GSM-и опекоха яйце за 2 часа и още...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

GSM-и опекоха яйце за 2 часа и още...

Мнениеот Калоян Кирилов » Сря 28 мар 2007 13:40

Експеримент на Нова телевизия разкри жестока истина

Два мобилни телефона опекоха яйце, поставено между тях. Това показа тази сутрин Нова телевизия в предаването “Здравей, България!”.
Опитът е извършен в присъствието на четирима души и е протоколиран. Идеята идва от разгласения подобен експеримент, направен от руснаци.
Участниците в експеримента, извършен в сряда, поставиха мобилни телефони от двете страни на сурово яйце и инициираха връзка между тях. След около един час яйцето се затопли, разказа репортерка на Нова телевизия.
При отваряне на яйцето след още един час, то изглеждаше приятно сварено, полу-рохко, показа репортажът. При руския експеримент опичането е станало дори по-бързо – само за един час.
“Миришеше по-скоро на пърлено”, заяви в ефира участничка в експеримента.
GSM излъчва микровълни, каза доц. Мишел Израел от Националния център по опазване на общественото здраве, който бе поканен в студиото да коментира експеримента.
“Излъчването е вредно за човека, защото е изкуствено. Микровълните загряват водните молекули на тъканите, като степента зависи от мощността на телефона. Покачване с над един градус се счита за опасно, а при продължителен разговор температурата може да се повиши с повече. Загряването на тъканите трябва да се разсее, което поставя организма в стрес и може да предизвика сериозни промени във вегетативната нервна система. За децата е по-опасно”, коментира Мишел Израел.
Той препоръча на потребителите да държат телефона далеч от ухото, когато набират номер, защото тогава излъчването е най-голямо. След осъществяване на връзката, по време на провеждане на разговора, излъчването намалява с около 100 пъти.
Eкспертът посъветва потребителите да говорят по-кратко и по-рядко. Освен това за препоръчване е да ползват хендсфри.
“Опитваме се да въведем чрез Министерство на здравеопазването наредба за използване на електромагнитната енергия. Тя включва и секция с предупреждения при използване на GSM-те, в която ще се изисква от доставчиците да посочват излъчваната енергия и каква част от нея се поглъща от човека. Предлагаме шофьорите въобще да не ползват GSM-и, да се въведат ограничения по време и само за разговори, и да не се използват телефоните за игри и други забавления”, каза още Мишел Израел.
На въпрос на зрител опасни ли са микровълновите печки, експертът поясни, че няма вреда от тях, както и че самото яйце, сварено от двата телефона, не е вредно. Антените на мобилните оператори обаче облъчват 24 часа в денонощието, за съжаление, поясни Мишел Израел в отговор на въпрос от друг зрител.
Същевременно, анкета на Нова телевизия установи, че 78% от зрителите не искат да се забранят GSM-те в училище.

източник - technews.bg

Последна промяна от Калоян Кирилов на Чет 19 апр 2007 1:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Сря 28 мар 2007 13:41

старо ;)

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Сря 28 мар 2007 13:42

Старо ама го нямаше в форума и викам да го обсъдим. :wink:

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Сря 28 мар 2007 13:44

Аз гледах преди това едни пичове по Дискавъри как се мъчеха да изпържат едно яйце със 100 gsm-a и не можаха, а нашите тука с 2 го свариха :shock

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 28 мар 2007 13:46

чакала написа:Аз гледах преди това едни пичове по Дискавъри как се мъчеха да изпържат едно яйце със 100 gsm-a и не можаха, а нашите тука с 2 го свариха :shock
и аз го гледах това :wink:

наще са спецове.... :lol: аз не вярвам че става номера ама...

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Сря 28 мар 2007 13:52

santo_trafficante написа:
чакала написа:Аз гледах преди това едни пичове по Дискавъри как се мъчеха да изпържат едно яйце със 100 gsm-a и не можаха, а нашите тука с 2 го свариха :shock

Да, какви бяха- ловци на митове!!!

100 ли бяха или повече??? Непомня,но го гледах !!!

Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Roberta » Сря 28 мар 2007 13:53

Разликата беше в това, че нашите симулираха разговор в рамките на 2 часа.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 28 мар 2007 13:53

rexpitbul написа:
santo_trafficante написа:

Да, какви бяха- ловци на митове!!!

100 ли бяха или повече??? Непомня,но го гледах !!!
100 бяха

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Сря 28 мар 2007 13:53

Roberta написа:

Разликата беше в това, че нашите симулираха разговор в рамките на 2 часа.
мале заминаха ми яйцата :(

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Сря 28 мар 2007 13:54

аааа вярно, а ония само им пускаха сигнал :banghead:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Сря 28 мар 2007 13:57

Това ама въобще не е възможно :!: :!: :!: защото при разговор между два жи си ема вредните вълни не отиват напрово от единия до другия телефон,следователно като яйцето е поставено между двата телефона,през него не преминават никакви вълни.Защо е така :?: Ами защото при избиране на разговор вълните от избиращия апарат първо отиват до някоя най-близка антена и от нея до 2-рия телефон.Така че това е пълна глупост :)

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Сря 28 мар 2007 14:02

bomber написа:Това ама въобще не е възможно :!: :!: :!: защото при разговор между два жи си ема вредните вълни не отиват напрово от единия до другия телефон,следователно като яйцето е поставено между двата телефона,през него не преминават никакви вълни.Защо е така :?: Ами защото при избиране на разговор вълните от избиращия апарат първо отиват до някоя най-близка антена и от нея до 2-рия телефон.Така че това е пълна глупост :)

мхм...По съм склонен да вярвам на едни германски готвачи дето приготвяха разни ястия изпечени под предния капак на колата

Потребителски аватар
MrDeath
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MrDeath » Сря 28 мар 2007 14:03

Не е вярно колеги :)
Понеже и аз четох за този руски екперимент и решихме да пробваме.
Опитна постановка + резултат тука: http://toshko.net/?p=261

Като цяло лъжа и измама.
При това моя телефон е Нокиа 3100 (т.е. старичък модел)

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 28 мар 2007 14:04

Ми то тоя експеримент всеки може да си го направи. Аз например имам безплатни разговори във фирмата - пускам 2-та ЖИЕСЕМА да си цвърчат около яйцето, и чакам :-).. Само че, не ми се занимава. Ако някой не го мързи - да пробва. Все пак, дори и да не е вярно, аз при дълги разговори усещам загряване около ухото, и винаги предпочитам да говоря с hands free при тези случаи. Ясно е, че излъчване от телефона има, а вече как се отразява то в дългосрочен план, особено при децата - още е рано да се установи.

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Сря 28 мар 2007 14:07

ACCELERATOR написа:още е рано да се установи.
ДА. след 30-40 години ще се знаее, напълно!!!
дали е вредно или не
а дори и порано, ама ще мълчат , за да се нагушът

Върни се в “ОФФ-Топик - други”