от известно време съм изпаднал в много неприятна ситуация с регистрация на кола в КАТ. Опитах какво ли не и накрая реших да споделя тук /както и в други форуми/ та дано някой ми помогне.
Да изложа фактите:
Преди месец внесоха кола ДИРЕКТНО на името на баща ми. Колата е перфектна, след доста чакане в КАТ София се сдобих с транзитки и на следвация ден след смяна на консумативи я закарах в Южна България при баща ми. Той я взе и замина за окръжния КАТ в района за регистрация. От там го върнаха с отговора че не е излизал от България, а е попълнил декларацията в която казва че е купил колата от лицето еди кое си в Италия. Какво ли не опитахме - нищо. Ония казва - няма да минете от тук с тия документи не сте къпили вие колата, да се оправят тия дето са я внесли.
Днес обаче мой колега ми казва че и той е имал този проблем - но там катаджиите са се оказали по човеци и обяснили, че трябва декларацията да се попълни от човека който наистина е купил колата /а не собствненика на който е внесена/ и са добавили на гърба текст от типа че той прави покупката за еди кой си, с ЕГН еди кое си и т.н./демек вече се цитира човека на който е внесена колата/ ВЪПРОСА Е: На някой случвало ли се е това и какво трябва да допишем на гърба на тая тъпа декларация та да мина през КАТ. За съжаление човека не си спомня какво точно са писали.
Искам да добавя също че колата трябва да се регистрира точно в този град /по адресна регистрация но собственика на който е внесена - баща ми/, бащата не иска да си сменя картата за да я регистрирам в София. Не може да се прехвърля на никой без регистрация.
Абе само нерви. Регистрацията изтича в понеделник.
Дано някой помогне че и аз не знам какво да правя

Не искам да цитирам умшлено града - не че има значение