След направени една камара аудиометрии и консултация с лекари от София и Плевен има 2 варианта за евентуално подобрение на нещата.Първият е закупуване на слухов апарат,а вторият,който е доста опасен метод е "кохлеарен имплант ".Опасен и не толкова развит метод от гледна точка на това,че при неуспешна операция може напълно да се загуби слуха.
Предпочетох първият вариант,а именно слуховият апарат.Избрах си вътреканален на марката Siemens,който струваше 1000 лв,като социалните отпуснаха 600 лв и съответно доплатих разликата.Апарата е пригоден за лявото ми ухо с цел да се стимулира нерва и да се запази сетивността му.До тук всичко отиваше на решаване на проблема.Но този апарат не ми подобри комуникацията,като ми увеличаваше странични шумове,но не ми проясняваше говора.Ходих на настройка в АВИА-Медика,мисля че се казваше в София,както и в централата на тази фирма в Пловдив.Когато се настрои на момента нещата са добре,след седмица или месец носене чувах заглушено човешкият говор.Поне 3 пъти съм ходил за настройка и стигнах до извода,че този апарат сам се разцентрова.
След това дълго разяснение и ядовете и нервите които съм понасял искам да попитам,къде в България са най-добрите според Вас специалисти и меко казано новатори,които да ме насочат към евентуално решение на този проблем?
Благодаря,предварително и се извинявам на модераторите,ако съм оспамил раздела !!!