Германски учен и и българка се готвят да доказват, че през 1876 г. не е имало баташко клане.
"Баташкото клане е мит, жертвите му са преувеличени, а турското робство е мнимо", твърдят Мартина Балева и Улф Брунбауер от Института за Източна Европа в Берлинския свободен университет.
Изследователите планират да организират на 18 май в София научна конференция, на която да доказват тезата си.
Акцията им е представена като научен проект.
ето пълния текст: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1035810
нямам думи просто! изумен съм! мъчно ми е за нас!
Германец и българка отричат Баташкото клане!!!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- galaboff
- Автомобил:
- Двигател:
Пак ли ще засягат темата за турското присъствие ?... нямам думи ... като само са присъствали какво е причинило написването на Под Игото ? Какъв е Васил Левски, какъв е Христо Ботев и всички други знайни и незнайни революционери..... Не мисля, че трябва да търпим подобни подигравки със светите за нас хора от историята ни !
Не е имало баташко клане ли ? Ами за германеца - ХАЙЛ ХИТЛЕР тогава, те на това се обиждат !!!
Не е имало баташко клане ли ? Ами за германеца - ХАЙЛ ХИТЛЕР тогава, те на това се обиждат !!!
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
- audiokick
- Автомобил:
- Двигател:
dobrinb написа::stumm Колкото повече се тръби, толкова повече добива известност идеята им. Такива неща подминавам, просто е прекалено низко и тъпо, особено пък в него да участва българка, за да го коментираме...
ТЕ така или иначе ще придобият популярнаст, защото самото начинание обижда историята на цялата ни нация. Не можем да си си заровим главите в пясъка. Не съд, ми не знам кво за тия...! Тоя па що не си гледа немската история? Да ходи да доказва, че Хитлер е бил пацифист!

- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
Да де, нали в учебниците на децата пишеше "Османско присъствие".......бах тв априсъствие, 5 века,а?.....С икономически и социални последици за още толкова,както се вижда!
Пълни глупости,но в днешния динамичен свят всеки гледа да оцелява и всякакви извратени теории ще чуем!
Плюя на тая българка!Оня си е комплексиран германец, то да загубиш две световни не е леко.

Пълни глупости,но в днешния динамичен свят всеки гледа да оцелява и всякакви извратени теории ще чуем!
Плюя на тая българка!Оня си е комплексиран германец, то да загубиш две световни не е леко.

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Ако тези безпочвени изказвания бъдат оставени без реакция от официалните власти, утре ще се намери някой болен мозък, който да заяви, че Васил Левски и Христо Ботев са митове, или че България е измислена държава.
Явно тези "учени" няма с какво да се занимават... А и предполагам, че въпросният германец никога не е ходил до Батак и не е виждал онази пирамида от черепи...

Явно тези "учени" няма с какво да се занимават... А и предполагам, че въпросният германец никога не е ходил до Батак и не е виждал онази пирамида от черепи...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”