PC връзка с комшията?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
PC връзка с комшията?
Колеги,пуснах си нет на БТК.Купих си рутерче и ся цепим с комшията нета.Мога ли да направя връзка с него.Има предвид да се ровя в компа му.IP-то е автоматично и да си шарне харда не знам как да го намеря.Някакви идеи?
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега виж тази тема може да ти е от полза
http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=38940&highlight=%EA%EE%EC%EF%FE%F2%FA%F0

http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=38940&highlight=%EA%EE%EC%EF%FE%F2%FA%F0
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имате 2 IP адреса, вътрешен и външен.... вътрешния ви се дава на АВТО от DHCP-то, а външния е този който ви идентифицира за глобалната мрежа през БТК....
Пример:
Аз имам вътрешно static IP 192.168.1.57
Външния ми адрес а 213.***.**.***
За да можеш да влезнеш при него, трябва да му занеш крайния, външен IP... аз поне така го правя
Влез на този сайт и ще си видиш външното, крайно ИП:
http://www.whatismyipaddress.com/
П.П. Става по-интересно ако има прокси
Пример:
За да можеш да влезнеш при него, трябва да му занеш крайния, външен IP... аз поне така го правя

- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
prj57 написа:Имате 2 IP адреса, вътрешен и външен.... вътрешния ви се дава на АВТО от DHCP-то, а външния е този който ви идентифицира за глобалната мрежа през БТК....
Пример:
За да можеш да влезнеш при него, трябва да му занеш крайния, външен IP... аз поне така го правя![]()
Динамични IP не означава ли всеки път различно.Или външния е еднакъв.И ако е еднакъв нали ползваме един и същи нет.Няма ли да са ни еднакви IP-тата.
- Jogo_1
- Автомобил:
- Двигател:
Има вграден, но ако е на бизнес абонамент /по зададения въпрос съдя,че дори и да намери у+п на ЗТЕ-то колегата едва ли ще се оправи да настрой маската и старт-ъп и енд адресите
/ След това му трябва у суйч, което не премахва допълнителното у-во.
По въпроса, освен да са шернати пц-тата трябва и да с в един и същ ворк груп.
Това е .
Еее докато напиша и още има
Значи реално навън двамата излизате с един РЕАЛЕН ип адрес, ако си на план у дома си и динамичен /демек след всеки рестарт на модема ще си с друго ип / , А във вътрешната ви мрежа сте с частен ип от вида най вероятно 192.168.х.х. по подразбиране модема е 192.168.1.1 , рутера е взел по ДХЦП 192.168.1.2, и ви е раздал нещо от вида 192.168.0.х. може и друго да е. Моя съвет е да си оставите ип-та по ДХЦП от рутера, но си забийте DNS ръчно 1-вия e 212.39.90.42 алтернативен 212.39.90.43

По въпроса, освен да са шернати пц-тата трябва и да с в един и същ ворк груп.
Това е .
Еее докато напиша и още има

Значи реално навън двамата излизате с един РЕАЛЕН ип адрес, ако си на план у дома си и динамичен /демек след всеки рестарт на модема ще си с друго ип / , А във вътрешната ви мрежа сте с частен ип от вида най вероятно 192.168.х.х. по подразбиране модема е 192.168.1.1 , рутера е взел по ДХЦП 192.168.1.2, и ви е раздал нещо от вида 192.168.0.х. може и друго да е. Моя съвет е да си оставите ип-та по ДХЦП от рутера, но си забийте DNS ръчно 1-вия e 212.39.90.42 алтернативен 212.39.90.43
Последна промяна от Jogo_1 на Вто 24 апр 2007 20:54, променено общо 1 път.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Правите си и двамата да са ви ПЦ-тата от една workgroup - това става с десен клик върху иконата My Computer -> Properties -> Computer Name -> Change -> Тук има две полета, едното е Computer name, другото "Workgroup" - Слагате си имане на компютрите - примерно единия ПЦ1, дригия ПЦ2 (въпроса е да са различни), добре е workgroup-а да е еднакъв (но това не е толкова фатално).
После си отваряш My Network Places, от ляво избираш View workgroup computers и там трябва да видиш твоя компютър и на комшията.
Важно е да се знае, че нa network properties от control panel, трябва да са отметнати Client for Microsoft Networks и File and Printer Sharing for Microsoft Networks
Трябва също така да имате шарнати ресурси - папки, дискови устройства, принтери, etc.
Също така трябва да се разреши на Microsoft Firewall (Control Panel -> Network Connections -> Advanced -> Settings -> Exceptions) отметката File and Printer Sharing
Също така е възможно, независимо, че всичко по-горе е направено и на двата компютъра, да ви дава, че нямате права за достъп до ресурсите на прежовия компютър. В такъв случай е нужно да промените в Local Security Policy (Control Panel -> Administrative Tools) - Security Options, следните Policy:
Network access: Let Everyone permissions apply to anonymous users - Enable
Network access: Restrict anonymous access to Named Pipes and Shares - Disabel
П.П. Компютъра на съседа можеш да го достъпиш освен през My Network Places, и като напишеш в адрес бара на Explorera "\\ime na kompa" или "\\192.168.xxx.xxx" - където 192.168.ххх.ххх трябва да е IP адреса на съседа
Това е в общи линии, възможно е да съм пропуснал някои подробности.
После си отваряш My Network Places, от ляво избираш View workgroup computers и там трябва да видиш твоя компютър и на комшията.
Важно е да се знае, че нa network properties от control panel, трябва да са отметнати Client for Microsoft Networks и File and Printer Sharing for Microsoft Networks
Трябва също така да имате шарнати ресурси - папки, дискови устройства, принтери, etc.
Също така трябва да се разреши на Microsoft Firewall (Control Panel -> Network Connections -> Advanced -> Settings -> Exceptions) отметката File and Printer Sharing
Също така е възможно, независимо, че всичко по-горе е направено и на двата компютъра, да ви дава, че нямате права за достъп до ресурсите на прежовия компютър. В такъв случай е нужно да промените в Local Security Policy (Control Panel -> Administrative Tools) - Security Options, следните Policy:
Network access: Let Everyone permissions apply to anonymous users - Enable
Network access: Restrict anonymous access to Named Pipes and Shares - Disabel
П.П. Компютъра на съседа можеш да го достъпиш освен през My Network Places, и като напишеш в адрес бара на Explorera "\\ime na kompa" или "\\192.168.xxx.xxx" - където 192.168.ххх.ххх трябва да е IP адреса на съседа
Това е в общи линии, възможно е да съм пропуснал някои подробности.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
faf4o написа:prj57 написа:Имате 2 IP адреса, вътрешен и външен.... вътрешния ви се дава на АВТО от DHCP-то, а външния е този който ви идентифицира за глобалната мрежа през БТК....
Пример:
За да можеш да влезнеш при него, трябва да му занеш крайния, външен IP... аз поне така го правя![]()
Динамични IP не означава ли всеки път различно.Или външния е еднакъв.И ако е еднакъв нали ползваме един и същи нет.Няма ли да са ни еднакви IP-тата.
Да при всяко гасене/пускане или вадене/слагане на кабела DHCP-то ще даде нов адрес, обаче можете да се вържете веднъж на АУТО, после записвате сите глупости и си ги вкарвате MANUAL, така вътрешното ИП ще си седи еднакво... пак не пречи преди да правите каквото и да било да си проверите външните ИП-та, но съм забелязъл че не се сменят - поне при мен е така

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
prj57 написа:Да при всяко гасене/пускане или вадене/слагане на кабела DHCP-то ще даде нов адрес
Няма да дава всеки път различно IP. Първото което присвои рутера на определена мрежова карта се запомня в рутера и после този комп винаги ще получава първоначално присвоеното IP докато не се резетне рутера.
Иначе за по-голяма сигурност наистина е по-добре да са ръчно настроени IP-тата, защото понякога се омотва DHCP-то спира да дава IP-та
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:prj57 написа:Да при всяко гасене/пускане или вадене/слагане на кабела DHCP-то ще даде нов адрес
Няма да дава всеки път различно IP. Първото което присвои рутера на определена мрежова карта се запомня в рутера и после този комп винаги ще получава първоначално присвоеното IP докато не се резетне рутера.
Иначе за по-голяма сигурност наистина е по-добре да са ръчно настроени IP-тата, защото понякога се омотва DHCP-то спира да дава IP-та

Върни се в “ОФФ-Топик - други”