Поддръжка на кожен салон
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Поддръжка на кожен салон
Колеги,кажете с какво си поддържате кожените салони,че блестят и кожата омеква. Става въпрос за напълно кожен "черен"
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Поддръжка на кожен салон
Със скъпи препарати по принцип. Аз мажа с Търтъл продукти. Като преди всяко мазане чистя с Меглио разреден с вода. Два пъти в месеца го правя.
- Xaxy
Салона го взехме днес,човека каза почистил го е,ама жаланието ни е да е по-лъскав малко и по-свеж.
vucata написа:Два пъти в месеца го правя.
Колата май не е да ти служи, а да си запълваш времето и да й слугуваш.
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
$100 написа:vucata написа:Два пъти в месеца го правя.
Колата май не е да ти служи, а да си запълваш времето и да й слугуваш.
На който както му харесва! Който обича да му е удобно, чисто и приятно отделя време или ако искаш го наречи слугува. Който не иска, не чисти, не се занимава с нищо и му е все тая как и в какви условия се вози. Въпрос на избор, колега! Аз когато имах повече свободно време се разтоварвах като отделях около час на седмица / две да си изчистя добре колата, сега рядко разполагам с такова и доста често се ядосвам на себе си затова че не съм намерил време да си изчистя колата от вътре, в това число и кожата на салона.
- vucata
- Контакти:
$100, не е до свободно време, а до комфорт и навици. Аз в кочини не се качвам дори. Много мразя мизерия в кола. Два пъти в месеца за по 20 минути от времето ми не е болка за умиране. Е и всяка седмица по веднъж външно и вътрешно. То като мина 4 пъти през циганската махала Факултета, с тяхната външна канализация нали се сещаш ква мизерия става колата отвън? Пушач съм и вътре също става отврат след 3-4 дни. Всеки сам решава как да поддържа колите си.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Когато возиш деца и внучета, критериите за мизерия и чистота в колата се променят значително.
Инак за кожен салон с успех се ползват евтини препарати от козметиката, иска се малко мислене и находчивост.
Инак за кожен салон с успех се ползват евтини препарати от козметиката, иска се малко мислене и находчивост.
- vucata
- Контакти:
Имам достатъчно познати с деца между 6 месеца и 2 години. Имам приятели с мноого мизерия в колата, имам и такива, че като отвориш вратата само по детските столчета можеш да познаеш, че имат деца. Въпрос на вкус. На някои им пука на други не. Няма как да позволя на детето ми например да играе с играчки търкаляли се по мръсни стелки на които съм стъпвал с обувките ми. С тия обувки съм стъпвал в тоалетни на бензиностанции, обществени, паркове с поляни и така нататък. Отвратително е и адски грозно да зарежеш солети или каквато и да е било храна с претекст, че няма смисъл, нали утре пак ще нацапа. То по тая логика да не им сменяме памперса, щото видиш ли след 3 часа пак ше има аки на него?
По въпроса с мисленето за препаратите от евтината козметика, като кремове Здраве и други такива. Пробвал съм и не ме задоволява ефекта. Първо аромата е отвратитвлен на тия кремове. Второ ефекта не е траен, мръсотията си седи дори натрупва още повече.
По въпроса с мисленето за препаратите от евтината козметика, като кремове Здраве и други такива. Пробвал съм и не ме задоволява ефекта. Първо аромата е отвратитвлен на тия кремове. Второ ефекта не е траен, мръсотията си седи дори натрупва още повече.
- Xaxy
Ее,нали затова питам какво да взема.... Пробвах с крема на Нивея,по зле стана положението. Казаха ми,че на Turtle препарата за кожа бил хубав,но по коментарите в нета много има недоволни....
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
vucata написа:Имам достатъчно познати с деца между 6 месеца и 2 години. Имам приятели с мноого мизерия в колата, имам и такива, че като отвориш вратата само по детските столчета можеш да познаеш, че имат деца. Въпрос на вкус.
Струва ми се, че се бърка ходенето на мивка и чистенето на салона с мазане на кожата, което няма как да се свързва с деца и чистота. Не изкривявайте понятията.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Xaxy написа:Пробвах с крема на Нивея,по зле стана положението.
Е не видя ли волана,мазан с такъв крем?
- Xaxy
Zdravko Zankov написа:Xaxy написа:Пробвах с крема на Нивея,по зле стана положението.
Е не видя ли волана,мазан с такъв крем?
Видях го,ама си викам на тази кожа може друго яче бъде,то стана на гъз... Изчистихме го с обезмаслител преди малко,върна си старото състояние,но сега с какво го мажем? Хубавите препарати са по 40+ леа..... Аа,бюджета е по-малък
- vucata
- Контакти:
777 написа:Струва ми се, че се бърка ходенето на мивка и чистенето на салона с мазане на кожата, което няма как да се свързва с деца и чистота. Не изкривявайте понятията.
Ми не бих си мазал само кожата, без да съм измил колата, то се пдразбира. Просто съчетавам двете мазания в месеца с две от измиванията. Доста боклук се събира точно между шевовете и без прахосмукачка е трудно да се махне.
Хаху много ясно, че са скъпи. Щом искате кожа ще поддържате, или я зарязвате да се разпадне. Същото като с волана ти. Съжалявам, че ще ти го кажа, ама на гол тумбак чифте пищови малко се получава...
- Xaxy
Кожения салон не е мой,едно аверче с Ц220 вчера го взе и го сложихме,питам за него,а до колкото до волана нема дам 40 леа за нещо,което мога се опитам се справя сам....
- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
Коженият салон има нужда първо да се почисти и след това да се намаже със специално мляко което всъщност предпазва кожата от слънцето и предотвратява напукване и късане.Желателно е тази процедура да се прави на 2-3 месеца максимум ако искате да се радвате на комфорта от кожения салон.
Тук има инстински препарати който вършат работа.
http://detailingstorebg.com/interior не правя реклама на сайта,просто има едни от най-добрите в бранша :)
Тук има инстински препарати който вършат работа.
http://detailingstorebg.com/interior не правя реклама на сайта,просто има едни от най-добрите в бранша :)
Върни се в “ОФФ-Топик - други”