловдив ?

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Нед 21 окт 2012 10:23

azrod написа:А дайте идея откъде мога да си избера друг пъзел? Разгледах в puzzle.store.bg i artstreambg. Други идеи онлайн или пък магазин(книжарница) за Пловдив ?

Ето тук - доста производители има, изборът е голям http://malchugani.com/index.php?page=shop.browse&category_id=28&option=com_virtuemart&Itemid=53
Лично аз съм хвърлила око на някои от тези http://babyland.bg/bg/32-pyzeli?&p=2 Ама ще е към нова година :)

И аз имам въпрос.
Имам няколко пъзела, както и няколко модела модулно или иначе казано - 3D оригами /от хартия/.
Искам просто да ги запазя, без да ги излагам, закачам или поставям.
Идеята ми е за някакъв безцветен лак, спрей или нещо подобно.
Дали има такова нещо?

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пет 26 окт 2012 20:58

Първия го завърших, ама явно съм изгубил едно квадратче :banghead:
Дали продават и по едно квадратче :Mr Green Fun mhihi
Как точно ги лепите?

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 26 окт 2012 21:02

Аз имам един със 2 бели коня...5000части 1 част загубих в Белгия...боядисах със светло синя маслена боя и бяла....беше точно при вълните...сега трябва да се загледаш много от близо за да откриеш разликата...тааа..много сложен беше 4 месеца докато го събера със жената 2мата....измерихме го и отидох в Бриколаж, там си купих рамка със стъкло по размера и сега е в стаята, след това ме обзе манията взехме още 4 пъзела, някаква воденица 2000части, един морски риф с рибоци от 500части и той вече е в рамка, един със няква пустиня и стадо коне...него не съм го и почвал. Та мини през Бриколаж и виж каква е схемата. Поставянето е гадно....но го разбрах по-трудния начин....бяха белите коне, нареден и чак тогава търсих рамка....въобще не се сетих, че размера го има на кутията :063: . Рамките се продават с хубав дебел картон отзад, направо на него ги редя вече :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”