Гръцка ли е нафтата влизаща в България ?!?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tdi4motion
Автомобил: VW Cross Touran
Двигател: BMM TDI 140 hp

Гръцка ли е нафтата влизаща в България ?!?

Мнениеот tdi4motion » Пет 29 яну 2016 16:37

Здравейте колеги,снощи гледах по БНТ предаването на Валя Ахчиева относно "гръцките"горива които влизат в страната ни.Горивото изобщо не е гръцко,а е турско или от ИД където технологията им съвсем не е перфектна както и самата им материална база както се досещате.От там идват и аномалиите с вървежа на колите ни.Досега зареждах на Еко и Круиз и наистина смятах,че зареждам нещо качествено спрямо другите бензиностанции,но след репортажа не искам да причинявам това нещо на колата си.Така нареченото "гръцко" гориво се купува от Сакса,петролната база на която е в Нови Искър и от там зареждат всички бензиностанции в страната.Сакса са купили вече и две бензиностанции на ОМV до Пазарджик и Велинград и ако се чудите защо там цената е по-ниска от останалите OMV-та това е причината.Изглежда Сакса се превръща е новият монопол на петрола у нас,а горивото им не е нито гръцко,нито качествено както се вижда от репортажа и както самите ние сме установявали по една или друга причина.
Ами ..приятно гледане и намерете отговора на големият въпрос-Къде да зареждаме колите си с нещо по-качествено ?!? :bowdown :screwy :banghead :censored2 :18b :horror :no :11 :scare3

Темата съм я публикувал и в VW форум-> Технически форуми-> Дизелови агрегати като отговор на темата :От коя бензиностанция зареждате нафта?

http://bnt.bg/predavanyia/otkrito-s-valya-ahchieva/otkrito-28-01-2016

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Re: Гръцка ли е нафтата влизаща в България ?!?

Мнениеот дърт милиционер » Пет 29 яну 2016 17:20

Аз лично имах разговор с една от зам.директорките на Лукоил , и когато я попитах къде да зареждам добра нафта - тя ме изненада , като ме посъветва в.....ЕКО. Нафтата била гръцка преработена в много добра гръцка рафинерия. Но зареждали само от Петрич - до Софийски регион ........за останалите части на България взимали от Нефтохима - нямали сметка да се харчат за транспорт. Също така ми похвали и Румпетрол - също била по добра от Нефтохима. Не знам колко е вярно , но онзи ден при минус 16градуса - курника запали безпроблем от първия подгрев.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 29 яну 2016 18:56

Питал съм откъде карат горивото на няколко места и са ми казвали:
Ромпетрол- румънска (поне по бензиностанциите в северозападна BG )
Газпром- сръбска (поне по бензиностанциите в северозападна BG )

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 29 яну 2016 19:05

:biggrin Съвсем случайно имам познати в управлението на Лук, ще се поинтересувам коя е тази нелоялна шефка. :biggrin

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Пет 29 яну 2016 20:13

а бензиностанциите в югозападна България масово зареждат от петролната база в Благоевград. а тя се зарежда с влакче от Бургас. с години не съм виждъл цистерна с гориво да минава през гкпп Илинден

Върни се в “ОФФ-Топик - други”