Стигнах до следния казус. Имам договор за покупка на автомобил, но не съм го прехвърлил в КАТ (седи си ВТ). Понеже, съдбата му ще е "гавра кар", въпроса ми е дали мога да го бракувам без да си го прехвърлям, тъй като най-вероятно скоро няма да е в състояние да мине канала на КАТ...
Поздрави.
Бракуване на автомобил, който не е прехвърлен?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: Бракуване на автомобил, който не е прехвърлен?
Обаждаш се в някоя фирма, която изкупува коли и питаш. Предполагам че с договор ще стане, ама...
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Може да стане, но трябва да го направи стария собственик, който е на ВТ талона.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
И тя стана една са, ходи го дири 

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Декември м.г.,бракувах голфа,не беше на мое име,собственичката от години живее в Германия,за капак пълномощното беше откраднато преди години заедно с други документи,та бракувахме колата с дубликат на пълномощно от нотариуса,ама на тоя дубликат вече и печата не си личеше(почти).Отиваш в данъчното,плащаш всички дължими данъци и с бележките по каналния ред(не забравяй големия талон)Това е при мен,ама имах генерално п-щно макар и дубликат.Ама направи се на ''гръмнат '' и пробвай с наличните си документи ,мисля че ще стане. 

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Данъците са платени и документи всякакви имам, лъч надежда 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
а колата записана ли е на твое име в данъчното?
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Моя голф,дори в данъчното се водеше на собственичката от Германия,освен голфа и се водеха и 14 други коли ,все като моя-пълномощни.Според мен държавата няма интерес да ти прави спънки осве ако не можеш да докажеш,че колата не е крадена.Публична тайна е че Европа ни ''настъпва''яко за вредни емисии газове от остарял автопарк,стари методи на пром.производство и т. н.А пък ако бракуваш колата си хем си плащаш до последно данъците,хем един ''замърсител'' по-малко.
Пробвай,не се чуди и ''ако те изгонят през едната врата,влизай през другата''-стара мъдрост ама за БГ е много актуална.Успех.
Пробвай,не се чуди и ''ако те изгонят през едната врата,влизай през другата''-стара мъдрост ама за БГ е много актуална.Успех.
За бракуване данък не търсят ! Нито в закона го пише , нито го искат в КАТ. Пробвано вече няколко пъти !
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Вярно бе, аз си бракувах моята петица и не беше регистрирана в данъчното дори, но имах бележка от каското, че е тотоал. Предполагам трябва да я върна някъде за скрап и да ми издадът документ с който да върна номерата?
- dlug
Нали това написах по-горе. Точно това трябва да направиш.
http://www.rovotel.com/
Звъниш и питаш. Това е добра фирма, преди 3 месеца върнах там ладата на баща ми.
http://www.rovotel.com/
Звъниш и питаш. Това е добра фирма, преди 3 месеца върнах там ладата на баща ми.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Тази кола щом е прехвърлена нотариално е твоя собственост и можеш да правиш с нея каквото решиш.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Изглежда не я е прехвърлял в КАТ. Може да я отпише само собственика по талон. Или идва той или си вади нов талон и тогава я бракува. Може да има глобичка за закъснението. Ако в пълномощното пише, че може и да я бракува от името на собственика би могло да мине някак...
- dlug
Човека няма пълномощно
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
one_half написа:За бракуване данък не търсят ! Нито в закона го пише , нито го искат в КАТ. Пробвано вече няколко пъти !
А как ще се отчисли от данъчното тази кола.Те не търсят данък ,ама ако не е отчислена всяка година се надчислява данък МПС.Преди 15 -на години продадох мотопед ''Симсон'',прехвърлен в КАТ и т.н.,2013г.,незнайно защо ми пристига бележка за неплатени данъци за около 10год.назад.Едва се оправих,добре че взех удостов. от КАТ че последно мотопеда е прехвърлен при тях на името на еди кой си...Така че искат,не искат данък докато в данъчното няма черно на бяло документ за бракуване на МПС или спиране от движение -данъците си се трупат...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”