Работа,трудов договор, подписи и чудесии

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Explode12
Автомобил: MK2
Двигател: RP

Работа,трудов договор, подписи и чудесии

Мнениеот Explode12 » Сря 01 юни 2016 16:43

Един приятел ще започва работа в хотел като помощник-готвач или поне такава беше идеята, обаче сега иска да се откаже и да не започва изобщо. Работил е в хотела миналото лято. Тази година отива един път и подписва някакви документи или какво и той не знае, и аз не знам. Извикали са го и е подписал някакъв лист с образование, каква длъжност, егн и подпис. Сега му звънят и са му казали, че трудовият му договор е готов. Обаче той не иска да работи там поради една или друга причина, но понеже не помни кво е подписал, а му казали че трудовият му договор е готов, се страхува да не бъде осъден и да дължи неустойки. Аз му казвам, че при положение, че не е подписал трудов договор реално не работи там и ако просто им каже че се отказва ще мине просто с викане от страна на счетоводителката и готвача. Та въпросът е: Ако се откаже, какви биха били последствията, ако изобщо има такива?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Работа,трудов договор, подписи и чудесии

Мнениеот VWGT » Сря 01 юни 2016 16:51

след като и той не знае какво е подписал, кой да знае какво е подписал и какво следва?! Може и апартамента да си е подарил, може и предварително споразумение да е подписал, но най-вероятно няма нищо такова и просто може да им каже, че се отказва, без да има някакви последствия за него. Но дали е така ...

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Сря 01 юни 2016 19:15

"Намирисва ми на командировка в Централния Софийски Затвор.
От мен един съвет, килия 216, втория етаж, южното крило при бай Ставри. Познавам го лично, човекът е строг но справедлив ! "

Съжалявам, но не не се сдържах :icon_lol

Колега Explode12, ако не покажете или кажете какви договори са подписани, повярвайте ми че тук в този форум врачки, екстрасенси, гадатели и тем подобна извънземна пасмина няма, поне аз незнам !

:no

Explode12
Автомобил: MK2
Двигател: RP

Мнениеот Explode12 » Сря 01 юни 2016 20:10

Това е проблема, че тоз галош не помни какво е подписал. Според мен е някакъв лист къде само е записал, че със сигурност ще работи при тях. Ама знам ли, решил е да започне при тхя, пък ако не му харесало, да напусне.
Благодаря за отговорите.

Потребителски аватар
Sonny_89
Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
Двигател: CFFB + Z19DTH

Мнениеот Sonny_89 » Сря 01 юни 2016 21:53

Е да вземе да им обясни , че е размислил и не му се работи при тях . Едва ли ще им първият......

stefannankov
Автомобил: VW Touran 19 TDI
Двигател: BKC 105 hp 2005

Мнениеот stefannankov » Сря 01 юни 2016 22:32

Сега.. не познавам работодател дето ще се разкарва по 5-6 пъти за да подпише един трудов договор. Комплекта хартийки вероятно са били трудов договор, правилник за трудовия ред че е уведомен, длъжностна характеристика и вероятно различни хигиенни документи. В крайна сметка за готвач е , не е Жозе Моуриньо нито Меси, че да подписва предварителен договор, че окончателен договор и т.н. Договор с неустойка се среща рядко, особено при незапочнала работа и при условие че не им е генерирал разходи, обичайните неустойки са възнаграждението за последния период, а той реално не е работил. Не би трябвало да има проблем да ги уведоми и толкоз. Иначе сега са го извикали понеже вероятно е подписан договора баш от шефа и трудовия му договор е регистриран в НАП.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 01 юни 2016 23:40

Приятелят ти трябва да провери какво е подписал. Тук не сме форум за ясновидци и няма как да знаем какво е подписал и какви би могло да са последствията.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 02 юни 2016 5:40

Това е едното.
Другото е, че да ходи да се размахва с химикалката, а после да се страхува защото не знае какво е подписвал... е доста несериозно. Приятелите му да пускат теми из форумите за да го успокоят пък съвсем...

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Съб 04 юни 2016 15:46

И ако е подписал трудов договор да си изработи предизвестието или да си плати като поп. Аман от некоректни работници - днес ще работи, утре ще си ходи. А не се ми сеща, че някой си е направил планове, сметки и работник не се намира от днес за утре?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 04 юни 2016 16:13

Я ми го дайте тоя да го оформя за едно кредитче!

После се чудим що старците дават пари на този-онзи. Те поне са поизкукали.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”