Наскоро си купих един Г2 и след, като ми се прецака алтернатора осъзнах че трябва да си купя някакви инструменти които да държа в колата.Даите съвет какъв комплект инструменти е най добре да си купя и от къде.
mod edit: vasstop
какъв комплект инструменти е най добре да си купя и от къде?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко си вземи и дано не ти се налага да го ползваш...
както ти казаха преди мен:отверка кръстата и обикновенна
до един добър чук...ключове всякакви.Всичко това (без чука)в едни куфарчета се продават в железарийте и си готов...ако не вземи направо комплектовани прибори макар че са мн ментаци...аз обрах от старата всички ключове и т.н. и в куфарче
нито ми заема място(кой знае какво) нито ми е разхвърляно
Да не си забравиш и парцал някъде между тия неща че може и той да ти влезе в употреба
както ти казаха преди мен:отверка кръстата и обикновенна
до един добър чук...ключове всякакви.Всичко това (без чука)в едни куфарчета се продават в железарийте и си готов...ако не вземи направо комплектовани прибори макар че са мн ментаци...аз обрах от старата всички ключове и т.н. и в куфарче

Да не си забравиш и парцал някъде между тия неща че може и той да ти влезе в употреба

- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Аз в Сеат-а имам една гедория (не знам кво производство е, ама излезе много сполучлива), купена от Метро за 36 лв без ДДС, в нея има шестограми, еврейски звезди, рапидни накрайници, плоски, камъни, два въртока и две тресчотки. Отделно си взех и комплект дълги битуми и еврейски звезди за 2-3 лева от Метро пак, тайвански са и са от качествен метал, не се мачкат и вършат определено работа. Отделно имам комплект гаечни/звездогаечни ключове до номер 30. Нож - задължително трябва да имаш, по възможност по-остър, една ролка черно тиксо и в общи линии т'ва е.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
в колата си винаги имам следните пособия и резервни части7
Резервни части:1.Всички необходими ремъци без ангренажния
2.Дистрибуторна капачка и палец
3.Комутатор.-лесно се сменя -без него оставаш насред пътя.
4.Резервно казанче за охладителната система-( много се пукат,лесно се сменят..ама ако имаш-иначе оставаш насред път)
5.Гумени съединения с различен калибър.
6.Пастмасови стяжки и метални скоби с различен размер.
7.Свещи.
8.Кабели и лули
10.Крушки за мигачите,фаровете и стоповете
11.Всички видове бушони.
Спомагателни инструмени:
1.Отверки,ключове и еврейска звезда за всички възможни размери които ги има по колата.
2.Хромникелова тел.
3.Медна тел.
4.Френски ключ с променящи се размери.
5.Клещи с комбинирано приложениие и клещи секачи.
6.подвижно менгеме-с него се отварят ония гадни скоби по гумените съединения на охладителната система
7.Пила и ножовка
8.Чук
9.Ключ за свещите
10.Поялник за прав ток,калай и флюс за запояване.
11.Кабелчета с различен размер наподобяващ тези от елинсталацията
12.Лепило Логтайт за бързо лепене.
13.изолационни шлаухки с различни размери.
14.1 л дестилирана вода.
15.Крик
16.манометър.
17.Крачна помпа за гумите.
18.Аварийна лампа за работа през нощта(луминесцентна)
19.Грес 2 вида-обикновена и графитна
20.Въже за аварийно теглене.
21.Индикаторна лампичка-самоделка.(С нея мога дори и налягането на маслото да си измеря.....сериозно!Има тема...написал съм как!)
Сигурно ти изглежда множко ,но при добра подредба за всичко се намира място и то на скришно местенце-багажникът остава свободен!!!
Но пък съм готов повечето дреболии заади които се пръскот луди пари по сервизите да си ги направя сам на пътя.
4.Резервно казанче за охладителната система-( много се пукат,лесно се сменят..ама ако имаш-иначе оставаш насред път)
7.Свещи.
8.Кабели и лули
11.Всички видове бушони.
Спомагателни инструмени:
1.Отверки,ключове и еврейска звезда за всички възможни размери които ги има по колата.
2.Хромникелова тел.
3.Медна тел.
6.подвижно менгеме-с него се отварят ония гадни скоби по гумените съединения на охладителната система
7.Пила и ножовка
8.Чук
9.Ключ за свещите
14.1 л дестилирана вода.
15.Крик
16.манометър.
21.Индикаторна лампичка-самоделка.(С нея мога дори и налягането на маслото да си измеря.....сериозно!Има тема...написал съм как!)
Сигурно ти изглежда множко ,но при добра подредба за всичко се намира място и то на скришно местенце-багажникът остава свободен!!!
Но пък съм готов повечето дреболии заади които се пръскот луди пари по сервизите да си ги направя сам на пътя.
- meha1971
- Автомобил:
- Двигател:
че той подвижна работилница ли ще караjoker написа:в колата си винаги имам следните пособия и резервни части7
7.Свещи.
8.Кабели и лули
11.Всички видове бушони.
Спомагателни инструмени:
2.Хромникелова тел.
3.Медна тел.
7.Пила и ножовка
8.Чук
9.Ключ за свещите
14.1 л дестилирана вода.
15.Крик
16.манометър.

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
The Red Guy написа:Joker, мислех себе си за луд, имам почти същият набор (без палец, капачка и казанче) и мислех, че ако ги напиша тука, ще кажат, че съм луд. Ама май не съм единствен. Да добавя на предишните си коли имах и 5 л туба с бензин, ама тука няма място за нея
.
освен на себе си много пъти съм помагал и на колеги на пътя именно с богатия си набор от подръчни средства...а за тези дето мислят че колата ми е подвижна работилница...всичко това се побира идеално в скришните джобчета на колта....нишите на багажтика,под седалките и т.н...нищо нямама отвънка да ми пречи...
освен спокойствието с което си карам колата защото мога да реагирам адекватно при повечето аварийни ситуации....а който не е луд неко да плаща по 100 лв и отгоре на пътна помощ или пишман майстори,които като те видят на зор ти дерат по девет кожи!!!!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”