Кой ще ни пази децата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Кой ще ни пази децата?

Мнениеот nasko1978 » Съб 14 дек 2013 21:43

Гледам едно едно предаване в момента и ме измъчва един ОГРОМЕН ВЪПРОС???

- Кой ще ни пази децата от катастрофи на пътя?
- Кой ще ни пази децата от мургавите ни сънародници ,които МОГАТ свободно да ни ограбват и да ни бият по улиците без да можем да им противодействаме?
- Докога ще ни изнудват корумпирани полицаи и чиновници?
- Докога ще ни ограбват по всякакви възможни начини от всякакви институции?
- Докога ще ни казват в болниците,че нашият случай "НЕ Е СПЕШЕН" ?
- Кой ще ни пази от мутрите на улицата от "лица" с висящи присъди?
- Какво означава "висяща" присъда?
- Докога полицаите ще броят труповете по пътищата?
- Кога полицаите ще спрат да бият децата ни?
- Кога ще спрат преподавателите да ни искат пари в университетите?
- Кога ще почнат да осъждат и да влизат в затвора хора,които "ТОЧАТ" ДДС ???
- Кога ще спре източването на средства от БОЛНИЦИ,ДЕТСКИ ДОМОВЕ И УЧИЛИЩА?
- Докога "Българската коледа" ще разчита на СМС-сите на бедните хора и после политиците да се хвалят ?

Нека да дискутираме въпросите ,а не да се караме и да ме поучавате или пък да ми заключват темата!
Ако модераторите преценят нека изтрият неудобните отговори по темата!
Достатъчно грамотен и интелигентен съм,с нормални доходи и за съжаление с нормален разсъдък!!!
Бъдете здрави и весели!
Наско

Последна промяна от dobrin на Чет 22 май 2014 9:51, променено общо 2 пъти.
Причина: Без главни букви в заглавието.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой ще ни пази децата???

Мнениеот Stivi » Съб 14 дек 2013 22:01

Отговора е че всичко това ще свърши /ще се оправи/ когато намалее "лошия материал" в обществото което обаче е един мнооого дълъг и труден процес и има да го чакаме още много години :banghead

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Съб 14 дек 2013 22:07

Наборе,
Отговора на всичките ти въпроси е един
ТЕРМИНАЛ 2 (може и 1)
Ама си стар вече и затова гледаш и тв и се чудиш и си мислиш, че има друг отговор на въпроса.
Телевизия нямаме вече цяла година и повече - вече се сещаш защо.
И все пак ще ти отговоря на въпроса в заглавието:
Утре в Шератон :wink
П. С. И най-вероятно темата ще отлети. Преди се възмущавах от мод екипа и отношението им към такива (политически) теми. Но всъщност са прави. Няма смисъл и тук да си чешем езиците и да дръгнем едно и също. Има достатъчно форуми за целта. И достатъчно ракия и туршия. :death

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Съб 14 дек 2013 22:12

Това е моят форум,не искам да пиша в друг!!!
Не съм стар да емигрирам и това е на дневен ред!
Куфара ми е стегнат за път постояннно!

Потребителски аватар
kaltcev.72
Автомобил: golf 4 toyota avensis
Двигател: 1.6 1J 2001

Мнениеот kaltcev.72 » Съб 14 дек 2013 22:27

Човеко това е тема на която едва ли има отговор който не граничи с шувинизма и крайни мерки. Доста време си задавах тези и още други подобни въпроси. Ститгнах до заключението , че не мога нищо да променя и се предадох............емигрирах! Сега гледайки от тук и сравнявайки , установявам че докато не променим начин на мислене , действие и основно ВЪЗПИТАНИЕ нещата ще вървят в тази посока.
До кога........? Когато избухне революция и хората който ръководят разберат , че НАРОДЪТ е този който ги избира и не ги поставил там да го обират...... Когато се намирят ЛИЧНОСТИ който не поставят личните си интереси пред всичко останало....... Когато престанем да се примиряваме......Когато започнем да работим здраво.........Когото....... Когато............ Много са нещата който трябва да променим и осъзнаем !

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Съб 14 дек 2013 22:28

не е въпроса да емигрираш(избягаш) от действителността,народа стои и мълчи,всеки се опитва да оцелява сам и управниците правят каквото си искат,приравняват цени с европейските а какви са нашите възможности,кога ще приравнят заплатите,социалните обезщетения,майчинството,пенсиите...стар или млад не вярвам да е по наши дни,но да направим един национален VW club протест защото не трябва да стоим безучастни

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Съб 14 дек 2013 22:38

Как кой, Владо Кузов е жив и здрав :death
Тука наистина е много на място приказката с лошия материал.
Докато сме нация на думи, така ще бъде :neutral
Искаш промяна - опитай да промениш първо един малоумник, и тогава говори за промяна,както се казва, акъла не е *** да ти го набият. Докато можеш да извиваш ръцете на хората с обикновени битови нужди, като отопление, ел енергия и храна, няма как тия хора да бъдат нещо по-различно от овце. Тъжно, но факт.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 14 дек 2013 23:21

ТЕРМИНАЛ 2 не е решението, за мене не.
Мога да си събера дърмите, да си взема жената и детето и да отида където си поискам, и без това жената дава зор да се махаме от сумати време.
Това значи да си оставя имота и къщата, да ги мародерстват циганите, да си хвърля нервите, парите и целия труд на вятъра.
Няма решение на това до което се докарахме сами за 25 години, няма и оправдание, равносметката е че сме глупави, мързеливи и много страхливи.
Нищо няма да се промени, тези които трябваше да го променят ги няма, те предпочетоха по-лесния вариант ТЕРМИНАЛ 2, тези които останаха се примириха.
Ние не предприемаме никакви действия за да променим това което се случва около нас, стоим и гледаме като добитък, драскаме си по-форумите и до там ни стига възмущението и недоволството.
Мъже здрави, прави го обърнаха на "лична драма" всеки се оплаква но никой не прави нищо за да си реши проблемите, своите и тези на държавата си!
Това че хората дезертират е оправдано, това че никой не направи нищо за да не се стигне до тук е непростимо!!!

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Съб 14 дек 2013 23:31

Няма и секунда от живота ми като съзнателен човек ,в която да не се боря против простотията,злобата,изнудването и мародерстването на хората по всички нива и направления!!! :newsm66
Защо един обикновен работник като мен,трябва да задава точно ТЕЗИ въпроси?
Всеки от нас си ги задава,но много си мълчат като овце за съжаление.
Жалко е,че се превърнахме в държава "всичко за левче" и чалготека. :stumm
Имам още въпроси :
- Какво стана с децата ,които бяха сгазени като кучета на връх ВЕЛИКДЕН преди години в Асеновград???
- Какво стана с "фигуриста" Стависки?
- Защо алколици карат безнаказани автомобилите си ,като рецидивсти?

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Нед 15 дек 2013 10:20

nasko1978 написа:Това е моят форум,не искам да пиша в друг!!!
Не съм стар да емигрирам и това е на дневен ред!
Куфара ми е стегнат за път постояннно!

Еми пали подметките и това е. Както каза форски - зарязваш имот и роднини и приятели, и всичко за което си се трудил, борил, преживял и изстрадал.
Грешно разсъждавате приятели по два пункта:
1. ТЕРМИНАЛ 2 не е лесния избор. Ако беше така всички да сме го направили и нямаше да има тази тема. Това е единствения ВЪЗМОЖЕН вариант за да не си задаваш тези въпроси повече.
2. Мнозинството от хората не си задават тези въпроси, нито се опитват нещо да променят нито им пука. Част от тях може в момента да влизат в подобна риторика, но само защото тя тече от телевизора, а не защото сами стигат до тези изводи. Затова и всичко стига само до масата/форумите. Всички избори и случващото се до момента (митинга от десетки хиляди на Орлов мост и хиляди в Пловдив) показва показва, че съм прав. Много малко са хората, които осъзнават случващото се. Всички те (ние) имаме обаче достъп до информацията, че сме недоволни (поради интернет) и си мислим, че сме много. Но не сме. Абсолютно малцинство сме и намаляваме със няколко самолета на ден

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 15 дек 2013 11:12

нищо ненормално няма в това, да не искаш да ставаш зян, за неща, които не точно разбираш и смисъл, който не точно намираш...
българите сме ставали зян за много неща. нашата армия е единствената в света, чиито бойни знамена никога не са пленявани от противник. в нито една война, никога! така че-не ни е чак страх да станеме зян.
но да идеш залудо и бадева за политика-аз поне това не го разбирам...
ходих, протестирах, с бременната си жена ходихме, заедно. почти до последно-до 8ми-9ти месец ходихме по тия пусти протести, преди да разбера, че се подиграват с мене...
и какво, че ходя и протестирам? ми протестирам си...
и-нищо.
а да се окървавя винаги мога. и детето ми да расте без баща-винаги може, но какво ще постигна с това?
ще сменя един тулуп с друг?
за да се промени нещо-трябва да се сменят поколенията... моето е от последните, които завариха онези времена в съзнателна възраст. и до някаква степен детството ни мина под знака на онези догми.
белязани сме от това.
развитието и съзнанието ни са белязани.
от всичката патаклама до момента има добра новина и лоша новина:
лошата новина е: качиме ли се горе-никой не може да ни бутне! каквото искате правете-нищо няма да постигнете...
добрата новина е: вече много ще внимавам за кого и за какво гласувам... защото после нищо не мога да направя...
насе, с всички сили съчуствам и съм съпрочастен на тая тема. но според мене, отговора, за съжаление е един:
време...
трябва да мине време...
всички уроци се учат за време. в противен случай всички щяхме да сме с по 3 висши образования на 10 годинки.
просто и тестото трябва да втаса, преди да се опече...
забелязвате ли, например, че откакто голяма част от българите започнаха да излизат и да виждат свят-нещата лека-полека се подобряват? аз в последно време ходя много пеша. с жената и малката се разхождаме по цял ден из софия. има разлика. на пешеходни пътеки всички спират! никой не роптае, никой не свири... ако те пресече-се извинява и гледа гузно... това преди години не беше така...
променили сме се...
просто решението е не да гледаме тия, при които тези неща са минали преди десетилетия и да се опитваме да ги хванем за година-две, а да имаме търпение и да издеяниме до узряването на манталитета. това е неизбежно. ще се случи.
просто трябва време.
а ако нямаме търпение-терминал 2 поглъща всички, от които зависи по бързото узряване-поглъща маята...
знам, че на всички се иска да живеят добре и спокойно-и на мене ми се иска. повярвайте-по време на втората световна война на никой не се е искало да седи гладен, на студ... но докато не е свършила войната-не е било възможно да стане другияче. невъзможно...
време.
това е отговора.
търпение и време.
и всеки да прави малки крачки-каквото зависи от него. колкото и безсмислено и ялово да ти се струва... всичко, което правиш към по добро-дава резултат. просто не е мигновен и забелязващ се.
но дава...
не бягайте!
ще мине! ще се оправи!
но без нас, без вас-няма кой да го оправи...
може и да не стане за нас-за децата ни ще е много по добре!
от нас зависи!

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 15 дек 2013 11:19

прав си, Василий! обаче животът ни мина в чакане - много народ измря, докато чакаме да изтече утайката... сигурен съм, че един ден всичко ще си дойде на мястото - въпросът е дотогава как да я караме? как да възпитаваме децата си в добродетели, когато сме смачкани, унизени, обезформени, обезверени? как да направим така, че да оцелеем психически и физически? аз поне не намирам отговора на нито един от тези въпроси...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 15 дек 2013 11:25

жорка, трябва да събереме сила. трябва да сме силни за тях и да ги направиме добри хора.
това е нашата задача...
представяш ли си поколенията на 20те? почти всички са отишли в месомелачката-за какво?
останалите са направили света по добър.
карма.
нищо не можеш да направиш.
приемаш и правиш най доброто, на което си способен...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 15 дек 2013 11:57

nasko1978 написа:Гледам едно едно предаване в момента и ме измъчва един ОГРОМЕН ВЪПРОС???

- Кой ще ни пази децата от катастрофи на пътя?
- Кой ще ни пази децата от мургавите ни сънародници ,които МОГАТ свободно да ни ограбват и да ни бият по улиците без да можем да им противодействаме?
- Докога ще ни изнудват корумпирани полицаи и чиновници?
- Докога ще ни ограбват по всякакви възможни начини от всякакви институции?
...

Имало едно време един народ, който си задавал същите въпроси като теб(цикличност на историята, кво да се прави). И се появил Той, и рекъл:
Големи революции не могат да станат в живота на народите, ако те не са предизвикани от една въпиюща необходимост.

Не може да се извърши една революция, която да бъде действително дълбоко радикална, освен ако народът под натиска на своите вътрешни чувства е склонен да извърши такава революция. И ако дадени обстоятелства, ако мога тъй да се изразя, налагат тази революция.

Лесно е да се измени външно формата на едно управление, но никога не може да се преобрази вътрешно един народ, освен ако един даден еволюционен процес не би се извършил сам по себе си, ако народът не би сам признал, че пътят, в който той би се ангажирал, беше лош, че този народ е разположен да напусне тоя път и да се отправи в друг, който му подобава. Дали тоя народ, в първия момент ис­ка или не иска да се ангажира в този път, това е един въп­рос на неговото вътрешно убеждение, на неговите чувства и предчувствия, че пътят, който ние му посочваме, е пътят, който ще го изведе към щастие. Преди да го въведем в тоя гигантски подем, той се луташе безсъзнателно и се оставяше на каприза на житейските вълни като една неподвижна маса без воля и без сила.

Днес ние му показваме правия път...

И още много работи казал. Отначало му се смеели като на...хм, сещате се. А народът взел,че му повярвал, запретнал ръкави и о,чудо, за десетина-петнадесет години работата станала icon_idea Сега, в цялата работа естествено има уловка и приказката завършила с няколко десетки милиона мъртъвци, а публичното споменаване на името на месията се счита за неуместна проява в родината му, но това, което исках да кажа, преди темата безвъзвратно да улети У политиката е : внимавайте какво си пожелавате... :a045 :a045 :a045

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 15 дек 2013 12:05

vaskoto1 написа:
приемаш и правиш най доброто, на което си способен...

:bowdown :th_up Това е истината!
Ако си мислим, че като избягаме в чужбина ще ни е по-добре се самозалъгваме!
Но най-лошото е, че станахме чужденци в собствената си страна!
И всичко е заради самите нас, имаме най-лошите пороци!
Завист, злоба, агресия, и простотия!
Ако тези неща ги няма, и имаме повече единство, поне да сме 50% задружни, ще се пазим сами!
Сега дори да видиш някой да се бие с някого, или да го пребиват, всеки снима с телефона или бяга!
Никой не се меси с цел да не пострада, а не гледа да помогне! Същата работа е когато закъсаш с колата, това говори, че се единаци поне 70% от нацията!
Когато искаш да стане нещо, намираш начин и го правиш, когато не искаш намираш причина! Ние за жалост само причини търсим! Най-лесната е терминала, но в крайна сметка излиза, че предаваме хората преди нас, които са се борили до колкото могат! Но всеки сам решава как да си живее живота!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”