Проблем с регистрация в КАТ

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
deks777
Автомобил:
Двигател:

Проблем с регистрация в КАТ

Мнениеот deks777 » Чет 12 апр 2007 19:51

Здравейте на всички,

от известно време съм изпаднал в много неприятна ситуация с регистрация на кола в КАТ. Опитах какво ли не и накрая реших да споделя тук /както и в други форуми/ та дано някой ми помогне.

Да изложа фактите:

Преди месец внесоха кола ДИРЕКТНО на името на баща ми. Колата е перфектна, след доста чакане в КАТ София се сдобих с транзитки и на следвация ден след смяна на консумативи я закарах в Южна България при баща ми. Той я взе и замина за окръжния КАТ в района за регистрация. От там го върнаха с отговора че не е излизал от България, а е попълнил декларацията в която казва че е купил колата от лицето еди кое си в Италия. Какво ли не опитахме - нищо. Ония казва - няма да минете от тук с тия документи не сте къпили вие колата, да се оправят тия дето са я внесли.

Днес обаче мой колега ми казва че и той е имал този проблем - но там катаджиите са се оказали по човеци и обяснили, че трябва декларацията да се попълни от човека който наистина е купил колата /а не собствненика на който е внесена/ и са добавили на гърба текст от типа че той прави покупката за еди кой си, с ЕГН еди кое си и т.н./демек вече се цитира човека на който е внесена колата/ ВЪПРОСА Е: На някой случвало ли се е това и какво трябва да допишем на гърба на тая тъпа декларация та да мина през КАТ. За съжаление човека не си спомня какво точно са писали.

Искам да добавя също че колата трябва да се регистрира точно в този град /по адресна регистрация но собственика на който е внесена - баща ми/, бащата не иска да си сменя картата за да я регистрирам в София. Не може да се прехвърля на никой без регистрация.

Абе само нерви. Регистрацията изтича в понеделник.

Дано някой помогне че и аз не знам какво да правя :evil: В София такова нещо намало ми казват познати. Хора имам но тук. А там.....
Не искам да цитирам умшлено града - не че има значение

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Чет 12 апр 2007 20:11

Колега,скоро и ние така пратихме човек,с пълномощно и я е взел на името на брат ми и нямахме проблеми. Не може ли да издадете едно пълномощно със задна дата,даже няма значение на кой човек,само е излизал извън Бг и с пълномощното да минете. Не съм много сигурен дали така може,питай и пробвай ...

А иначе за тия малоумници от КАТ,няма какво да коментирам,всеизвестно е че са от прост по-прост и нищо не може да ме изненада вече...

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 12 апр 2007 20:12

Баси изродите има вееееееееееее, колега наистина искам да ти помогна, но... Просто искам да си изкажа възмущението! :evil:

deks777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deks777 » Чет 12 апр 2007 20:27

Audi_RS* написа:Колега,скоро и ние така пратихме човек,с пълномощно и я е взел на името на брат ми и нямахме проблеми. Не може ли да издадете едно пълномощно със задна дата,даже няма значение на кой човек,само е излизал извън Бг и с пълномощното да минете. Не съм много сигурен дали така може,питай и пробвай ...

А иначе за тия малоумници от КАТ,няма какво да коментирам,всеизвестно е че са от прост по-прост и нищо не може да ме изненада вече...

Това го мислих: ама никой не се навива да го направи със задна дата щото ако го хванат.....

BOSS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BOSS » Чет 12 апр 2007 20:36

Ако правилно съм разбрал излиза че колата трябва да я регистрираш в града от който е баща ти, ама не на него ???? :shock
Тея имат ли акъл???
Те от къде знаят че баща ти не е ходил до Италия?
По добре отиди в КАТ в София и питай там какво трябва да се пише.
Аз не мога да им хвана на КАТ простотиите, всеки ден нови глупости измислят.
Казваш за южна България, да нямаш впредвид БЛАГОЕВГРАД?
Там съм имал проблеми с КАТ :)

deks777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deks777 » Чет 12 апр 2007 20:54

Трябва да се регистрира по местоживеене /така е навсякъде/. колата е на името на баща ми и съответно там ще стане това. Тука за това не споря. Наистина не знаят че не е ходил в Италия - просто са го видели че си е обикновен човека и са се захванали.

Не е Благоевград :D . Но навсякъде в провинцията се ебават по различену но идиотски начин

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Чет 12 апр 2007 20:57

Колега много кофти... Нямам представа как стоят работите за това ще ти пожелая Успех,дано всичко в най-скоро време бъде наред :wink:

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Чет 12 апр 2007 21:14

Колега, как така са го видяли и са решили че не е ходил в Италия ? Има ли декларация писмено,напечатано че не е ходил ? Зашото ако няма,всички жокери би трябвало да са в теб ! Договора за покупка продажба с немеца на чие име е ? Кажи какви документи имаш и кой е на името на баща ти ? Ако този договор е на името на баща ти не трябва да има абсолютно никакви проблеми ?Кои са те та да ми кажат "Ми ти си некЪФ ТАКЪФ,не ми изглеждЪ си ходилЪ в Германиъ " Например ?

deks777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deks777 » Чет 12 апр 2007 21:26

Е не знаят. Блъфират яко. Но като са направили скандала вече е трудно да минеш - ако не си както те искат все ще се закачат за нещо.

Документите са:

Договор м/у италианеца и баща ми
Нещо от митницата като ЧМР или каквото беше там
Оригинални документи на колата от Италия с превод на български
всичко е на името на бащата.

Запъват се за попълнената декларация - там се попълва че баща ми е закупил на еди коя си дата от италианеца колата. Отолу пише " за неверни данни се носи отговорност и т.н." Не че са проверили, но.... колкото повече спориш по-лошо. ФАКТ.

Но цитирания в началния пост мой познат се е измъкнал с попълване на декларацията от човека който е внесъл колата а на гърба е дописал че колата я внася на името на собственика по документи и той е само превозвач. Подпис. И минал.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Чет 12 апр 2007 22:12

Май е по - добре да кажеш за кой град става дума!

skino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот skino » Вто 24 апр 2007 16:07

И моя съвет е за пълномощно
миналата седмица правих едно пълномощно, но то не е със задна дата а бащати те опълномощява със задна дата
тоест пълномощното е от днес, но да важи от 2005г(моето беше за тази година)

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 24 апр 2007 16:44

До всяка страна член на ЕС може до пътуваш сама с лична карта, а през Сърбия и Хърватска май ставаше срещу заплащане на такса. Така, че не могат да твърдят, че не е ходил в Италия. Могат да направят справка, че не е напускал България, но това не им влиза в работата и задълженията. :twisted:

deks777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deks777 » Вто 24 апр 2007 18:05

Оправих нещата още миналата седмица :D. Използвах договор за поръчка /който по закон не е задължително да е нотариално заверен/

След доста спорове минах :)

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 24 апр 2007 18:17

Както са те помолили и други изплюй камъчето за кой град става въпрос. 8)

deks777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deks777 » Вто 24 апр 2007 21:24

Хасково :evil:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”