Редовно се наводнява стената в кухнята. Олива около коминото тяло и надолу по стената. Част от тавана също е мокър.
Живея на 16 етаж, над нас има само още един апартамент.
Имаше леко нарушаване на изолацията на покрива точно покрай комина. От 2 седмици е поправена с нова от сериозна строителна бригада, а и си личи, че е вложено старание - има нова замаска, нова битумна изолация, сложено е прагче-какпкоуловител и е силикониран стабилно.
Реших, че това ще да е било и в неделя започна стабилно шкурене на старата боя, до мазилка.
След това имах прах и в зад@ка (и не само!), както и в почти целия апартамент.
Част от неделната привечер и половината понеделник бяха посветени на чистене!

За да не избият все пак петна, в понеделник следобед нанесох изолиращ грунд, след това започнах и с боята.
Доволен, във вторник предиобед си подготвям валяка за да нанеса последния слой латекс, вдигам поглед кум тавана и... НОВО СТАБИЛНО мокро петно!!!!

А в момента, явно след обедното миене на чинии, по стената се стича вода!
Да отбележа за протокола, че в Пловдив от месец и половина не е капвал дъждец, да напомня, че над има само един апартамент!
С комшията съм говорил хилядократно!
Много разбран, свестен тип - веднага ми влиза в положение, веднага обещава, че събота и неделя ще викне майстори и ще започне ремонта...
... И така вече над 2 години поне 2 пъти месечно, дейб...

Писна ми и искам да взема мерки да го принудя да смени тръбите.
По възможност - мерките да са по-осезаеми финансово, за да не продължи с педалските си номера и в бъдеще.
Какви са ми опциите и към кого трябва да се обърна?
Директно съдебно дело? Първо нотариално заверена покана да си направи ремонт?