Не ми хрумна по-подходящо заглавие...
За кво става дума: За немскоговорящите инфо има тук, за останалите: БГ не е вече в черния списък на страните, нарушаващи авторските права.
Тази радостна новина ни е поднесена медийно ефективно от прочутия Е.М., който освен председател на БГ Интернет Общество е и един от собствениците на Бол.бг (не съм сигурен дали инфото е още актуално), където до съвсем скоро имаше един убав субдомайн с името торент.бол.бг, също така май имаше и фрее.бол.бг...Нататъка всеки знае за кво става въпрос (не искам да дам живот на нова дискусия дали торентите са легални или не)...
Та същия тоя човек го имам в спомен и като як противник на Дигсис в тяхната роля на единствени регистрари на бг домейни.
От горната статия става и ясно, че същия човек е сега и предствител на ICAAN за !Източна Европа! , каквото и да значи това....
В тази връзка:
1. Има ли вече и други регистрари на БГ домейни?
2. Само аз ли имам впечатленито, че въпросния пич играе двойни игри?
България като център на пиратството + регистрация на домейни
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По последна информация май още няма други регистрари и все още държат монопола и отвратителната практика да може да регнеш домейн.бг само ако имаш фирма и то с име каквото е и домейна (беше ми потвърдено миналият понеделник от човек в Бг). А 99% е сигурно че тоз играе двойни игри.
Това че са ни махнали е добре, но не значи че не се пиратства със същите темпове...
Това че са ни махнали е добре, но не значи че не се пиратства със същите темпове...
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
След като пуснах темата се повъртях на саита на регистрара, където при Общи Условия под т.10 е регламентирано, че вече е допустимо и фирми да извършват регистрации.
После си прерових пощата на един от 19753218-те майл адреса, които имам, и кво намерих:
Не съм наясно какъв смисъл има, след като имам домайна СуперЯкДомайн.бг, да регистрирам и
СуперЯкДомайн.1.бг
СуперЯкДомайн.2.бг
...
и т.н.?
После си прерових пощата на един от 19753218-те майл адреса, които имам, и кво намерих:
"Регистър.БГ" ООД предоставя "защитен период" до 17.03.2007г.
включително, за всички РЕГИСТРАНТИ, извършили регистрация на домейни до
17.09.2006г. включително, или имащи валидни ЗАЯВКИ за регистрация към тази дата.
В "защитения период" се дава възможност на РЕГИСТРАНТИТЕ, отговарящи на
това условие да регистрират ДОМЕЙНИ в ДОПУСТИМИТЕ ОБЛАСТИ от второ ниво с ИНТЕРНЕТ
ИМЕНА, съвпадащи с ИНТЕРНЕТ ИМЕНАТА на заявените и/или регистрирани от тях до този
момент ДОМЕЙНИ в областта от първо ниво .bg.
Не съм наясно какъв смисъл има, след като имам домайна СуперЯкДомайн.бг, да регистрирам и
СуперЯкДомайн.1.бг
СуперЯкДомайн.2.бг
...
и т.н.?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”