как мога видео касетата да кача на компа?
ко требе да имам, кабели, програми.....
VHS към PC или ДВД ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
ВИВО видеокарта, кепчър карта или ТВ-тунер, кабели за аудиото и видеото, подходящ софтуер за кепчър - Уин двр или нещо от сорта...
П.П. Софтуера, приложен с ТВ-тунерите най-често не дава добро съотношение обем/качество на файла и после се губи време за конвертиране...
П.П.2. В някое студио е по-добре, ако е еднократно - често използват записващи "домашни" ДВД-та и записаната ДВД подложка е съвместима с всички плеъри. После може да се "рипва", ако се налага...
П.П. Софтуера, приложен с ТВ-тунерите най-често не дава добро съотношение обем/качество на файла и после се губи време за конвертиране...
П.П.2. В някое студио е по-добре, ако е еднократно - често използват записващи "домашни" ДВД-та и записаната ДВД подложка е съвместима с всички плеъри. После може да се "рипва", ако се налага...
Последна промяна от kokovanev на Пет 27 апр 2007 10:59, променено общо 2 пъти.
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Без виво карта това пак става ама си е занимавка, правил съм го вече веднъж, само ще ти кажа че после платих за да ми го направят като хората щото мясаше на пиратски филм от тези дето ги снимат в киносалона
Чувал съм че освен карти, Пинекъл правят и много добър софтуер за такива неща, ама не съм запознат подробно...
Чувал съм че освен карти, Пинекъл правят и много добър софтуер за такива неща, ама не съм запознат подробно...
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Евтинджос вариант: Карта с VideoIn VideoOut (требе ti In-a), кабелче към видеото и самото видео. На ПЦто слагаш VirtualDub с кракнат MJPEG Codec и започваш да записваш (менюто се казва Capture Avi) в avi формат. Получава се голям фаил (който требе да запаметиш на НТФС дял на компа, шото на ФАТ32 при 2ГБ е финито), който след това с (пак кракнат) DVD authoring tool като TMPEG DVD Author си праиш ДВД с менюта и други шукарийки. Друг вариант е големия фаил да го кодираш в divx или xvid и да го свириш на DVD устройство, дето ги може тия формати. За обръщането на големия фаил в крайния формат по супер груба преценка ще ти трябва за 1 мин филм 2 мин да го кодираш, ако ПЦто ти е под 2 ГхЦ, на 2 ГхЦ е 1:1, ако е по бърз отновението става още по-добро.
Скъп вариант: Ако случайно имаш видеокамера с VideoIn, то можеш да си качиш VHSa на касетката от видеокамерата, и оттам към ПЦто. Тогава имаш обаче за 1 час видео към 20ГБ некомпресиран материал, който (както при вариант 1) след това требе да обърнеш в крайния формат - ДВД, divx или xvid. Времето за обръщане е горе-долу същото, въпреки че некомпримирания материал е в пъти по-голям.
Като качество двата варианта са еднакви, защото и двата записват в по-високо качество, отколкото е твоя изходен VHS материал.
Успех!
Скъп вариант: Ако случайно имаш видеокамера с VideoIn, то можеш да си качиш VHSa на касетката от видеокамерата, и оттам към ПЦто. Тогава имаш обаче за 1 час видео към 20ГБ некомпресиран материал, който (както при вариант 1) след това требе да обърнеш в крайния формат - ДВД, divx или xvid. Времето за обръщане е горе-долу същото, въпреки че некомпримирания материал е в пъти по-голям.
Като качество двата варианта са еднакви, защото и двата записват в по-високо качество, отколкото е твоя изходен VHS материал.
Успех!
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От видеото,във входа на мини дв камерата и от там ги обръщам от камерата през 1394 кабел(много е бърз трансфера).Трябва ти и комп. над 2 гигахерца и 1 гб. рам (става и с 1 гигахерцов процесор,но губи голямо количество от кадрите,които после личат като насичане)Часове наред висене и псувни пред компютъра те чакат.roadrunner написа:Скъп вариант: Ако случайно имаш видеокамера с VideoIn, то можеш да си качиш VHSa на касетката от видеокамерата, и оттам към ПЦто. Тогава имаш обаче за 1 час видео към 20ГБ некомпресиран материал, който (както при вариант 1) след това требе да обърнеш в крайния формат - ДВД, divx или xvid. Времето за обръщане е горе-долу същото, въпреки че некомпримирания материал е в пъти по-голям.
Успех!
Иначе взимат в студио 18 лв. за 1 час запис

Върни се в “ОФФ-Топик - други”