действие/постъпки наколегата anatoli_velikov от София/Плевен

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

действие/постъпки наколегата anatoli_velikov от София/Плевен

Мнениеот dqvola_91 » Сря 08 юли 2015 20:21

Не зная аз ли съм прав или съм подведен,но съм объркан и търся малко помощ (ако грешката е в мен публично ще се извиня на колегата). Цялата история започна с пусната от мен тема в раздела"купува" и колегата Анатоли излезе един сред няколко имащи търсените части с предложение -->
офер.png
Говорихме всичко точно аз се помотах известно време седмица-две после чаках колегата да набави всички неща при него през това време му се обаждах няколко пъти и му мрънках :redface и в крайна сметка от " Колегата " избрах да закупя 2 броя големи колони + букси за тях, 2 броя адаптери (рингове ) за колоните, 2 броя букси с 2 броя дръжки с пищялки и той ми отреди цена 45лв, накрая отново си промених мнението и му поисках с 2 адаптера(рингове) и 2 комплекта инсталация повече и една колона(но нямаше налични колони и не съм взел) и поиска 5лв за тях и общата сума стана 50лв.
офер2.png
по телефона му бях обяснил,че търся за задни врати и буксите с кабелче,за да ги направя грамотно и утре като ми се наложи да мога да ги сваля от буксите,че да не режа и т.н. И така дойде време да се видим обадих му се,уговорихме се срещнахме се и от тук дойде и разминаване в нашата хронология. Всичко беше както говорихме и любезно ми прати снимки на колони,рингове и дръжки(без инсталация-никаква). Получих всичко без 4те комплекта кабели с букси както беше написал сам. Като го попитах с повишен тон отговори" това имам аз така или иначе ще ги прода,ако иска взимай ги" чувствах се подведен още в този момент,защото бих излишно път,за всичко от 1 човек и лично предаване
предл.png
. Поговорихме малко (и аз нямах време,бързах за работа ) и накрая аз взех 2 броя колони,4 ринга 4 букси за големите колони без нито една букса за пищялките(като беше донесъл 1 брой букса,но си я взе в бързината -дори не разбрах кога явно докато сваляше бутона за ел.стъклото) като цената била 50лв за всичко,но ми хвърли двата кабела за големите колони и аз платих 45лв и колегата ми подари 2 броя букси за големите колони,защото не бил за 5лв и се разбрахме на понеделник 06.07.2015 да се видим на същото място и да ми даде останалите 4 букси за пищялките, лично го попитах аз или той ще се обади-отговори ми той ще ми звънне. Нашата случка се развива петък 03.07.15г и дойде понеделника и чакам обаждането,но получавам ето това съобщение :
предл1.png
и следователно последва моят отговор на съобщението
предл2.png
и получих ответен отговор

Последна промяна от dqvola_91 на Сря 08 юли 2015 20:44, променено общо 1 път.

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Re: сага с колегата anatoli_velikov от София/Плевен

Мнениеот dqvola_91 » Сря 08 юли 2015 20:30

изм.png
и моят отговор беше
изм1.png
и последващо съобщение от " Колегата"
изм2.png
и тук нашият чат приключи,аз не съм му връщал ,изпращал нищо,но според мен това си е опит за измама на дребно... не искам да се занимавам с него,нито ще връщам нещо,ще си го имам едно наум и ще се пазя повече. Ще си набавя цялата инсталация и ще го направя грамотно. Не ми е излишно че бих почти 100км да се видим и да взема всичко комплект,но явно няма да от този колега. Защо да му връщам,пращам или да се занимавам с него при условие,че той си пробута предните колони и кабели(макар,че според мен колоните са еднакви),но да беше казал,нямам задни имам предни и да беше дал буксичките,а не да ми праща какви букси ми трябват...

това получих
IMAG3385.jpg

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: сага с колегата anatoli_velikov от София/Плевен

Мнениеот Traytor » Сря 08 юли 2015 20:42

Еднакви са буксите на предни и задни колони, разлика е във снопа от който идват.

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Re: действие/постъпки наколегата anatoli_velikov от София/Пл

Мнениеот mirkata 4020 » Сря 08 юли 2015 22:04

На мен ли ми се струва или тук се намесва едно и също име от друга тема :question

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 08 юли 2015 23:18

Въпросното лице има предупреждение от мен за нерегламентирана търговия, но явно продължава да си вършее на лични...
Внимавайте с такива търговци!

anatoli_velikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anatoli_velikov » Сря 08 юли 2015 23:36

Здравейте колеги,
Ако позволите бих искал да изкажа и своята версия, както и да отговоря на всяко едно обвинение. Ще ги подредя, за да е по-лесно за всички:
1. Версиите на дявола, извинявай "колега" не ти помня името, се преплитат доста - първо не съм му дал букси, после съм "хвърлил" две и съм му подарил още две. По мои спомени, когато се видяхме ти казах, че съм объркал буксите за пищялките и ще ти донеса други и ти предложих да не взимаш нищо, съответно да не плащаш нищо. Ти реши да вземеш това, което съм донесъл в момента.
2. Да, вече няколко пъти казах на купувача - буксата за пищялката е различна, ще ти донеса други. Както и направих, но ти реши да не ги вземеш.
3. Днес си очаквах пратката, ще я очаквам още една седмица считано от сега. После не мисля, че имаш право на претенции.
4. Купувача казва, че ще търси цялата инсталация за вратите, за да го направи "грамотно", в същото време тече обява само за букси.
5. traytor - става въпрос за буксите на пищялките
6. hooligans - от теб нямам нито едно предупреждение! Имам от IvanMan, едно и също лице ли сте?
7. Да, внимавайте наистина!

Хайде, правете ми ника розов и нека дявола ("колега" наистина не ти помня името, но явно има защо) да е хепи.

п.п. Хехе, бърз си, няма спор. Благодаря ти!

Последна промяна от hooligans на Сря 08 юли 2015 23:55, променено общо 2 пъти.
Причина: Извини ме, прав си. Аз съм писал на Ivanman да те предупреди.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 09 юли 2015 1:26

Аз специално не бих ти върнал нищо :c010
Просто не съм убеден, че ще си го вземеш...опази боже, ще ги наръчкаш с отвертка и ще кажеш, че съм бил аз....или съм ти пратил нещо друго :Mr Green Fun
Мисля, че купувача се е изразил кратко и ясно какво иска...има и ЛС от купувача с ПОТВЪРЖДЕНИЕ.
Обаче после продавача става Лили Ивановааа.....

anatoli_velikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anatoli_velikov » Чет 09 юли 2015 6:43

hooligans - благодаря за признанието
vucata - много филми гледаш...

Успех :beer

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Чет 09 юли 2015 8:01

нямам нищо против Вас,предупредих,че се чувствам измамен и ще пусна тема, Вие,сам бяхте информиран... - търся си цялата инсталация може и здрава,може и само буксите за пищялките(защото тях нямам,но май ще ми трябва и на задните колони,знам ли вече...) не всеки си дава два кабела от цяла инсталация. Ако носехте буксите според мен трябваше да се видим и да ми ги дадете,не да ми пращате снимки. Аз това съобщение го разбирам като търси си от другаде и после аз няма да си режа моите задни(значи има разлика от предните съдя по вашите думи) за да ти дам на теб... А за двата кабела,за големите колони не ми ли ги хвърлихте и не ви ли бяха това думите? Не съм получил само буксите (за предните Ви врати) за пищялките,макар,че носехте една единствена и си я прибрахте? И като сте ги носили,защо не видях никъде че искате да се срещнем да ми ги дадете? Защо не получих това макар и на съобщени "щом сме ми звънял и аз не съм Ви вдигнал"? а получих някакво съобщение (което аз разбирам )като ето снимки търси и се оправяй сам. На самата среща,не споменахте,че са от предни врати.

П,п Ако исках да скрия букси или нещо друго-нямаше да качвам снимки с тях,близко е до логиката :exclaim :exclaim :exclaim

anatoli_velikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anatoli_velikov » Чет 09 юли 2015 20:14

Официално те предупреждавам, че и аз ще пусна тема, защото се чувствам измамен от теб! Разбираме се за една цена, после мишкарстваш за 5лв. Двете букси подарък не съм ти ги хвърлил, а ти ги дадох! Виж поне в Уикипедия значение на думата хвърлям.
Първо ми говориш на "ти", после на "вие", после на "Вие", после пак на "ти". Ако съм на твое място бих инвестирал в уроци по български език вместо в музика в колата.

Държа да ми върнеш частите обратно, добре опаковани, с опция за преглед и за моя сметка! Адреса го имаш от предишното л.с.
В противен случай, ще пусна тема, че си измамник и дребна ми*ка (всъщност затова и не съм ти запомнил името). Това го осъзнах още при здрависването тип "death fish" от твоя страна.

Спирам да пиша повече и спирам да се занимавам с хора, които не знаят какво искат и после някой друг е виновен!

Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Мнениеот DrugiaBliznak » Чет 09 юли 2015 20:36

anatoli_velikov написа:Официално те предупреждавам, че и аз ще пусна тема, защото се чувствам измамен от теб! Разбираме се за една цена, после мишкарстваш за 5лв. Двете букси подарък не съм ти ги хвърлил, а ти ги дадох! Виж поне в Уикипедия значение на думата хвърлям.
Първо ми говориш на "ти", после на "вие", после на "Вие", после пак на "ти". Ако съм на твое място бих инвестирал в уроци по български език вместо в музика в колата.

Държа да ми върнеш частите обратно, добре опаковани, с опция за преглед и за моя сметка! Адреса го имаш от предишното л.с.
В противен случай, ще пусна тема, че си измамник и дребна ми*ка (всъщност затова и не съм ти запомнил името). Това го осъзнах още при здрависването тип "death fish" от твоя страна.

Спирам да пиша повече и спирам да се занимавам с хора, които не знаят какво искат и после някой друг е виновен!

Само малко оффтопик : "death" се превежда "смърт", да кажем че си искал да кажеш "dead fish handshake". :cool

Аз от Анатоли съм доволен като търговец, купувал съм си повече от две неща от него и съм останал с добри впечатления, но тази тема повече заприлича на Анатоли - нерегламентиран търговец, отколкото Анатоли - измамник :rolleyes
А относно същината на темата - звучи като писмено/вербално неразбирателство.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 09 юли 2015 20:51

Щом колегата сам предлага да си вземе частите,не виждам къде е проблема.Пък и за негова сметка.
Според мен,проблем няма.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Чет 09 юли 2015 22:05

И според мен проблем няма

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 09 юли 2015 22:40

И според мен.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 10 юли 2015 8:16

И аз не виждам проблем ,дори ми се вижда дребнава тази работа(без да искам да обидя някой).
Бих казал , че продавача е от малкото хора , които си взимат обратно пратките(изобщо) , още повече за тяхна сметка.
Това от доста наблюдения.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”