Мнения за уикенд-плажуване от колегите по Черноморието.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Мнения за уикенд-плажуване от колегите по Черноморието.
Здравейте ,колеги .Тази година ми се очертават едни уикенд (еднодневни) плажувания,заради относителната ми близост до морето.Тъй като досега пробвахме няколко дестинации (Кранево,Шкорпиловци,Слънчев ден и др.),въпроса ми към морските колеги е -бихте ли ми препоръчали нещо по-спокойно(за Северното Черноморие говоря),което може да е непретенциозно като курорт,да има вариант за нормално перкиране и престой ,където свободната плажна ивица(незаета от платени чадъри и шезлонги),не е в/у буните и с две думи-място ,което не е толкова комерсиализирано.В крайна сметка ,идеята е да си направим една еднодневна разхладителна почивка.Благодаря предварително . 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнения за уикенд-плажуване от колегите по Черноморието.
Tъкмо за там съм се насочил утре.Ходих миналата зима на едно състезание-руснаците са направили уникална инфраструктура.Не знам обаче като плаж и парко място сега в сезона как ще e. 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Плажа е огромен,чист и пуст.
Аз паркирах на алеята пред заведенията.
Малко като Робинзон,Баце.
Морето,устието на реката,дънери,миди....
Страхотно,хареса ми много.
Аз паркирах на алеята пред заведенията.
Малко като Робинзон,Баце.
Морето,устието на реката,дънери,миди....
Страхотно,хареса ми много.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако се спуснеш с колата долу в ляво преди хотелите и устието на реката, има информациеонен център и кръчмичка една Петлето, там има места за паркиране. Плажа е неохраняем, няма концесионер или поне нямаше преди няколко години и е пуст през седмицата. Събота и неделя има повечко хора именно заради приходящи от близките стотина километра, но място има.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Крапец.Огромна плажна ивица,от която само 50-100 метра е на концесионер.Паркираш до пътя през дюните,гледай да е под дърво.Почивните дни селото се пълни с румънци и софиянци предимно,но както казах плажа е огромен.Няма урбанизация,няма високи сгради/натура 2000/диво и малко запуснато като цяло място.А селото е на самия бряг на морето...
Може пътьом да погледнеш и в Шабла плажа на къмпинга...
Може пътьом да погледнеш и в Шабла плажа на къмпинга...
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Да, Крапец е добре ходих преди 2-3 години.Не знам някой ходил ли е скоро на Болата,не съм стъпвал от много години.Би трябвало да не е застроено.
п.с. За днес работата се "оттече"-малката се поразболя,ама събирам мнения за по-нататък -живот и здраве.
п.с. За днес работата се "оттече"-малката се поразболя,ама събирам мнения за по-нататък -живот и здраве.
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Камчия
Къде на Камчия ?
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Камчия е след Варна посока Обзор.А относно северното черноморие тук е най голямата плажна ивица
от Шабла че чак до границата Дуранкулак
В Дуранкулак има страхотна гледка от едната страна на плажа ти е езерото а от другата морето
На Болата в момента е лудница защото там просто няма плаж и всички от Каварна и Балчик където пък въобще нямат плаж се изсипва там
водата е доста мръсна
Ако имаш някакви въпроси питай 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Milenkatara написа:К.Одаджийски написа:Камчия
Къде на Камчия ?
https://www.google.bg/maps/@43.0241474,27.885598,16.2z
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
"бихте ли ми препоръчали нещо по-спокойно(за Северното Черноморие говоря),което може да е непретенциозно като курорт,да има вариант за нормално перкиране и престой ,където свободната плажна ивица("
Пеша с раничка на гърба не вървиш ли ? Има диви места, които руснаци взеха да навестяват с моторници
Пеша с раничка на гърба не вървиш ли ? Има диви места, които руснаци взеха да навестяват с моторници
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Kris 11, знам че има такива местенца,и аз лично съм фен на такава дива експедиция с раницата на гърба,ама въпроса е че съм с детето и съпругата и за тях плажуването се свежда до :широка плажна ивица,относително плитко крайбрежие и да не се налага за да си стигнеш до чадърчето да подскачаш на един крак м/у чужди хавлии и багаж.А зад гърба ти -кръчма до кръчма и ...щеш не щеш слушаш летните хитове.Досега ходехме на Кабакум,ама голям наплив стана и там...Затова тая година вече съм решил вместо да се ангажирам с разни "екслузиви" и да се закотвям на едно място и то на 120-150 км. от вкъщи,да дам ако трябва същите пари ,но като не ми хареса,прибирам си чадърчето и ...следващата дестинация.
п.с.Лично аз съм фен на планината-2 години поред на "Балканец"-Троян,преди това 4-5 летни дни на "Боровец". Чисти рекички,пъстървичка,дебели горски сенки ,отвсякъде лъха спокойствие и история.
п.с.Лично аз съм фен на планината-2 години поред на "Балканец"-Троян,преди това 4-5 летни дни на "Боровец". Чисти рекички,пъстървичка,дебели горски сенки ,отвсякъде лъха спокойствие и история.
-
- Автомобил: VW Touran 19 TDI
- Двигател: BKC 105 hp 2005
От така описаните плажове - Шкорпиловци.. е хубаво но морето е дълбоко и много камънак иначе дори плажните кръчми са на народни цени... Много мои приятели ходят на Паша дере, мой приятел съветва за Горица. Другото е урбанизирано и с повече туристи. Бяла и Обзор пробвал ли си? или идва твърде далеч? Навремето като студенти ходехме много на Аспаруховския плаж - отзад ти е Ред рок.. и други кръчми. Зад нос Галата също има много добри плажове - на хижа Ветеран, и въобще Фичоза и има сносни бунгала в боровата гора - капанчетата не са скъпи, но събота и неделя много народ се изсипва там - изключително чиста вода - вижда се на повече от 2м дълбочина, но и там има малко скали в морето.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
stefannankov написа: Бяла и Обзор пробвал ли си? или идва твърде далеч?
Ходихме семейно години поред на Обзор-беше разкошно.Но откакто стана "Обзор биич",много се застрои и стана пренаселено.Паша и Кара дере съм ходил на палатка-само хубави спомени.
Не, толкова не ме бъркат разстоянията-все пак вече разполагаме с по-бързи и климатизирани коли.Не че вече няма къде да си направиш плажчето за ден,ама от година на година става все по-населено,да не забравяме и румънците ,които също си прекарват уикенда при нас.
Просто някога когато синът ми беше по-малък като че ли имаше повече "кв. см. на глава от населението" на плажа и имаше място дори за тичане по брега.Затова пуснах темата,щото според мен от година на година все повече възниква необходимоста от нови плажове и малки плажчета дори, за да си направи човек почивката ,да се топнеш във водата ,да не държиш непрекъснато детето под ръка ,за да не напълни с пясък нечии багаж докато тичa и т.н.
Отделно,че напоследък накъдето се огледам -чашки от кафе,кенчета от бира и безалкохолно,кочани от царевица...направо на пясъка.Ама това вече е друга тема.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
[quote="stefannankov"] на хижа Ветеран, и въобще Фичоза и има сносни бунгала в боровата гора - капанчетата не са скъпи, но събота и неделя много народ се изсипва там -.
И на 2 те места е навалица в почивните дни , много трудно паркирането. Ветеран няма камънак , има хубави местенца от хижата в посока Галата съвсем наблизо.
Фичоза - камънак няма пясък.Има бунгала . Хубави я плаж е след пречиствателната станция и рибарското селище , но има малко ходене и по камънак.Има и изворче.
Черноморец - абсолютна гъчканица в почивните дни. Сутрин рано за да се намери място за паркиране, после се спира и в средата на паркинга.Има и бунгала.
Паша дере същата история събота/ неделя има много на палатки още от четвъртък/петък. Ако там се ходи - спиране в горичката. Пътя към траверсите е много изровен има много ударени картери/ миналата неделя 1 сив Голф с РР регистрация , има и следи от масло.
Кара Борун и Кара Дере - далече от посочените капанчета. На дерето пек , няма сянка , трябва шатра.
На Паша дере от Близнака има път / не знам в какво състояние е /, предполагам в добро защото идват с каравани / вчера 1 каравана си заминаваше теглена от Мерц 100 /Д?/ бусче. Иначе в края на пътя е изровена голяма площадка от булдозер за каравани на плажа.
И на 2 те места е навалица в почивните дни , много трудно паркирането. Ветеран няма камънак , има хубави местенца от хижата в посока Галата съвсем наблизо.
Фичоза - камънак няма пясък.Има бунгала . Хубави я плаж е след пречиствателната станция и рибарското селище , но има малко ходене и по камънак.Има и изворче.
Черноморец - абсолютна гъчканица в почивните дни. Сутрин рано за да се намери място за паркиране, после се спира и в средата на паркинга.Има и бунгала.
Паша дере същата история събота/ неделя има много на палатки още от четвъртък/петък. Ако там се ходи - спиране в горичката. Пътя към траверсите е много изровен има много ударени картери/ миналата неделя 1 сив Голф с РР регистрация , има и следи от масло.
Кара Борун и Кара Дере - далече от посочените капанчета. На дерето пек , няма сянка , трябва шатра.
На Паша дере от Близнака има път / не знам в какво състояние е /, предполагам в добро защото идват с каравани / вчера 1 каравана си заминаваше теглена от Мерц 100 /Д?/ бусче. Иначе в края на пътя е изровена голяма площадка от булдозер за каравани на плажа.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”