Въпрос за купуване на хладилник

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за купуване на хладилник

Мнениеот luciuz » Съб 26 май 2007 10:48

Тъй като знам, че има доста хора форума, които работят в Технополис, Техномаркет и пр. искам една консултация за избор на хладилник.

Най-общо искам да е с фризерна част (долна), с 3 чекмеджета, да е има No Frost система. Цената 800 - 1000 лв.

Харесал съм си този http://www.whirlpool.bg/index.asp?actio ... rod_id=414

Има го Техномаркет, на Технополис не им работи сайта и не знам дали го имат.

Ако може запознатите да си кажат мнението за този или да ми препоръчат нещо друго.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 26 май 2007 11:00

а няма ли такъв , но да е с 2 компресора ? Те са по добри ....е и по скъпи де .... иначе не е лош трябва да се признае :lol:

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Съб 26 май 2007 11:12

Преди няколко месеца правихме същата покупка и то не беше търсене, питане сравнения и т.н.
в общи линии аз търсих голям хладилник с почти като твоите параметри, зет ми работи в технополис и той помогна малко в избора, а и колегата Miki ме насочи да търся хладилник с два компресора както е писал juve, даже за предпочитане е да е с компресори danfoss (не съм сигурен че така се пише де). еми оказа се че единствения хладилник който е с два компресора и подходяща големина е едно BEKO CDA 34200
Изображение

нещо не работи сайта на технополис та да ти дам пълните му характеристики. май няма no frost система, честно казано още съм му чел упъ(т)ването, но хладилника си работи и съм доволен :)

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Съб 26 май 2007 11:32

Аз имам от 5 г. GORENJE с 2 компресора "Данфос" и съм много доволен.
Когато го избирах ми обясниха, че тези компресори "Данфос" били доста качествени :!:
Успех :wink:

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 26 май 2007 11:34

Аз бих ти препоръчал Либхер, но парите са малко повече.:)Иначе за Данфуса - добри са.Матсушита са още по-добри.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 26 май 2007 12:32

Има и Daewoo с два копресора. Ама цените са им х2 че и отгоре ... :lol: А и са големи колкото двукрилен гардероб. :lol:
Не знам за кво му е такъв толуп на човека. То само за складиране на трупове... :twisted:

Потребителски аватар
LEADER_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот LEADER_ » Съб 26 май 2007 12:45

марката LG също предлагат много добри модели големи хладилници.Те бяха първите,които вкараха системата NO FROST.Лошото е че са само с един компресор.Иначе за мен Gorenje си остава най-добрата марка.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 26 май 2007 12:52

Колега я виж е това http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09002935 , аз съм с него от 1 година и съм много,ама много доволен

Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за купуване на хладилник

Мнениеот PESHERLAN » Съб 26 май 2007 13:28

luciuz написа:Тъй като знам, че има доста хора форума, които работят в Технополис, Техномаркет и пр. искам една консултация за избор на хладилник.

Най-общо искам да е с фризерна част (долна), с 3 чекмеджета, да е има No Frost система. Цената 800 - 1000 лв.

Харесал съм си този http://www.whirlpool.bg/index.asp?actio ... rod_id=414

Има го Техномаркет, на Технополис не им работи сайта и не знам дали го имат.

Ако може запознатите да си кажат мнението за този или да ми препоръчат нещо друго.

Питай колегата Sunny.Той може да ти даде доста информация относно бялата техника.

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за купуване на хладилник

Мнениеот luciuz » Съб 26 май 2007 13:42

PESHERLAN написа:Питай колегата Sunny.Той може да ти даде доста информация относно бялата техника.

ще му пусна л.с.

а каква е разликата м/у един и два компресора? По добро кпд, икономия на ток?

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 26 май 2007 16:17

бих ти препоръчал Либхер, но парите са малко повече.SmileИначе за Данфуса - добри са.Матсушита са още по-добри.

хм... за "Данфоса " мога да ви разправям неща, от които ще ви побелее косата , като чуете на какви издевателства съм го подлагал и е оцелял . В сферата на домашните хладилници не мисля , че може лесно да се намери нещо , което да се мери с тази марка.... не случайно цената на един компресор Данфос е с 30 - 45 % по висока от някой със същата мощност но от друга фирма... а и когато стане дума за шум..... това е бира...... компресора !( не казвам , че матсушита са по зле ...просто не може да се каже твърдо кои е по добър )
Либхер - бягаи далеко от тази БОЗА ! Като започнеш с дрисливата газ - R600 дето за да намериш къде да кажем да ти го заредят трябва да си от ЦРУ , ами и имат странни представи понякога кое е качество : ( заради един лиБсващ магнит за лампата на вратата изписах сума ти обяснителни записки - повече гаранционно обслужване на Либхер Без мене !!

а за Беко - хм..... я по добре стой по далече от турските изпълнения .... няма да сгрешиш .... :idea: :lol:

а бе приеми го а-приори по добре е с 2 компресора ама за обяснение разбираемо иска писане :)

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Съб 26 май 2007 16:55

juve написа:а бе приеми го а-приори по добре е с 2 компресора ама за обяснение разбираемо иска писане :)

добре, в такъв случай някой може ли да препоръча хладилник с 2 бр. компресори от горепосочените 2 марки. По сайтовете, често не пише колко са компресорите, камо ли каква марка са.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Съб 26 май 2007 18:00

Либхер с два компресора :!:
Преди 6 год. го купихме втора ръка и засега никакви проблеми
висок е 1,7 м

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 26 май 2007 18:19

marianchev написа:Либхер с два компресора :!:
Преди 6 год. го купихме втора ръка и засега никакви проблеми
висок е 1,7 м

И в магазина в който работя се продават 2-ра употреба и изчезват още при появата им.Говоря за производство преди 2000 година.Докарват се и след 2000г.
До колкото съм запознат Либхер имат завод в Пловдив.Тези за българския пазар сигурно се правят там.Цените им са :horror:

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Съб 26 май 2007 18:30

Ползвм Силтал - купих го преди 10 години, тогава активния въглен и саморазмразяването бяха екстра. Доста пари излезе, но не си спомням да съм му обръщал внимание освен, когато трябва да взема нещо за ядене от него. :044:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”