Колеги,има една поговорка-Уважение всекиму,доверие на никого.Аз я пренебрегнах и четете кво ми случи.Работя с една фирма повече от десет години-винаги сме били в нормални отношения,иначе работата не върви.С течение на времето забелязах начин да се изкарат допълнително пари ,но за да е законно всичко аз трябваше да разработя тази ''ниша''т.е.да върша физическата работа,а въпросната фирма като притежател на лиценз,който се получава само от опр. министерство-да узакони свършената работа чрез фактури и по нейната сметка съответно да се превеждат парите за тази работа.Досещате се какво стана по нататън-Управитела на фирмата,след като получи първите пари за свършената от мен работа(след 10-годишно почти приятелство) ми праща ,дори не посмя да ми ги даде лично 7-8процента от сумата,която трябваше да получа(става въпрос за 4-цифрена сума).Слава богу бях предварително подготвен и за такъв вариант и за сега стопирах работата.
Кво го прайш такъв...Пазете се хора и не забравяйте горната поговорка,когато става въпрос за пари.
Бизнес по български
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Бизнес по български
Ето друга, доста актуална сентенция: "Направи добро, изяж ла@но".
Ти какво очакваше?
Ти какво очакваше?
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
:d готино заглавие. Ако всичко беше чесно и без овъртане около закона нямаше да е така. Извод работи чесно и законо и всичко ще е наред.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Който живее честно и не краде, не живее добре - Българска действителност. Пий една студена чаша вода, и си свиркай...
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
tomata написа::d готино заглавие. Ако всичко беше чесно и без овъртане около закона нямаше да е така. Извод работи чесно и законо и всичко ще е наред.
Всичко е законно,просто аз съм изпълнител на физическата работа ,а тази фирма като притежател на лиценз си издава фактурите ,взема си процента за това ,че му ползвам фирмата и това е.Грубо казано аз съм нает от тази фирма да свърша определена работа.Данъци,осигуровки-всичко е редовно иначе няма как де се идаде фактура по ДДС.Просто човека явно не е повярвал,че в тази работа ''има хляб''и като му влязоха парите по сметката е решил,че това за което сме се договорили сякаш може да не ми го дава...За да успея с поетата работа съм работил до три и половина през ноща,ставам в 6,00 и т.н.,но това е друг въпрос.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Защо по български? Във всяка държава биха те изпързаляли при възможност по подобен начин.Само дето някой сериозен бизнесмен щеше да се погрижи да продължи да си печели кинти и след като те отсвирят от схемата...
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Да,вярно е че навсякаде биха ме''изпързаляли'',но само БГ лакомията може да е толкова голяма,че още на първите пари ,които ти влизат да гледаш да пр..еш ортака си.И то при положeние ,че осъзнаваш че си ''барнал'' ниша ,която през следващите години може да ти носи петцифрени суми.Нема такаа държава,както се пее в една песен.
Както и да е,идеята ми беше да споделя с вас ,че дори след 10 години ежедневна работа,не разчитайте на 100 процента на ортака си ,когато стане въпрос за пари.Факт,а когато фактите говорят...
Както и да е,идеята ми беше да споделя с вас ,че дори след 10 години ежедневна работа,не разчитайте на 100 процента на ортака си ,когато стане въпрос за пари.Факт,а когато фактите говорят...

- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Знаете ли, така не става! Не разбирам, защо не се говори конкретно, с имена, дати, цифри, за каква работа се касае, и т.н.? Търговска тайна ли пазим? Ако е така, защо изобщо се пуска подобна тема, да си изразим по едно съболезнование ли? Как искате да спрат подобни неща, като самите пострадавши, нямат куража да осветлят случая, говори се неопределено? Не става така, няма как да стане!
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Е като е толкова доходоносна ниша, що не си откриеш фирма(ако е възможно) и не си вършиш всичко сам без да се занимаваш с втори и трети лица, които ти дават наклон на една работа 
пп. не мисля, че е сложно да си откриеш каква да е фирма, но щом горе има думата министерство, значи сигурно е дебела работата.

пп. не мисля, че е сложно да си откриеш каква да е фирма, но щом горе има думата министерство, значи сигурно е дебела работата.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,не споменавам имена ,цифри и т.н.поради факта ,че тук се включват хора от цяла БГ,и е възможно въпросната фирма(която не е Шуменска),да се окаже близка на някой от вас,или дори роднинска.
Относно моя собствена фирма -не е там проблема,а в получаването на лиценз за който се чака доста,а''нишата'' не чака.
Въобще целта ми не е да ви занимавам толкова с моя проблем(квото съм дробил..си го сърбам),колкото да споделя ,че за пореден път се убеждавам в една житейска истина-познати много,приятели малко.
Просто споделям с вас разочарованието си след над 10 годишно''приятелство'' от човек,който заради 3-4к.лв е готов да забие нож в гърба на всеки.Пазете се колеги,особенно когато става въпрос за пари.Много е кофти да те предаде ''твой'' човек.
Иначе майната им и на парите и фирмите и т.н. ''Здраве да има ,другото се купува'',както казват евреиите
п.с. Искренно се надявам в този форум да няма такива колеги ,а да продължаваме да си помагаме кой-с каквото може без търсим изгода един от друг.Живи и здрави да сте.
Относно моя собствена фирма -не е там проблема,а в получаването на лиценз за който се чака доста,а''нишата'' не чака.
Въобще целта ми не е да ви занимавам толкова с моя проблем(квото съм дробил..си го сърбам),колкото да споделя ,че за пореден път се убеждавам в една житейска истина-познати много,приятели малко.
Просто споделям с вас разочарованието си след над 10 годишно''приятелство'' от човек,който заради 3-4к.лв е готов да забие нож в гърба на всеки.Пазете се колеги,особенно когато става въпрос за пари.Много е кофти да те предаде ''твой'' човек.
Иначе майната им и на парите и фирмите и т.н. ''Здраве да има ,другото се купува'',както казват евреиите

п.с. Искренно се надявам в този форум да няма такива колеги ,а да продължаваме да си помагаме кой-с каквото може без търсим изгода един от друг.Живи и здрави да сте.
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
В теб е проблема. Предварителна уговорка с фирмата за печалба/разходи/отговорности? Въпреки твоята идея и изпълнение, ти ползваш и залагаш нейното име, лиценз и всичко останало ... гаранция за дадената работа/услуга .... нали се сещаш, че един ден ако има проблем ще търсят фирмата, а не теб. Щом се чувстваш подготвен, скачай в дълбокото със собствена фирма/отговорности/разходи /печалба... Но на този етап - толкова. (въпреки, че идеята и работата е от теб)
п.с. Не го пиша с лоши чувства, просто си изпълнител във фирмата и ти е непозната останалата част от "играта"... и един съвет - Никога не намесвай приятелство с работа/фирма/дейност ... В приятелството не съществуват пари.
п.с. Не го пиша с лоши чувства, просто си изпълнител във фирмата и ти е непозната останалата част от "играта"... и един съвет - Никога не намесвай приятелство с работа/фирма/дейност ... В приятелството не съществуват пари.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Бизнес с устна уговорка не може да се прави. Хиляди примери и хиляди прецакани. Но, всъщност и с договор, в голяма част от случаите, малкия играч в сделката хапе дръвцето.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Прави сте колеги по-горе,просто както си подсказва заглавието ''...по български'',можеш да ''изпързаляш'' човек много по интелигенто-и главно като се поизчерпа въпросната ниша,а не още с първите приходи-сега нито аз вземам нещо за труда си,нито тази фирма направи някаква печалба ,загубихме единствените сигурни клиенти,които ни повериха работата, и в краина сметка си развалихме безвъзвратно отношения и доверие градено с години.И защо- щото човека явно обичал ''да му влиза,ама не обичал да му излиза''( за банковата му сметка става въпрос)
Явно предателското генче от едно 5-вековно робство е още живо в някои хора.
Маината му ,здраве да е ...на всеки можe да се случи,затова съм пуснал и темата,пазете се от такива хора ,уж приятел ама докато види паричките...
Явно предателското генче от едно 5-вековно робство е още живо в някои хора.
Маината му ,здраве да е ...на всеки можe да се случи,затова съм пуснал и темата,пазете се от такива хора ,уж приятел ама докато види паричките...
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
То и с писмена уговорка сигурност няма! Сигурността в съдружието идва от единомислие и еднаква отдаденост към работата (поне според мен).
Върни се в “ОФФ-Топик - други”