Препоръчайте добър хирург

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Препоръчайте добър хирург

Мнениеот Xaxy » Чет 03 авг 2017 22:51

Здравейте колеги, преди 5 години ми откриха киста на опашката,първо я сцепиха изкараха гнойта и после я изрязаха,после се наложи още 2 пъти да я режат,беше се затворила до тази вечер като видях,че има някакво червено топче и боли и кърви леко. Та предполагам,че някой от вас са имали и имат киста,да препоръчате някой добър хирург,които наистина знае как трябва се изчисти. Няма значение в кой град е, но предпочитам в някой от големите,защото казват там са специалистите. Пловдив,София,Варна или Бургас

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Re: Препоръчайте добър хирург

Мнениеот minimiro » Пет 04 авг 2017 0:01

Аз пък така и не се подложих на операцията тип "изрязваме две пържоли по два пръста от двете страни", точно щото рано или късно пак се появява.... не един и два случая знам....
При мен явно си е останал тънък отвор от дрена като я цепиха сефте преди сигурно 12-13 години.... няколко пъти е забирала и сама се пука и истича всичко.
Е имало е и случаи на насилствено пукане, като забере и не ще сама...
Ма да чукна на дърво от години не се е стигало до ексцесии, чат пат, сравнително рядко прокърви малко и дотам....

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 06 авг 2017 20:25

Кви пържоли режат,говорим за пъпка?

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Пон 07 авг 2017 21:42

не, дендална киста се води, не е пъпка :)

Едит: Поправям се, Пилонидална се водела :)

Последна промяна от minimiro на Вто 08 авг 2017 13:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 08 авг 2017 6:48

Баш такава "дендална" не съществува,а най-близката по звучене дума е свързана с устата,не и с опашната област.Но в която и част на опашката да се намира,силно ме съмнява да режат пържоли по 2 пръста,че и от двете страни....

Потребителски аватар
kosam@
Автомобил: Lexus GS-300
Двигател: 2JZ-GE
Контакти:

Мнениеот kosam@ » Вто 08 авг 2017 12:32

Преди 5 години ми правиха такава операция, за сега всичко е наред. Д-р Лозанов във Варна. Операцията беше в Еврохоспитал ако не се лъжа. Зарастването беше най ужасно, не искам да те плаша, но няма да го забравя. 6-8 месеца пълно възстановяване. Първо го цепнаха да изтече каквото имаше и тогава насрочи дата за операция. Пиша ти номера ми +436603985993 Тони. Само ми чукни аз ще ти звънна, ако имш повече въпроси, много е за писане.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 08 авг 2017 13:27

Пак ще се появи, ама следващия път ще знаеш да не я режеш. И да, режат се "пържоли" отстрани, за да не остава нищо, но една клетка да остане, пак расте. Следоперативният период наистина е ужасен. Добре че случих на един хирург преди 16-17г в Окръжна болница в Бургас, който ме светна да не я режа за втори път, няма смисъл просто. Ако се инфектира и тече, се прави компрес вечер с йодасепт, няколко дена, и това е. Последните няколко години, може и десет да са вече, не ми е правила проблеми.

atrt
Дублиран kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atrt » Вто 08 авг 2017 13:57

На мене ми махнаха една киста преди години и една фисура, вероятно канал от кистата. Първият път за кистата на опашката на гръбнака първо една хируржка ме цепна в 5та градска и естествено нищо не стана. Вторият път ме приеха в хирургичното и с местна упойка в гръбнака ми изрязаха едно голямо черов с специален ел скалпел. После един месец зарастване с дрениране и така. След време фусурата на бузата на задните части започна като цирей. После разбрах след изследване че е пак бая по сложно от обикновен цирей. Процедурата вече я знаех и направо в 5та градска и така от тогава проблеми никакви.

Тия неща се режат от корен и зарастват бавно и с дрениране за пълно изчистване. Упойката е гадна че е хем частична хем се бие в гръбнака и от него на долу си аут и трябва много добри спецове анестезиолози и хирурзи да я слагат, но иначе другото е рутина за спецовете в 5та.......

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 08 авг 2017 14:34

Баща ми, професионален шофьор над 40 години,има киста. Като се възпали, смрадлика. Не я оперира точно заради липсата на гаранция за 100% успеваемост.

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Вто 08 авг 2017 15:03

Абе и аз съжалих,че се съгласих на операцията и сега цял живот ще си патя. Днес ходих в ВМИ София,лекаря ме погледна,това топче е било малка фистулка. Раната отворена,но не ми прави проблеми,лекаря вика не може се затвори зареси космите. Препоръча редовно бръснене,както и слагане на йодасепт. За тази фистула,иакаше я цепни ма отказах някой,ако знае някоя бабина рецепта ще бъда благодарен. Мисля да се ориентирам да отида този месец,до Турция за още едно мнение,ако се наложи рязане ще искам в Турция,поне там са по-добри.

atrt
Дублиран kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atrt » Вто 08 авг 2017 15:30

Колега за една киста или фисура чак в Турция....... :bowdown Стига бе.

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Вто 08 авг 2017 15:39

Да се оправя пак,майната му то се е видяло,че в БГ няма кой да ги лекува. Свързах се с един познат,живее в Истанбул ще разпита къде да идем и да я погледнат. Колега от групата ми каза,че той също се е оперирал в Турция на часно,платил 1000 евро и вече 4та година нямал проблеми. Аз съм съгласен им дам 2000 евро да ме излекуват. Операцията била с лазер и зарастването било по-бързо. Та,някой нещо ако знае като билки за тази фистулка.

atrt
Дублиран kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atrt » Вто 08 авг 2017 16:02

Скалпела е електриически-импулсен, а не е лазер. Не съм 100% запознат, но така ми го обясниха. Зарастването на раната след операцията неминуемо е минимум 1 месец с контролни прегледи и поставяне на дренажи за отделящата се течност в процеса на зарастване, както и почистването с йодасепт. Там раните зарастват най трудно поради местото което е седалищно и е подложено постоянно на натиск, опън и тнт, отделно се изрязва голяма част от доброкачествената изродена тъкан и остава в последствие голяма вдлъбнатина завинаги........ Кожата също трябва да се опъне и да зарастне. Та нещата са доста пипкави.
Но при правилно лечение се оправят за един до два месеца.

На мене ми струваше само потребителската такса и в самата болница понеже лежах около 5 дена си платих спането. Беше дребни суми.

Но ако на тебе ти се пътешества до Турция и имаш пари и това е вариант.

Мога да ти кажа къде зарастват най бързо раните по човешкото тяло също- на устната лигавица, обаче случая с седалището е точно обратният. :smile

Та казах ти къде има оборудването и специалистите за подобен вид операции, а ти вече си решаваш сам дали ще я махаш и дали ще вземеш направление за 5 градска или за Турция.......

cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Мнениеот cekoman » Вто 08 авг 2017 23:20

Колега,това е номера на един човек,кийто е оперирал двама мой близки и лично за мен е много добър хирург!Оперира хемороиди,фистули,кисти и други лоши неща!Намира се в Александровска болница ,казва се Светослав Тошев 088 929 5358 !На мен ми прави едно изследване през 2013 година и дано още да е с този номер!Отиди ако искаш на един преглед при него!Точен и разбран човек!Преподава и медицина!

Потребителски аватар
Xaxy

Мнениеот Xaxy » Сря 09 авг 2017 4:53

Благодаря ти,ще му звъна за една консултация

Върни се в “ОФФ-Топик - други”