Обсерваторията в Рожен е пред закриване

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
BeFree
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Обсерваторията в Рожен е пред закриване

Мнениеот BeFree » Пон 28 сеп 2015 15:30

Едва ли за пръв път чувате нещо подобно. То и аз чувам за достатъчно много каузи всеки ден. Ама не е ли вече ТВЪРДЕ низко най-големият астрономически комплекс в Югоизточна Европа да няма никакво финансиране и да е на 260 000 лв от закриване? Значи пари за всякакви политически игри и популизъм се намират, а за нещото, което дава възможност ние да сме по някакъв начин отличими в света, да допринасяме, да Знаем, да покажем на децата си безкрая на вселената, да им дадем мечти и размисъл... За нещото, което ни прави една от нациите с възможности за собствени космически изследвания, за него ги няма смотаните 260 000 лева?!

Няма да ви занимавам с личните си възгледи и защо това ме афектира толкова, при положение, че дори нямам общо с астрономията.
Просто ако някой реши... ей тук има инфо как да помогне с 5-10-20 лева - пробвах го, лесно е, за две минути през PayPal:
https://www.indiegogo.com/projects/save-rozhen-observatory-bulgaria#/story

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Обсерваторията в Рожен е пред закриване

Мнениеот groznika » Пон 28 сеп 2015 17:53

Грозна работа...
Вътре съм с 20 кинта. Толкова имах в картата :(

ПП
Днеска четох, че Славчо напъхал 70 000 на концерта на националния. Бил изкарал 5 милиона, а за обекти като НАО Рожен какво? Дедов. Има няма 250 дарителя. Такава ни е нацията вече. Елементарна и евтина.

Потребителски аватар
BeFree
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Обсерваторията в Рожен е пред закриване

Мнениеот BeFree » Пон 28 сеп 2015 18:47

Не ми се мисли. Честно. Дори не ме е яд толкова, че частният бизнес не ни е като по света. Моите работодатели да не би да изкарват по-малко /айде, "голяма IT компания"/, ама пари за такова нещо няма да се сетят да дадат /а какъв PR изтърват само.../. И не са единствената такава компания, има вече доста също толкова финансво сериозни организации. Банките, outsourcing фирмите... Жалко е.

ОБАЧЕ това, че "държавата" не показва да има какъвто и да било ангажимент към науката /като се има предвид интелектуалният потенциал, който е запазен все още/, направо ме срива. Лишават ни от шанс да се развиваме просто. Притъпяват ни. Затова е важно да се спаси тази обсерватория. Да им покажем, че не се даваме. Дори само за това си заслужава.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”