Първо моля без политика. Причината да пусна темата е, защото търся информация, имам конкретен казус и два въпроса.
1. Може ли някой да опише процедурата как се тегли бърз кредит онлайн/неприсъствено? Стъпка по стъпка ако може.
2. Може ли да си сменя ЛК по спешност, без да плащам таксата от 200 лева, в случай като този, при изтичане на лични данни. Или поне да обявя картата за компроментирана, да я анулират и ми издадат бележка като при изгубена/открадната?
Близък човек фигурира във файловете с абсолютно всичките си лични данни, адреси, телефони и тн, само снимката му липсва.
НАП Лийкс
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Re: НАП Лийкс
Няколко милиона човека фигурират с тези си данни. Аз бих се притеснявал и бих подготвил възрастни роднини заради ало-измамниците, вече ще имат доста достоверни и непоклатими данни!
Масово съдържат Име, ЕГН, което ми се струва, че не е достатъчно. Но ако имам и ЛК и адреси вече спокойно може да се оформи договорче.
Последна промяна от VWGT на Вто 23 юли 2019 13:13, променено общо 1 път.
- Vencitu
- Автомобил:
- Двигател:
Къде проверявате за изтеклите данни?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако беше толкова елементарно с данните от една лична карта да се теглят заеми ,хиляди хора които всеки ден имат достъп до такива, да са дръпнали по милион и да са забегнали в чужбина,чак ми става смешно с тази масова психоза 

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Данните на всички ни са лесно достъпни от години. Всякакви телекоми, топлофикации, здравни заведения и тн. разполагат с данни, които лесно изтичат срещу малко пари.
До скоро даже ЕГН-тата висяха по избирателните списъци.
Защо чак днес решите да се притеснявате?
До скоро даже ЕГН-тата висяха по избирателните списъци.
Защо чак днес решите да се притеснявате?
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Защото днес бяха лесно достъпени?...
защото днес са достъпни за абсолютно всеки, има ги вече и в торентите ... и точно ЛК данните никога не са се разнасяли по начина по който описваш. Виждал съм такива бази, които се ползват за търговски и политически цели. Там важното е телефон/адрес и ЕГН/булстат. Тук междудругото също има един файл qneqnev.csv с 1 милион имена, ЕГН-та и доход, който се намира в папка с името на един директор в НАП. Да, притесняваме защо този директор прави такива услуги на политици, но информацията вътре към днешна дата не ми е критична.
Както и да е, интересесуват ме отговорите на въпросите, които зададох, после може да си поспамим, защото не знам колко е лесно/трудно да се изтегли заем от бг фирма, за това питам ... как се тегли кредит?
Ползвал съм подобна услуга в чужбина и имам представа там как става. Тук имаме ли лицево разпознаване? Сканирана ЛК праща ли се? МВР имат услуга само за проверка валидност на карта.
Защото ако става само с предоставяне на лични данни и един мейл/телефонен разговор ... определено ме притеснява.
Както и да е, интересесуват ме отговорите на въпросите, които зададох, после може да си поспамим, защото не знам колко е лесно/трудно да се изтегли заем от бг фирма, за това питам ... как се тегли кредит?
Ползвал съм подобна услуга в чужбина и имам представа там как става. Тук имаме ли лицево разпознаване? Сканирана ЛК праща ли се? МВР имат услуга само за проверка валидност на карта.
Защото ако става само с предоставяне на лични данни и един мейл/телефонен разговор ... определено ме притеснява.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Не си ли положил собственоръчно подпис под договор, всичко друго може лесно да се обори в съда, след експертиза. Документите на хартия все още не са отпаднали.
Ами вчера прегледах 2-3 сайта ииии никъде нямаше хартия ... въвеждаш на няколко стъпки данни, одобряват те за няколко минути, чувате се по телефона и ти пращат парите. Всичко става за 3 до 10 минути. Поне така пише навсякъде. За малко щях да се изкуша да пробвам с нечий чужди данни от лийковете, но после реших първо да питам.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
"Договорът за онлайн кредит не се подписва физически. За подписан, се приема договор изпратен на посочения от теб e-mail адрес. Съгласно „Закона за електронния документ и електронния подпис“ (ЗЕДЕП), той се счита за подписан и от двете страни и е напълно валиден. Нужно е и коректно да въведеш или продиктуваш SMS кода за потвърждение."
Това го копнах от сайта на една фирма за бързи кредити. Може да не се разписва физически, но пак има договор за кредит.
Това го копнах от сайта на една фирма за бързи кредити. Може да не се разписва физически, но пак има договор за кредит.
- summer_smile_
- Автомобил: Passat B7 Alltrack
- Двигател:
VWGT написа:1. Може ли някой да опише процедурата как се тегли бърз кредит онлайн/неприсъствено? Стъпка по стъпка ако може.
2. Може ли да си сменя ЛК по спешност, без да плащам таксата от 200 лева, в случай като този, при изтичане на лични данни. Или поне да обявя картата за компроментирана, да я анулират и ми издадат бележка като при изгубена/открадната?
1. Не мисля, че има начин. Трябва да се подпише физически договор, според мен. Може и да греша.
2. Каква такса от 200 лв? 90 лв. е експресната услуга, 8 работни часа. 3 работни дни е 36 лв. Не виждам как ще се избегне таксата.
2. Моя грешка, паспорта беше 200. ЛК е 90, но все пак са си пари/време. Освен нея обаче има и глоба за изгубен документ. Другият вариант е да го обявиш за откраднат, което не знам в този случай дали е лъжа или не. Изобщо кражбата/компрометирането на лични данни, причина ли е за смяна на лична карта?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
summer_smile_ написа:VWGT написа:1. Може ли някой да опише процедурата как се тегли бърз кредит онлайн/неприсъствено? Стъпка по стъпка ако може.
1. Не мисля, че има начин. Трябва да се подпише физически договор, според мен. Може и да греша.
2. Каква такса от 200 лв? 90 лв. е експресната услуга, 8 работни часа. 3 работни дни е 36 лв. Не виждам как ще се избегне таксата.
Аз преди време подписвах договор по телефона за стока на изплащане. 15 минути отне, с изчитането на всичко и повтарянето няколко пъти на данните. На края ме попитаха искам ли писмен договор и със стоката ми го изпратиха да го подпиша, после се върна при тях
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
И си даде данните по телефона?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”