Въпрос относно слухопротезиране и намален слух.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
martinesto
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно слухопротезиране и намален слух.

Мнениеот martinesto » Вто 21 яну 2014 12:29

Здравейте,колеги ! Казвам се Мартин на 24.г и имам сериозен проблем със слуха.Той се състои в почти пълна слухозагуба на дясното ухо,което възприема много малка част от ниските честоти и намален слух на лявото ухо,като при него има намаление на сетивността при високи честоти.Точната диагноза е "неврит на слуховият нерв".Като този тип заболяване представлява един вид закърняване на нерва,като това състояние ми е вродено.Не е възникнало от травма.
След направени една камара аудиометрии и консултация с лекари от София и Плевен има 2 варианта за евентуално подобрение на нещата.Първият е закупуване на слухов апарат,а вторият,който е доста опасен метод е "кохлеарен имплант ".Опасен и не толкова развит метод от гледна точка на това,че при неуспешна операция може напълно да се загуби слуха.
Предпочетох първият вариант,а именно слуховият апарат.Избрах си вътреканален на марката Siemens,който струваше 1000 лв,като социалните отпуснаха 600 лв и съответно доплатих разликата.Апарата е пригоден за лявото ми ухо с цел да се стимулира нерва и да се запази сетивността му.До тук всичко отиваше на решаване на проблема.Но този апарат не ми подобри комуникацията,като ми увеличаваше странични шумове,но не ми проясняваше говора.Ходих на настройка в АВИА-Медика,мисля че се казваше в София,както и в централата на тази фирма в Пловдив.Когато се настрои на момента нещата са добре,след седмица или месец носене чувах заглушено човешкият говор.Поне 3 пъти съм ходил за настройка и стигнах до извода,че този апарат сам се разцентрова.
След това дълго разяснение и ядовете и нервите които съм понасял искам да попитам,къде в България са най-добрите според Вас специалисти и меко казано новатори,които да ме насочат към евентуално решение на този проблем?
Благодаря,предварително и се извинявам на модераторите,ако съм оспамил раздела !!! :bowdown

BURKAN
Вечен БАН
Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
Двигател:

Re: Въпрос относно слухопротезиране и намален слух.

Мнениеот BURKAN » Вто 21 яну 2014 23:34

Ето два лекарски форума, сигурно има и други такива. Там най - добре може да бъдеш посъветван от специалисти.

http://www.lekarbg.com/forumi/

http://bggp.net/

Дано имаш успех! :th_up

Потребителски аватар
martinesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinesto » Вто 21 яну 2014 23:49

Благодаря,за насоката колега ! :th_up

Потребителски аватар
ivailo.minkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivailo.minkov » Пет 20 яну 2017 23:12

колега - ако не си си решил напълно проблема моля те пиши ми на лични защото има и по-съвременни решения от това, което си пробвал.
само за да те насоча прочети малко за ************.

Поздрави

Последна промяна от hooligans на Пет 20 яну 2017 23:31, променено общо 1 път.
Причина: Закъснял си.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пет 20 яну 2017 23:29

Без малко с точно 3г закъснение да му пишеш.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”